Πώς η ισπανική γιορτάζει την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Υπάρχουν στην πραγματικότητα τρεις ρομαντικές μέρες για ζευγάρια στην Ισπανία

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στην Ισπανία μοιάζει πολύ σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου. Νίκαια εστιατόρια κρατούνται εβδομάδα νωρίτερα, καθώς τα ερωτικά ζευγάρια ψιθυρίζουν τα γλυκά. Κάρτες και λουλούδια, όπως και παντού, ανταλλάσσονται επίσης.

Αν και η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι γνωστή στη Λατινική Αμερική ως "El día amor y la amistad" - η ημέρα της αγάπης και της φιλίας - στην Ισπανία δεν υπάρχει πλατωνική σημασία για την ημέρα.

Αν προγραμματίζετε ένα ταξίδι της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου στην Ισπανία για τον αγαπημένο σας, ίσως το πρώτο πράγμα που θα θελήσετε να κάνετε είναι να κλείσετε ένα γεύμα. Όχι πολλά εστιατόρια στην Ισπανία έχουν κρατήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά οι περισσότερες από αυτές που εμφανίζονται εδώ είναι: Restaurantes.com .

Πώς να πω "Σ 'αγαπώ" στα ισπανικά

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε το αγαπημένο σας πρόσωπο την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, θυμηθείτε ότι υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι να λέτε "σε αγαπώ" στα ισπανικά: "te quiero" και "te amo".

Τόσο «Te quiero» όσο και «te amo» είναι κατάλληλες για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά το 'te amo' θα μπορούσε να θεωρηθεί λίγο ισχυρό εάν δεν έχετε με το φίλο ή τη φίλη σας για πολύ.

Το «Te quiero» είναι πολύ λιγότερο έντονο, αλλά ακόμη και αυτό μπορεί να θεωρηθεί πάρα πολύ αν είστε σε μια πολύ απλή σχέση. «Me molas», που σημαίνει ότι «αρέσει» κάποιος, είναι λίγο ελαφρύτερο.

Η δεύτερη μέρα του Βαλεντίνου στη Βαρκελώνη

Ωστόσο, οι Ισπανοί έχουν δύο ημέρες όταν οι εραστές μπορούν να ανταλλάξουν δώρα, τουλάχιστον στη Βαρκελώνη.

Το La Dia de Sant Jordi (Ημέρα του Αγίου Γεωργίου) είναι η εθνική ημέρα της Καταλονίας (σκεφτήκατε ότι ήταν η ημέρα του αγίου της Αγγλίας, οι δύο περιοχές τον μοιράζονται!), Που γιορτάζεται στις 23 Απριλίου κάθε έτους. Γάλλοι κύριοι στην Ισπανία τιμούν τη ρομαντική χειρονομία του Αγίου Γεωργίου να σώσει μια πριγκίπισσα από τα χέρια ενός κακού δράκου, αγοράζοντας τους αγαπημένους τους ένα βιβλίο.

Στην πραγματικότητα, αυτή η παράδοση πιθανότατα απορρέει από το γεγονός ότι ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ πέθανε την ημέρα αυτή το 1616 (και ο μεγαλύτερος συγγραφέας της Ισπανίας, Τερβάντες, μια μέρα νωρίτερα).

Διαβάστε περισσότερα για τα Φεστιβάλ στην Ισπανία .

Ημέρα του Ρομαντικού Αγίου Βαλένθια

Αν και αυτό δεν ήταν αρκετό, η Βαλένθια έχει μια μέρα αφιερωμένη στον εορτασμό της ειδύλλιος - την ημέρα του Αγίου Διονυσίου (Sant Dionis) στις 9 Οκτωβρίου. Το παραδοσιακό δώρο για αυτή τη γιορτή είναι η μαρπιπανία σε σχήμα καρπού τυλιγμένη σε ένα μαντήλι, άνδρες για τις συζύγους τους και τις μητέρες τους (σαν να μην είχε ήδη υπονοηθεί ήδη το οιδιακό σύμπλεγμα της Ισπανίας).