Γιατί το 2018 είναι ένα αστείο έτος για οικογενειακές διακοπές στην Ευρώπη

Εάν σκέφτεστε να κάνετε οικογενειακές διακοπές στην Ευρώπη, το 2018 διαμορφώνεται για να είναι ένα αστρικό έτος για να δαγκώσει τη σφαίρα και να το κάνει.

Η τρίτη μεγαλύτερη αμερικανική αεροπορική εταιρεία, η Norwegian Air Shuttle ASA, ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει εισιτήρια μονής κατεύθυνσης στην Ευρώπη για 69 δολάρια το 2017 με πτήσεις από μικρότερα αεροδρόμια των ΗΠΑ που έχουν χαμηλές χρεώσεις και ελάχιστες μέχρι σήμερα καθόλου διεθνείς υπηρεσίες, όπως το Westchester της Νέας Υόρκης County Airport και το Διεθνές Αεροδρόμιο Bradley του Κοννέκτικατ.

Οι διαδρομές θα περιορίζονται επίσης σε μερικούς επιλεγμένους προορισμούς, όπως το Εδιμβούργο και το Bergen της Νορβηγίας.

Επιπλέον, το δολάριο είναι ισχυρό έναντι του ευρώ και αυτή η ευνοϊκή συναλλαγματική ισοτιμία σημαίνει ότι θα κερδίσετε περισσότερα χρήματα για τα χρήματά σας στα ευρωπαϊκά ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα αξιοθέατα σε σχέση με πριν από λίγα χρόνια. (Θα εξοικονομήσετε ακόμα περισσότερα αν πάτε αργά την άνοιξη ή νωρίς το φθινόπωρο αντί για την καλοκαιρινή υψηλή περίοδο.)

Από το 2015, οι οικογένειες είχαν μια υπέροχη ευκαιρία να εξερευνήσουν την Ευρώπη λιγότερο. Η Rail Europe προωθεί μια σειρά από σιδηροδρομικές περάσματα με οικογενειακές εκπτώσεις, μεταξύ των οποίων πολλά που προσφέρουν δωρεάν ταξίδια στα παιδιά με το Pass Eurail, το Swiss Travel Pass, το Γερμανικό Rail Pass ή το Pass BritRail.

Χρονοδιάγραμμα προγραμματισμού:

Χρειάζονται γενικά τέσσερις έως έξι εβδομάδες για να αποκτήσετε ένα Αμερικανικό Διαβατήριο .

Όσον αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια, μια πρόσφατη μελέτη της εταιρείας CheapAir.com κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να κλείσετε πτήσεις προς την Ευρώπη 276 ημέρες νωρίτερα , προκειμένου να χτυπήσετε τις καλύτερες τιμές. Αυτό είναι εννέα μήνες μπροστά από τις ημερομηνίες ταξιδιού σας, έτσι ψιλοκομμένο.