Πότε ακριβώς να κάνετε κράτηση πτήσεων για να πάρετε τις φτηνότερες τιμές

Όταν πρόκειται για εξαιρετικά χρήσιμες ταξιδιωτικές γνώσεις, τίποτα δεν ξεπερνάει όταν γνωρίζετε πότε να κλείσετε τις πτήσεις σας.

Η τοποθεσία κρατήσεων CheapAir.com έσπευσε πρόσφατα τους αριθμούς σε σχεδόν τρία εκατομμύρια ταξίδια σε περισσότερες από 8.000 αγορές για ναύλους μεταξύ ενός και 335 ημερών εκ των προτέρων. Μετά την ανάλυση 1,3 δισεκατομμυρίων αεροπορικών ναύλων, η ομάδα του CheapAir διαπίστωσε ότι οι καλύτεροι ναύλοι κρατήθηκαν, κατά μέσο όρο, 54 ημέρες πριν για εσωτερικές πτήσεις.

Οι αεροπορικές πτήσεις προσδιορίζονται με τη χρήση ενός μοντέλου τιμολόγησης , ο οποίος σημαίνει ότι βασίζονται στην προσφορά και τη ζήτηση και μπορεί να κυμανθούν σημαντικά από εβδομάδα σε εβδομάδα. Καθώς μετακινείτε από τη στιγμή που μια πτήση ανοίγει αρχικά για πώληση περίπου 11 μήνες έξω, μέχρι την ημέρα που αναχωρεί η πτήση, υπάρχει ένα πρότυπο για το πώς αλλάζουν οι ναύλοι - συνήθως ξεκινώντας ψηλά, σιγά-σιγά κατεβαίνοντας και έπειτα λίγες εβδομάδες πριν από τον χρόνο πτήσης αρχίζοντας να ανεβείτε, με μια ιδιαίτερα απότομη αύξηση μόλις είσαστε μέσα σε 14 ημέρες.

Οδηγός έξυπνου γονέα να πετάει με παιδιά

Για να καταστεί αυτό πιο κατανοητό, το CheapAir χώρισε το τυπικό παράθυρο κράτησης μιας πτήσης σε πέντε "ζώνες" κράτησης με την ένδειξη "First Dibs" (6,5-11 μηνών). "Ειρήνη του Νου" (3,5-6,5 μήνες έξω)? το "Παράθυρο πρώτης κράτησης" (3 εβδομάδες-3,5 μήνες έξω)? το "Push your Luck" (14-20 ημέρες έξω)? και "Χαίρε Mary" (0-13 μέρες έξω).

Η ζώνη "First Dibs"
197-335 ημερών (περίπου 6,5-11 μήνες)
Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες αρχίζουν να πωλούν θέσεις για πτήσεις 335 ημερών, ή περίπου 11 μήνες εκ των προτέρων.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ναύλοι είναι ψηλά και πιθανότατα θα πέσουν στο μέλλον. Το μεγάλο πλεονέκτημα για την αγορά πτήσεων νωρίς είναι ότι έχετε μια πλήρη επιλογή επιλογών πτήσης και καλύτερη επιλογή θέσεων. Οι χαμηλότεροι ναύλοι σε αυτή τη χρονική περίοδο κατά μέσο όρο περίπου $ 50 υψηλότεροι από ό, τι κατά τη διάρκεια του "Κύριου Παραθύρου Κρατήσεων".

Η ζώνη "ειρήνης του μυαλού"
113-196 ημέρες έξω (περίπου 3,5-6,5 μήνες)
Θέλετε να χαλαρώσετε και να γνωρίζετε ότι τα σχέδιά σας είναι καλά πριν από το ταξίδι σας;

Η ζώνη "ειρήνης του μυαλού" μπορεί να είναι για εσάς. Οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν σε αυτό το παράθυρο πληρώνουν ένα μέτριο ασφάλιστρο 20 ευρώ περισσότερα, κατά μέσο όρο, από όσους αγοράζουν το "Παράθυρο πρώτης κράτησης." Μπορείτε να έχετε περισσότερες επιλογές πτήσεων και καλύτερη επιλογή θέσεων από εκείνους που αγοράζουν πιο κοντά.

Γνωρίζετε τα δικαιώματά σας εάν η πτήση σας ακυρωθεί ή καθυστερήσει

Το "Κύριο Παράθυρο Κρατήσεων"
21-112 ημέρες έξω (περίπου 3 εβδομάδες-3,5 μήνες)
Όσον αφορά την τιμή, το γλυκό σημείο είναι το "Παράθυρο της Prime Booking", περίπου 3 εβδομάδες έως 3,5 μήνες εκ των προτέρων. Το τέχνασμα είναι η παρακολούθηση των ναύλων κατά τη διάρκεια αυτών των 90 ημερών, καθώς οι ναύλοι πιθανόν να κυμαίνονται πολύ. Μην εκπλαγείτε να δείτε μεγάλες κούνιες, μερικές φορές από μέρα σε μέρα. Σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια αυτών των 3 μηνών είναι πιθανό να εμφανιστεί ο καλύτερος ναύλος.

Η ζώνη "Πιέστε την τύχη σας"
14-20 ημέρες έξω (2-3 εβδομάδες)
Μια ενδιαφέρουσα δυναμική εμφανίζεται την εβδομάδα μεταξύ τριών εβδομάδων και δύο εβδομάδων. Εάν σκέφτεστε να περιμένετε μέχρι αυτό το παράθυρο, αναγνωρίστε ότι το ακούτε. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο δημοφιλής είναι ο προορισμός σας και τόσο πιο δημοφιλής είναι ο χρόνος ταξιδιού σας, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να είστε τυχεροί αφού οι πλήρεις πτήσεις είναι ακριβές πτήσεις. Πηγαίνοντας στο Ορλάντο για άνοιξη; Δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία πιθανότητα να σημειώσει μια καλή συμφωνία τόσο αργά στο παιχνίδι.

Η Ζώνη "Ζήστε τη Μαρία"
0-13 ημέρες έξω
Η συντριπτική πλειοψηφία των αναζητήσεων των ναύλων της τελευταίας στιγμής καταλήγει σε απογοήτευση. Όταν κάνετε κράτηση της πτήσης σας εντός 7 ημερών από την αναχώρηση, πληρώνετε, κατά μέσο όρο, μόλις κάτω από $ 200 περισσότερο από ό, τι αν έχετε κάνει κράτηση κατά τη διάρκεια του παραθύρου "Prime Booking". Επιπλέον, πιθανότατα θα έχετε λίγες επιλογές για το χρόνο πτήσης. Όταν κάνετε κράτηση μεταξύ 7 και 13 ημερών, μπορείτε ακόμα να περιμένετε τουλάχιστον ένα ασφάλιστρο $ 75 για τη φθηνότερη πτήση και συχνά εκατοντάδες δολάρια για τις καλύτερες πτήσεις.

Βασικά στοιχεία από τη μελέτη

Διεθνείς πτήσεις

Για τις διεθνείς πτήσεις, το ιδανικό παράθυρο κράτησης είναι πολύ νωρίτερα. Μια μελέτη CheapAir.com το 2014 διαπίστωσε ότι η καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε φτηνά αεροπορικά εισιτήρια στη Λατινική Αμερική ήταν κατά μέσο όρο 96 ημέρες εκ των προτέρων. Για την Καραϊβική, ήταν 144 ημέρες, ή σχεδόν πέντε μήνες μπροστά. Για πτήσεις προς την Ευρώπη ήταν 276 ημέρες, ή περίπου εννέα μήνες νωρίτερα. Για την Ασία ήταν 318 ημέρες, ή περίπου 10 μήνες έξω.

Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τις τελευταίες ιδέες για οικογενειακές διακοπές, ταξιδιωτικές συμβουλές και προσφορές. Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο δωρεάν οικογενειακών διακοπών μου σήμερα!