Ένα φεστιβάλ φασολιών της Ιαπωνίας; Όχι τόσο ανόητο όσο ακούγεται

Το "Setsubun" είναι περίπου την πρώτη μέρα της άνοιξης και καλεί σε καλή τύχη

Το Setsubun είναι μια εικονική διαχωριστική γραμμή που σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης κάθε χρόνο στις 3 Φεβρουαρίου, δίνει ή παίρνει μια μέρα. Είναι η ημέρα πριν από την πρώτη μέρα της άνοιξης, που ονομάζεται risshun . Το Setsubun γιορτάζεται με ένα Φεστιβάλ Άνοιξης, γνωστός και ως Φεστιβάλ Φασολιών, με εκδηλώσεις όπως οι τελετές αγαπημένων mame maki (φασολιών) για να εκτοξεύσουν τους δαίμονες και να προσκαλέσουν στην ευτυχία.

Τραγουδώντας έξω με το κακό! Με καλή τύχη! '

Ως μέρος αυτού του διαρκούς έθιμο, εκατοντάδες χρόνια, οι άνθρωποι ρίχνουν φρυγμένες σόγια ή fuku mame (φασόλια), ενώ φωνάζουν Ονί-βας-σότο (έξω με κακούς δαίμονες!) Και Fuku-wa-uchi !).

Πιστεύεται ότι οι άνθρωποι μπορούν να είναι υγιείς και ευτυχείς αν πάρουν και τρώνε fuku mame σε αριθμό ίσο με την ηλικία τους. Τα ιαπωνικά παιδιά αγαπούν ιδιαίτερα αυτή την παράδοση για τα φωτεινά της χρώματα και φτιάχνουν κακούς δαίμονες σε φάρσες κοστούμια.

"Τα φασόλια αντιπροσωπεύουν τη ζωτικότητα και πιστεύεται ότι συμβολικά καθαρίζουν το σπίτι απομακρύνοντας τα κακά πνεύματα που φέρνουν ατυχία και κακή υγεία", σύμφωνα με την ιαπωνική ιστοσελίδα Savvy.

Γιορτάζοντας το Setsubun στους Ιερούς Ναούς και τους Ναούς

Οι τελετές φασολιών πραγματοποιούνται σε πολλούς ναούς και ιερά σε όλη τη χώρα, όπου οι άνθρωποι μπορούν επίσης να πάρουν απλά φασόλια για να λάβουν καλή τύχη. Σε μεγάλους ναούς και ιερά, οι ιαπωνικές διασημότητες, όπως οι παλαιστές σούμο, συχνά δρουν ως καθορισμένοι φτυαροί για ένα πλήθος, πολύ για την απόλαυση των παιδιών. Εάν θέλετε να αποφύγετε πλήθη, πηγαίνετε σε ένα ιερό γειτονιάς ή ναός? μπορεί να είναι διασκεδαστικό να ενταχθούν άλλα άτομα που βιάζονται να πιάσουν τα φασόλια.

Γιορτάζοντας το Setsubun στο σπίτι

Όλο και περισσότερο, οι οικογένειες γιορτάζουν στο σπίτι, ρίχνοντας φασόλια έξω από την πόρτα τους ή σε ένα μέλος της οικογένειας που φορά ένα σιντριβάνι oni (δαίμονα), ψάλλοντας την επιθυμία τους για "κακό, καλή τύχη". Ο Savvy λέει ότι αυτή η πρακτική είναι τόσο διαδεδομένη ώστε οι οικογένειες μπορούν να πάρουν μάσκα δαίμονος και φρυγμένες σόγια στο τοπικό κατάστημα ψωμιού τους.

Θα μπορούσατε επίσης να γιορτάσετε το Setsubun τρώγοντας ρόλους σούσι τύχης που ονομάζεται eho-maki, ή θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε την τυχερή κατεύθυνση σας για να καλέσετε καλή τύχη για το επόμενο έτος, σύμφωνα με τις αρχές του ying-yang.