Τα γεγονότα για τα Ιαπωνικά φεστιβάλ Tanabata

Τι σημαίνει αυτή η παράδοση στους Ιάπωνες

Εάν δεν έχετε πάει ποτέ στην Ιαπωνία, ίσως να μην είστε εξοικειωμένοι με το Tanabata. Τι είναι ακριβώς αυτό; Με λίγα λόγια, το Tanabata είναι μια ιαπωνική παράδοση στην οποία οι άνθρωποι γράφουν τις επιθυμίες τους σε μικρές, πολύχρωμες ταινίες χαρτιού και τους κρέμονται σε κλαδιά μπαμπού. Ο ιαπωνικός όρος για αυτά τα χαρτιά είναι tanzaku. Εναλλακτικά, μερικοί άνθρωποι διακοσμούν τα μπαμπού υποκαταστήματα με διάφορα είδη διακοσμήσεων χαρτιού και τα τοποθετούν έξω από τα σπίτια τους.

Ο τρόπος που επιθυμούν οι Γιαπωνέζοι μπορεί να είναι μοναδικός, αλλά μια ποικιλία πολιτισμών έχει τα έθιμα που σχετίζονται με την επιθυμία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες δυτικές χώρες, σπάζοντας τις ράβδους κοτόπουλου, ρίχνοντας πένες σε σιντριβάνια, φυσώντας κεριά γενεθλίων ή σε χνουδωτά πούπουλα είναι μερικοί από τους τρόπους που λένε ότι κάνουν μια ευχή να είναι αλήθεια. Το Tanabata είναι ένα διαφορετικό έθιμο, αλλά είναι καθολικό υπό την έννοια ότι όλοι οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής τους, έχουν ελπίδες και όνειρα να εκπληρώσουν.

Η προέλευση της Tanabata

Λέγεται ότι η καταγωγή της Tanabata, η οποία είναι επίσης γνωστή ως το Φεστιβάλ Star, χρονολογείται από περισσότερα από 2.000 χρόνια πριν. Οι ρίζες του περιγράφονται σε μια παλιά κινεζική ιστορία. Σύμφωνα με την ιστορία, μια φορά υπήρχε μια πριγκίπισσα υφαντή που ονομάζεται Orihime και ένας βασιλιάς αγελάδων που ονομάζεται Hikoboshi που ζουν στο διάστημα. Αφού συγκεντρώθηκαν, έπαιζαν όλη την ώρα και άρχισαν να παραμελούν το έργο τους. Αυτό εξόργισε τον βασιλιά, ο οποίος τα χωρίζει στις αντίθετες πλευρές του ποταμού Amanogawa (Γαλαξία) ως τιμωρία.

Ο βασιλιάς κάηκε κάπως και επέτρεψε στο Orihime και στο Hikoboshi να βλέπουν ο ένας τον άλλον μία φορά το χρόνο την έβδομη ημέρα του έβδομου μήνα στο σεληνιακό ημερολόγιο. Το Tanabata σημαίνει κυριολεκτικά τη νύχτα του έβδομου. Οι Ιάπωνες πιστεύουν ότι το Orihime και το Hikoboshi δεν μπορούν να δουν ο ένας τον άλλον εάν ο καιρός είναι βροχερός, γι 'αυτό είναι συνηθισμένο να προσεύχεστε για καλό καιρό σε αυτήν την ημέρα και επίσης να κάνετε ευχές.

Η ημερομηνία κυμαίνεται

Επειδή το Tanabata βασίζεται στο σεληνιακό ημερολόγιο, όταν το φεστιβάλ αστέρι λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο ποικίλλει. Ανάλογα με την περιοχή που φιλοξενεί τον εορτασμό, το Tanabata γιορτάζεται είτε στις 7 Ιουλίου είτε στις 7 Αυγούστου στην Ιαπωνία. Πολλές πόλεις της χώρας διοργανώνουν φεστιβάλ Tanabata και εκθέτουν πολύχρωμες οθόνες στους κεντρικούς δρόμους. Είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό να περπατάς μέσα από τις μεγάλες ταινίες στο δρόμο. Σε ορισμένες περιοχές, οι άνθρωποι φωτίζουν φανάρια και τους επιπλέουν στο ποτάμι. Κάποια φύλλα μπαμπού επιπλέουν στον ποταμό.

Τυλίγοντας

Το Tanabata γιορτάζει μια σειρά από διαφορετικές έννοιες, συμπεριλαμβανομένης της αγάπης, των ευχών, του παιχνιδιού και της ομορφιάς, όλα εξηγώντας τους αστερισμούς. Εάν δεν μπορείτε να φτάσετε στην Ιαπωνία για ένα αστέρι φεστιβάλ, μπορείτε να συμμετάσχετε στη Tanabata σε μέρη που διαθέτουν ένα μεγάλο ιαπωνικό πληθυσμό. Το Λος Άντζελες, για παράδειγμα, είναι μια τέτοια πόλη. Είναι το σπίτι για ένα αστέρι φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα τον Αύγουστο στο Little Tokyo γειτονιά της.

Παρόλο που η συμμετοχή σας στο Tanabata στο εξωτερικό δεν θα είναι η ίδια με την γιορτή στην Ιαπωνία, αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να παρατηρήσετε τα αυθεντικά ιαπωνικά έθιμα από πρώτο χέρι.