Χρειάζεστε μια διεθνή άδεια οδήγησης για την Ιαπωνία;

Μάθετε τι πρέπει να γνωρίζετε πριν οδηγήσετε στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία είναι μια θαυμάσια χώρα που επισκέπτεστε για επαγγελματικά ταξίδια. Αλλά μπορεί να είναι καλό να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς επειδή η οδήγηση μπορεί να είναι δύσκολη. Ενώ πολλοί επαγγελματίες ταξιδιώτες στην Ιαπωνία θα πάρουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς (τα τρένα τους είναι απίστευτα), κάποιοι μπορεί να θέλουν να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο. Αλλά πριν νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο στην Ιαπωνία, είναι χρήσιμο να κατανοήσετε κάποιους από τους κανόνες.

Συγκεκριμένα, σε αντίθεση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες, οι Αμερικανοί οδηγοί θα πρέπει να έχουν μια διεθνή άδεια οδήγησης (σημείωση: μερικές φορές αποκαλείται Διεθνής άδεια οδήγησης) για να οδηγήσουν στην Ιαπωνία.

Εάν είστε πιασμένοι στην οδήγηση στην Ιαπωνία χωρίς ένα, κινδυνεύετε πρόστιμα, σύλληψη ή πιθανή απέλαση. Με άλλα λόγια, είναι σοβαροί γι 'αυτό.

Λάβετε υπόψη ότι μια διεθνής άδεια οδήγησης πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με έγκυρη άδεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι βασικά μια μετάφραση της υπάρχουσας άδειας οδήγησης σε διαφορετικές γλώσσες και παρέχει ορισμένες πληροφορίες ταυτοποίησης (φωτογραφία, διεύθυνση κ.λπ.). Δεν είναι τόσο πολύ για αυτούς, αλλά μπορεί να είναι σημαντικό αν χρειάζεστε ένα. Στις ΗΠΑ, μια διεθνής άδεια οδήγησης μπορεί να ληφθεί από τα γραφεία της ΑΑΑ καθώς και από το National Automobile Club, συνήθως έναντι αμοιβής $ 15.

Σκέψεις κατά την οδήγηση στην Ιαπωνία

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η οδήγηση στην Ιαπωνία μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από την οδήγηση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε ιαπωνικά, τα οδικά σήματα μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοηθούν. Τα διόδια αυτοκινητοδρόμων είναι ακριβά, η κυκλοφορία μπορεί να είναι εξαιρετικά άσχημη και υπάρχει μικρός χώρος στάθμευσης στο δρόμο.

Οι δρόμοι μπορεί επίσης να είναι στενότεροι και οι ροές κυκλοφορίας στα αριστερά.

Ένα άλλο πρόβλημα με την οδήγηση στην Ιαπωνία είναι η ασφάλεια. Σε πολλές περιπτώσεις, η ασφάλιση αυτοκινήτων των ΗΠΑ δεν θα καλύψει την Ιαπωνία. Ωστόσο, η Ιαπωνία απαιτεί ασφάλεια για όλους τους οδηγούς, οπότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε την κατάλληλη ασφάλιση.

Extended Stays και οδηγικές συμβουλές

Εάν πρόκειται να διαμείνετε για πάνω από 12 μήνες στην Ιαπωνία, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για ιαπωνική άδεια οδήγησης.

Μπορεί να σας ζητηθεί να πάρετε μια γραπτή δοκιμασία οδήγησης, μια δοκιμασία ακρόασης, μια εξέταση οράσεως και μια οδική δοκιμασία. Είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε την αμερικανική πρεσβεία ή την ιαπωνική κυβέρνηση για τις τρέχουσες απαιτήσεις.

Για επιπλέον οδηγικές συμβουλές για την Ιαπωνία, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Τόκιο έχει κάποιες χρήσιμες συμβουλές για την οδήγηση στην Ιαπωνία που αξίζει να συμβουλευτείτε.

Το Ιαπωνικό Εθνικό Τουριστικό Επιμελητήριο είναι επίσης ένας καλός πόρος για τους ταξιδιώτες επαγγελματίες στην Ιαπωνία. Ο ιστότοπός τους παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις ιαπωνικές άδειες οδήγησης, την ασφάλιση και πολλά άλλα.

Μην πληρώνετε πάρα πολύ για μια διεθνή άδεια οδήγησης (ή IDP)! Υπάρχουν πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα που πωλούν διεθνείς άδειες οδήγησης για πολύ υψηλές τιμές. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε το άρθρο μου σχετικά με τις απάτες διεθνών αδειών οδήγησης .