Μιχαήλ Άγγελος στη Φλωρεντία

Πού να δείτε την τέχνη του Michelangelo στη Φλωρεντία της Ιταλίας

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Τοσκάνη, ο Michelangelo Buonarotti συνδέεται εδώ και πολύ καιρό με την πόλη της Φλωρεντίας, η οποία κατέχει ένα μικρό κομμάτι από πολλά από τα αριστουργήματα του. Στη Φλωρεντία θα βρείτε το γλυπτό του Δαβίδ, το οποίο είναι μία από τις μεγάλες εικόνες της αναγεννησιακής τέχνης, καθώς και πολλά γλυπτά, αρχιτεκτονικά έργα και ζωγραφική από τον Ιταλό καλλιτέχνη. Ακολουθεί μια λίστα με τα σπουδαία έργα του Michelangelo - και πού να τα βρείτε - στη Φλωρεντία.

Η τέχνη του Μιχαήλ Άγγελο στη Galleria dell'Accademia

Η Galleria dell'Accademia στεγάζει το αρχικό γλυπτό του Δαβίδ, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα έργα του Μικελάντζελο. Ο Ντέιβιντ κάποτε βρισκόταν μπροστά στο Palazzo Vecchio , το Δημαρχείο της Φλωρεντίας, ως σύμβολο της ανεξαρτησίας της πόλης. Υπάρχουν τώρα αντίγραφα του Δαβίδ μπροστά από το Palazzo Vecchio και στο κέντρο της Piazzale Michelangelo, μια πλατεία στην κορυφή ενός λόφου διάσημη για το πανόραμα της Φλωρεντίας.

Λίγα άλλα έργα του Michelangelo κατοικούν στην Accademia. Είναι οι "Οι τέσσερις φυλακισμένοι", μια μαρμάρινη ομάδα που σχεδιάστηκε για τον τάφο του Πάπα Ιούλιο Β, και ένα άγαλμα του Αγίου Ματθαίου.

Casa Buonarotti, το σπίτι του Michelangelo

Ο Μιχαήλ Άγγελος κατοικούσε κάποτε αυτό το σπίτι στη Via Ghibellina όπου βρίσκεται η Casa Buonarroti. Αυτό το μικρό μουσείο περιλαμβάνει πολλά γλυπτά και σχέδια, όπως δύο από τα πρώιμα γλυπτά ανάγλυφα του Μιχαήλ Άγγελο: Μάχη των Κενταύρων και Madonna των Σκαλοπατιών.

Η Τέχνη του Μιχαήλ Αγγελο στο Bargello

Το πρώην μουσείο γλυπτικής της Φλωρεντίας, το Museo Nazionale del Bargello, διαθέτει και μερικά γλυπτά Michelangelo. Το πιο διάσημο από αυτά είναι ο Bacchus, ένα άγαλμα που απεικονίζει έναν άκροντα Bacchus (Θεό του Οίνου) που κοσμείται με σταφύλια και κρατάει ένα δισκοπότηρο. Επιπλέον, στο Bargello, υπάρχει ο "Δαβίδ Απόλλωνας" του Μιχαήλ Άγγελο, ο οποίος φέρει ομοιότητα με τον Δαβίδ στην Ακαδημία. μια προτομή του Brutus. και το Tondo Pitti, ανάγλυφο γλυπτό στο γύρο που απεικονίζει την Παναγία και το μωρό Ιησού.

Η τέχνη του Μιχαήλ Αγγέλου στο Museo dell'Opera del Duomo

Το Μουσείο του Καθεδρικού Ναού, που φιλοξενεί πολλά βραβευμένα αντικείμενα από τη Σάντα Μαρία ντελ Φιόρ (Ντουόμο), είναι το μέρος όπου θα βρείτε την Τοποθέτηση, μια άλλη ωραία γλυπτική από τον αναγεννησιακό δάσκαλο. Ονομάζεται επίσης η Φλωρεντιανή Πιετά (η πιό διάσημη Πιετά του Μιχαήλ Άγγελος είναι στη Ρώμη), Η Απόθεση δείχνει ότι ο νεκρός Χριστός συγκρατείται από την Παναγία, τη Μαρία Μαγδαληνή και τον Νικόδημο.

Η τέχνη του Μιχαήλ Αγγέλου στο Palazzo Vecchio

Το Δημαρχείο της Φλωρεντίας είναι ο χώρος ενός ακόμη γλυπτού του Μικελάντζελο, "Η μεγαλοφυία της νίκης". Αλλά είναι επίσης όπου ο Μιχαήλ Άγγελος έπρεπε να ζωγραφίσει μια μνημειώδη "μάχη της Cascina". Αυτή η ζωγραφική δεν ξεκίνησε ποτέ, αν και ορισμένοι ιστορικοί της τέχνης πιστεύουν ότι μπορεί να "χαθεί".

Περισσότερα Michelangelo στην Ιταλία: Πού να δείτε την τέχνη του Μιχαήλ Αγγέλου στη Ρώμη
Περισσότερες καλλιτέχνες στη Φλωρεντία: Πού να δείτε κορυφαίοι καλλιτέχνες στη Φλωρεντία