Πού να δείτε την τέχνη του Μιχαήλ Αγγέλου στη Ρώμη

Χώροι στη Ρώμη για να δείτε την τέχνη του Μιχαήλ Αγγελο Μπουναρότι

Μερικά από τα πιο διάσημα έργα του αναγεννησιακού καλλιτέχνη Michelangelo Buonarotti βρίσκονται στη Ρώμη και στην πόλη του Βατικανού. Διάσημα αριστουργήματα, όπως οι τοιχογραφίες στο παρεκκλήσι της Σιστίνας, βρίσκονται στην ιταλική πρωτεύουσα όπως και άλλα φανταστικά γλυπτά και αρχιτεκτονικά σχέδια. Ακολουθεί μια λίστα με τα σπουδαία έργα του Μιχαήλ Αγγελο - και πού θα τα βρείτε - στη Ρώμη και στην Πόλη του Βατικανού .

Τοιχογραφίες στο παρεκκλήσι της Σιξτίνης

Για να δείτε τις απίστευτες τοιχογραφίες που ζωγράφισε ο Μιχαήλ Άγγελος στην οροφή και το τείχος του ναού του Παρεκκλησίου της Σιξτίνης , πρέπει να επισκεφτείτε τα μουσεία του Βατικανού (Βατικανή) στο Βατικανό. Ο Μιχαήλ Άγγελος εργάστηκε με προσοχή σε αυτές τις απίστευτες εικόνες σκηνών από την Παλαιά Διαθήκη και την Τελευταία Κρίση από το 1508-1512. Το Παρεκκλήσι της Σιστίνας είναι το επίκεντρο των Μουσείων του Βατικανού και βρίσκεται στο τέλος της περιοδείας.

Η Πιέτα

Αυτό το διάσημο γλυπτό της Παναγίας που κρατά τον θάνατο γιό της στην αγκαλιά της είναι ένα από τα πιο τρυφερά και πολυτελή έργα του Μιχαήλ Αγγελο και βρίσκεται στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στην πόλη του Βατικανού. Ο Michelangelo ολοκλήρωσε το γλυπτό αυτό το 1499 και είναι ένα αριστούργημα της Αναγεννησιακής τέχνης. Λόγω παλαιότερων προσπαθειών για βανδαλισμό του γλυπτού, η Pieta βρίσκεται πίσω από το γυαλί σε ένα παρεκκλήσι στα δεξιά της εισόδου της βασιλικής.

Piazza del Campidoglio

Ένα λιγότερο γνωστό έργο του Michelangelo είναι το σχέδιο για την ελλειπτική πλατεία πάνω από τον λόφο Καπιτωλίου, τον τόπο της κυβέρνησης της Ρώμης και ένα από τα απαραίτητα πλατείες στη Ρώμη .

Ο Μιχαήλ Άγγελος σχεδίασε τα σχέδια για την κορδονάτα (η μεγάλη, μνημειώδη σκάλα) και το περίπλοκο γεωμετρικό σχέδιο της Piazza del Campidoglio περίπου το 1536, αλλά δεν ολοκληρώθηκε πολύ καιρό μετά το θάνατό του. Η πλατεία είναι ένα όμορφο παράδειγμα πολιτικού σχεδιασμού και είναι καλύτερα να βλέπει κανείς από τα κτίρια των μουσείων του Capitolin , τα οποία το πλαισιώνουν σε δύο πλευρές.

Ο Μωυσής στο Σαν Πιέτρο στο Βίνκολι

Στο Σαν Πιετρο στο Vincoli, μια εκκλησία κοντά στο Κολοσσαίο, θα βρείτε το μνημειώδες μωσαϊκό μωσαϊκό του Μιχαήλ Άγγελου, το οποίο σμιλεύτηκε για τον τάφο του Πάπα Ιούλιο Β. Ο Μωυσής και τα γύρω αγάλματα της σύνθεσης σε αυτή την εκκλησία αποτελούσαν μέρος ενός πολύ πιο μεγαλοπρεπούς τάφου, αλλά ο Ιούλιος Β 'θάφτηκε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου . Τα ημιτελή γλυπτά του Μιχαήλ Άγγελου «Τέσσερις φυλακισμένοι», που βρίσκονται σήμερα στο Galleria dell'Accademia της Φλωρεντίας, υποτίθεται ότι συνοδεύουν το έργο αυτό.

Cristo della Minerva

Αυτό το άγαλμα του Χριστού στην πανέμορφη γοτθική εκκλησία της Σάντα Μαρία Σοπρά Μινέρβα είναι πολύ λιγότερο εντυπωσιακό από τα άλλα γλυπτά του Μιχαήλ Άγγελο, αλλά ολοκληρώνει μια περιοδεία του Μιχαήλ Άγγελο στη Ρώμη. Ολοκληρώθηκε το 1521, το γλυπτό απεικονίζει τον Χριστό, σε αντίθετη θέση, ανυψώνει τον σταυρό του. Παραδόξως, αυτό το γλυπτό φέρει επίσης ένα πανί ύφασμα, μια μπαρόκ-εποχή προσθήκη που προορίζεται να κάνει το αξιοπρεπές γυμνό γλυπτό του Μιχαήλ Άγγελος.

Santa Maria degli Angeli e dei Martiri

Ο Μιχαήλ Άγγελος ήταν υπεύθυνος για το σχεδιασμό της βασιλικής της Αγίας Μαρίας των Αγγέλων και των Μαρτύρων γύρω από τα ερείπια του τμήματος των φρυγιδαρίων των αρχαίων Λουτρών του Διοκλητιανού (τα υπόλοιπα λουτρά αποτελούν τώρα το Εθνικό Μουσείο της Ρώμης).

Αυτό το εσωτερικό αυτής της σπηλαιώδους εκκλησίας άλλαξε σε μεγάλο βαθμό από τότε που το σχεδίασε ο Μιχαήλ Άγγελος. Ωστόσο, είναι ένα συναρπαστικό κτίριο για να επισκεφθείτε, προκειμένου να αποκτήσετε μια αίσθηση του μεγέθους των αρχαίων λουτρών καθώς και τη μεγαλοφυία του Μιχαήλ Αγγελο στο σχεδιασμό γύρω από αυτά.