Στην οδό Automobile Alley της Οκλαχόμα Σίτι

Η ιστορική συνοικία Automobile Alley της Οκλαχόμα στο βορειοανατολικό τμήμα του κέντρου της πόλης ονομάζεται έτσι λόγω της κατάστασης της ως φιλοξενίας σε περισσότερες από 50 αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στη δεκαετία του 1920 και τη δεκαετία του '30. Καθώς το κέντρο της πόλης και το Midtown άρχισαν να μειώνονται στη δεκαετία του '60, το ίδιο έκανε και το Automobile Alley. Σήμερα όμως υπάρχει ανανεωμένο ενδιαφέρον για την αποκατάσταση της μοναδικής αστικής περιοχής και αρκετές επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί στην αναγέννηση.

Ιστορία

Η λεωφόρος Broadway, ο κύριος δρόμος βορρά-νότου στο Automobile Alley, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα στην πόλη της Οκλαχόμα, και οι πρώιμες κατοικίες κατά μήκος του δρόμου μετατράπηκαν σε εμπορικά κτίρια από τη δεκαετία του 1920. Οι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων βρήκαν ένα σπίτι στην περιοχή, όπως και οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών αυτοκινήτων, τα ξενοδοχεία και τα πολυκατοικίες. Σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης, 52 από τους πρώτους 76 αντιπροσώπους αυτοκινήτων της Οκλαχόμα βρίσκονται στην περιοχή Automobile Alley.

Μεγάλο μέρος της περιοχής άρχισε να χειροτερεύει τις επόμενες δεκαετίες, όμως, καθώς η γη γύρω από τις σιδηροδρομικές διαδρομές χρησιμοποιήθηκε για βιομηχανικό και μεταποιητικό χώρο μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1960. Μόνο μετά τη βομβιστική επίθεση στην Οκλαχόμα, οι αξιωματούχοι της πόλης άρχισαν να υπογραμμίζουν την αναζωογόνηση του Automobile Alley, το αποκαλώντας "πόρτα προς το κέντρο της πόλης" και βοηθώντας στη μετάβαση από τις αποθήκες και τα ευρύχωρα κτίρια στις γκαλερί, εστιατόρια και διαμερίσματα σοφίτας.

Τοποθεσία και Οδηγίες

Το Automobile Alley βρίσκεται κατά μήκος της λεωφόρου Broadway στο βορειοανατολικό τμήμα του κέντρου, από τις 4 έως τις 13. Επεκτείνεται μόνο ελαφρώς δυτικά του Μπρόντγουεϊ, αλλά ανατολικά σε I-235. Η περιοχή είναι εύκολα προσβάσιμη από το I-235, το οποίο συνδέεται με αρκετούς άλλους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της Οκλαχόμα .

Ταχυδρομικοί κώδικες

73102, 73103, 73104

Για να δείτε και να κάνετε

Κοντινά ξενοδοχεία και καταλύματα

Ψάχνετε να μείνετε κοντά στο Automobile Alley; Εδώ είναι μερικές επιλογές ξενοδοχείου: