Οι πιο πολυσύχναστες γειτονιές της Ατλάντα

Το πρώτο πράγμα που πιθανότατα θα ακούσετε όταν λέτε στους ανθρώπους ότι μετακομίζετε στην Ατλάντα είναι ότι καλύτερα να συνηθίζετε να είστε σε ένα αυτοκίνητο. Είναι αληθινό - η Ατλάντα είναι το παιδί της αφίσας για την εξάπλωση, το κακόφημο για την κυκλοφορία του και την μακρά μετακίνηση. Ευτυχώς, η Ατλάντα είναι επίσης γνωστή για τις εκπληκτικές μικρο-γειτονιές της, πολλές από τις οποίες είναι τόσο walkable ότι δεν θα χρειαστείτε ένα αυτοκίνητο για να πάρετε καθόλου.

Απλά κοιτάξτε το Inman Park, το Decatur και το εκκολαπτόμενο Westside.

Το κέντρο της πόλης και το Midtown είναι τόσο παρατραβηγικά όσο οποιαδήποτε πόλη της χώρας, ειδικά τώρα που έχουν ξεκινήσει το τραμ και το BeltLine. Και η Ατλάντα πρόκειται να γίνει πιο περιζήτητη όσο περνάει ο καιρός.

Σύμφωνα με το WalkScore, η Ατλάντα είναι μια πόλη που εξαρτάται από το αυτοκίνητο με συνολική βαθμολογία 46. Ομοίως, μια βαθμολογία διέλευσης 43 δείχνει ότι υπάρχει κάποια διέλευση στην πόλη ( MARTA ), και ένα μοτοσικλέτα 50 δείχνει ότι η Ατλάντα έχει κάποια ποδηλατική υποδομή.

Πώς συγκρίνεται αυτό με άλλες πόλεις; Η Ατλάντα είναι η 21η πιο ευπροσάρμοστη μεγάλη πόλη στις ΗΠΑ, αλλά ακόμη και η Βαλτιμόρη (η 10η πιο ευφυής πόλη) έχει ένα WalkScore των 66. Δεν εκπλήσσει πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο κερδίζουν βαθμολογίες 88 και 84 αντίστοιχα, ενώ το Πόρτλαντ Το Ντένβερ συντρίψει το αποτέλεσμα του ποδηλάτου κατά 20 πόντους (και οι δύο βαθμολογούνται στα 70) και η Βοστώνη και η Βρετανία έβαλαν το ταξίδι μας σε ντροπή με βαθμολογίες στα 75 και 70, αντίστοιχα.

Έτσι η Ατλάντα δεν φαίνεται τόσο μεγάλη ...

αλλά τα καλά νέα είναι ότι, όταν συγκρίνετε την Ατλάντα με άλλες πόλεις με παρόμοιους πληθυσμούς (μεταξύ 350.000 και 450.000), στην πραγματικότητα έρχεται στην 4η θέση όσον αφορά τη διαδρομή, 5η στον τομέα της διαμετακόμισης και 10η στην ποδηλασία. Επιπλέον, οι γειτονιές είναι γοητευτικές, υπάρχουν ένας τόνος όμορφων δέντρων , ένα μοντέρνο κέντρο της πόλης γεμάτο πολιτιστικά αξιοθέατα και τόνοι υπέροχων επιλογών για φαγητό.

Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι στην Ατλάντα μπορούν να περπατήσουν κατά μέσο όρο σε τέσσερα εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες σε πέντε λεπτά, σύμφωνα με το WalkScore.

Ενώ η Ατλάντα έχει πρόβλημα οδοστρωσίας / διαμετακόμισης όσον αφορά τη μετάβαση μεταξύ διαφόρων γειτονιών, η πόλη είναι στην πραγματικότητα σπίτι σε μια πληθώρα περιπετειώδεις περιοχές (διαβάστε: μόλις βρεθείτε εκεί, δεν θα χρειαστείτε ένα αυτοκίνητο για να περάσετε). Στην πραγματικότητα, σε αυτή την ιστορία για το μέλλον της Ατλαντίδας walkability συζητά WalkUPs (walkable αστικές περιοχές), που είναι ένας σπουδαίος δείκτης των πιο walkble περιοχές της Ατλάντα. Η έκθεση διαπίστωσε ότι η Ατλάντα φιλοξενεί 27 WalkUPs, με εννέα ακόμα στον ορίζοντα και 10 ακόμα δυνατότητες.

Περισσότερα καλά νέα - η Ατλάντα έχει τουλάχιστον ένα παράδειγμα για κάθε τύπο περιφερειακά σημαντικού WalkUP. Ρίξε μια ματιά:

Ομοίως, τα πιο πρόσφατα WalkScores αποκαλύπτουν ότι πολλές γειτονιές της Ατλάντα κατατάσσονται πάνω από τους 70 (που σημαίνει ότι είναι Πολύ εύρωστο και τα περισσότερα σχόλια μπορούν να πραγματοποιηθούν με τα πόδια).

Για παράδειγμα, μια λίστα με τις δέκα πιο γοητευτικές γειτονιές της Ατλάντα:

Γειτονιά

WalkScore

TransitScore

BikeScore

Γεωργικό κρατικό πανεπιστήμιο

96

79

82

Peachtree Center

91

75

77

Buckhead Village

89

43

66

Οπότε όχι

87

67

78

Γλυκό Auburn

87

64

80

Νότιο Downtown

87

79

81

Midtown

84

63

76

Inman Park

83

58

81

Castleberry Hill

81

75

78

Παλιό τέταρτο θάλαμο

80

52

79

Άλλες γειτονιές με WalkScores άνω των 70 περιλαμβάνουν: