Εξερευνώντας το Pham Ngu Lao στη Σαϊγκόν

Ταξιδιωτικός Οδηγός για Σαϊγκόν, περιοχή Backpacker του Βιετνάμ

Το Pham Ngu Lao είναι γνωστό ως η περιοχή "backpacker" ή η "οικονομική περιοχή ταξιδιού", μια βολική τοποθεσία στη Σαϊγκόν για να βρει φθηνά καταλύματα, φαγητό, νυχτερινή ζωή και να κλείσει εισιτήρια αλλού.

Λίγο που θυμίζουν τη διάσημη οδό Khao San στην Μπανγκόκ, πολλοί ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με τον προϋπολογισμό περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στο Pham Ngu Lao. Σχεδιασμένο για ταξίδια τόσο επαγγελματικά όσο και διασκέδασης, το Pham Ngu Lao είναι ιδανικά τοποθετημένο στη Σάογκον, μια από τις διασημότερες περιοχές της πόλης. Από εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε όλα όσα η πόλη έχει να προσφέρει.

Προσανατολισμός

Η περιοχή Pham Ngu Lao αποτελείται από δύο παράλληλες οδούς - Bui Vien και Pham Ngu Lao - και μια χούφτα μικρών διαμερισμάτων. Σε κεντρική τοποθεσία στην περιοχή 1 του Saigon, η περιοχή είναι ιδανική για πρόσβαση σε πάρκα, αγορές και τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης.

Μικροί δρόμοι ακτινοβολούν από αυτούς τους κεντρικούς δρόμους στο εσωτερικό της περιοχής. Αυτά δεν είναι τα τυπικά βρωμιά μολυσμένα από εγκλήματα σοκάκια σας. οι συνηθισμένες οικογένειες ζουν στις κατοικίες που πλαισιώνουν αυτά τα σοκάκια και δεν είναι παράνομο να περπατάτε από μια ανοιχτή πόρτα και να βλέπετε τις οικογένειες που συγκεντρώνονται γύρω από την τηλεόραση να τρώνε το δείπνο τους.

Τα περισσότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην πόλη Χο Τσι Μιν βρίσκονται σε μικρή απόσταση βορειοανατολικά από το Pham Ngu Lao. Το παλάτι επανένωσης , το μουσείο υπολειμμάτων πολέμου και ο καθεδρικός ναός Notre Dame είναι προσβάσιμα με τα πόδια σε περίπου 15 λεπτά.

Διαμονή στο Pham Ngu Lao

Ένας γελοία αριθμός επιλογών καταλύματος προϋπολογισμού υπάρχει στο Pham Ngu Lao. Οι ταξιδιώτες μπορούν να επωφεληθούν από το σύνολο του ανταγωνισμού. Οι τιμές δωματίων μπορούν συνήθως εύκολα να διαπραγματευτούν.

Με καλωδιακή τηλεόραση, ψυγεία, μπαλκόνια και δωρεάν Wi-Fi, τα δωμάτια θα φαίνονται λίγο πολυτελή για τον μέσο ταξιδιώτη σακίδιο! Πάντα να ελέγχετε για σημάδια κροτίδων , ιδιαίτερα στα φθηνότερα μέρη. Με μια τέτοια ποικιλία διαθέσιμων καταλυμάτων στο Pham Ngu Lao, δεν υπάρχει λόγος να εγκατασταθεί για ένα βρώμικο δωμάτιο.

Ενώ τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες βρίσκονται κατά μήκος της οδού Pham Ngu Lao και της Bui Vien, οι καλύτερες προσφορές για τα δωμάτια προέρχονται από ξενοδοχεία εκτός της κύριας διαδρομής .

Ένα ανώνυμο οικονομικό ξενοδοχειακό δρομάκι συνδέει το δυτικό άκρο της οδού Pham Ngu Lao με την οδό DQ Dau. εξαιρετικές προσφορές μπορούν να βρεθούν στα μυριάδα των ξενοδοχείων κατά μήκος του στενού διαδρόμου. Το αδιάφορο δρομάκι επισημαίνεται μόνο με ένα γκρι πινακίδα πάνω από την είσοδο που τυπώνεται με τα βιετναμέζικα ονόματα πολλών ξενοδοχείων. Ένα άλλο, ευρύτερο μίνι λεωφορείο συνδέει την οδό Pham Ngu Lao με το Bui Vien. εστιατόρια και ξενοδοχεία ανταγωνίζονται για ακίνητα κατά μήκος των δύο πλευρών του δρόμου.

Τρόφιμα στο Pham Ngu Lao

Τα καρότσια που πωλούν μπαγκέτες, τρόφιμα στο δρόμο και ακόμη και τα κεμπάπ είναι διάσπαρτα γύρω από το Bui Vien και το Pham Ngu Lao. Το Pho24 καθώς και αρκετά ανεξάρτητα ιδιοκτησιακά εστιατόρια του Pho παραμένουν ανοιχτά όλο το εικοσιτετράωρο για όσους επιθυμούν ένα μπολ βαντίνικης σούπας pho με νουντλ μετά από μια βραδινή έξοδο.

Αρκετές μονάδες που ανήκουν στη Δυτική Ευρώπη προσφέρουν πίτσα διαφορετικής ποιότητας, ιταλικό φαγητό και όλα τα συνηθισμένα εισιτήρια για σακίδια. Τα εστιατόρια που βρίσκονται στο ευρύτερο από τα δύο σοκάκια μίνι μάρκετ έχουν τραπέζια έξω και εξυπηρετούν μεγάλες μερίδες. οι φθηνές τιμές μπύρας τους κρατούν συνεχώς απασχολημένους.

Το νερό, τα σνακ και τα παντοπωλεία μπορούν να αγοραστούν για φθηνή από ένα από τα πολλά Supermarket Co-op που διασκορπίζονται γύρω από την πόλη.

Νυχτερινή ζωή Pham Ngu Lao

Χωρίς ευχάριστο κοινόχρηστο χώρο, τα περισσότερα από τα οικονομικά ξενοδοχεία γύρω από το Pham Ngu Lao έχουν λιγότερη γοητεία από το μέσο νοσοκομείο. Οι Backpackers που αναζητούν φτηνό αλκοολούχο ποτό που απολαμβάνουν μπύρα στο πεζοδρόμιο, ιδίως κατά μήκος του Bui Vien (πρώην "Beer Street"), αλλά μια πρόσφατη καταστολή έχει εξαλείψει το μεγαλύτερο μέρος της επιχείρησης μπύρας πεζοδρομίων.

Τα μπαρ γύρω από το Pham Ngu Lao είναι εύκολο να βρεθούν. υπάρχει ένας σε σχεδόν κάθε γωνία. Τα πιο διάσημα μπαρ Pham Ngu Lao προσφέρουν πολλά για την τοπική μπύρα και την ατμόσφαιρα:

Ταξιδιωτικά γραφεία

Τόσο το Pham Ngu lao όσο και το Bui Vien είναι επενδεδυμένα με ταξιδιωτικά γραφεία που προσφέρουν ταξίδια στις λεωφόρους Cu Chi Tunnel, Mekong Delta και εισιτήρια λεωφορείων προς το Ανόι , ακόμη και μακριά από τους ναούς Angkor .

Τοπικά αξιοθέατα, όπως το βιετναμέζικο μαριονέτα δείχνουν μπορεί να γίνει κράτηση από εσάς απευθείας στο θέατρο για να αποθηκεύσετε σε προμήθειες.

Ανησυχίες

Η υψηλή συγκέντρωση τουριστών στο Pham Ngu Lao προσελκύει υψηλότερη συγκέντρωση απάτης, διαμαρτυρίες και κλέφτες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους ταξιδιώτες.

Ενώ η περιοχή είναι σχετικά ασφαλής, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν βρίσκεστε στο πάρκο του δρόμου μετά το σκοτάδι. Οι ταξιδιώτες που περπατούν μέσω Pham Ngu Lao υπόκεινται σε συνεχή προσοχή και παρενόχληση από ανθρώπους που προσπαθούν να νοικιάσουν μοτοσικλέτες, να πουλήσουν ναρκωτικά και ακόμη και να προσφέρουν πόρνες. (Διαβάστε τις κυρώσεις για τα ναρκωτικά στη Νοτιοανατολική Ασία .)

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που σας προσεγγίζουν αναζητούν γενικά έναν τρόπο να σας απαλλάξουν από κάποια πρόσθετα χρήματα. να είστε φιλικοί, αλλά να παραμείνετε φρουρός.

Να φτάσετε στο Pham Ngu Lao από το αεροδρόμιο

Με ταξί: Τα αεροδρόμια με σταθερό επιτόκιο χρεώνουν περίπου 12 δολάρια στο Pham Ngu Lao, ωστόσο μπορείτε να πάρετε μια καλύτερη συμφωνία πεζοπορώνοντας έξω από το αεροδρόμιο και σημαδεύοντας ένα ταξί από την παρτίδα στον κεντρικό δρόμο.

Κρατήστε τις αποσκευές σας μέσα στην καμπίνα μαζί σας για γρήγορη έξοδο σε περίπτωση διαφωνίας με τον οδηγό.

Με λεωφορείο: Σε περίπου 30 λεπτά ανά διαδρομή, το λεωφορείο του αεροδρομίου είναι ο οικονομικότερος τρόπος να φτάσετε στο Pham Ngu Lao. Δυστυχώς, η εύρεση του πότε και πού θα φθάσει το λεωφορείο είναι δύσκολη.

Οι τυχεροί ταξιδιώτες θα βρουν το λεωφορείο μπροστά από το αεροδρόμιο, διαφορετικά μπορείτε να περπατήσετε πέντε λεπτά σε ένα μικρό λεωφορείο ακριβώς έξω από το αεροδρόμιο - ζητήστε οδηγίες. Το λεωφορείο κυκλοφορεί μέσω του Saigon και σταματά στην αγορά Ben Thanh - σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το Pham Ngu Lao. Το τελευταίο λεωφορείο του αεροδρομίου τρέχει γύρω στις 18:00