Αποφύγετε τους Bedbugs όταν ταξιδεύετε στη Νοτιοανατολική Ασία

Τα τσιμπήματα τους είναι ένας εφιάλτης του backpacker ... εδώ είναι πώς να κατευθυνθείτε καθαρά!

Μόλις ανησυχούσαν οι ταξιδιώτες που συχνάζουν σε ξενώνες και χρεοκοπημένα ξενοδοχεία, οι ξενιστές έχουν πρόσφατα αναβαθμιστεί σε υψηλότερα πρότυπα. Έχει σημειωθεί ραγδαία αύξηση στις παρασιτικές επιθέσεις σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων γύρω από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, πολυκαταστήματα, νοσοκομεία και σπίτια ανθρώπων που δεν ταξιδεύουν ποτέ διεθνώς.

Εκείνη την εποχή θεωρήθηκαν εξοντωτικοί από την Βόρεια Αμερική. Οι θεωρίες για το λόγο ότι οι κτηνοτρόφοι αυξάνονται και πάλι ποικίλλουν, ωστόσο οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι η αυξανόμενη αντίσταση τους στα εντομοκτόνα παίζει σημαντικό ρόλο στην αναζωπύρωση τους.

Άλλοι παράγοντες, όπως η παγκόσμια αύξηση του παγκόσμιου ταξιδιού και η εισαγωγή φθηνών αγαθών, συνέβαλαν στην άνοδο. τα παγωτά αυγά μπορεί ακόμη και να είναι παρόντα σε νέα ρούχα που περιμένουν να πωληθούν.

Τα κρεβάτια της Νοτιοανατολικής Ασίας διαμαρτύρονται τώρα με περισσότερους ταξιδιώτες που αγωνίζονται για τα εξανθήματα, όπως τα κόκκινα σκουλαρίκια που προκαλούνται από τα ξύλα. Ενώ αποφεύγετε τα κορίτσια είναι εν μέρει θέμα τύχης, γνωρίζοντας τι να αναζητήσετε σίγουρα θα σας δώσει περισσότερη πιθανότητα μάχης!

Γνωριμία με τον Εχθρό

Τα κορίτσια είναι μικρά - φτάνουν γύρω από το μήκος του μικρότερου δακτύλου σας κατά την ωριμότητα. Οβάλ και κόκκινο-καφέ, συγκεντρώνονται και κρύβονται σε σκοτεινές θέσεις όπως ραφές στρώματος, μαξιλάρια καναπέδων, ακόμα και χαλιά. Οι κτηνοτρόφοι είναι εξαιρετικά επιβιώσιμοι - μπορούν να πάνε ένα ολόκληρο έτος χωρίς να τροφοδοτούν καθόλου - και μπορούν να επιβιώσουν σε θερμοκρασίες κατάψυξης κάτω των 14 βαθμών Φαρενάιτ.

Οι κορίτσια είναι αθόρυβες και νυκτερινές. Το δαγκώνουν με τον ίδιο τρόπο που κάνει ένα κουνούπι με τη χρήση ενός σωλήνα διάτρησης.

Μπορεί να μην αισθάνεστε το δάγκωμα του bedbug - ειδικά όταν κοιμάστε - γιατί πρώτα εισάγουν ένα αναισθητικό στο άτυχο θύμα τους. Ευτυχώς, σε αντίθεση με τα τσιμπήματα των κουνουπιών , τα παχουλότατα δεν μεταδίδουν σήμερα ασθένειες.

Αποφεύγοντας τους νεκρούς στην Νοτιοανατολική Ασία

Είτε ξενώνας ξενώνα , ξενώνα ή πολυτελές ξενοδοχείο, ελέγχετε πάντα το στρώμα μόλις κάνετε check in.

Ενώ οι κτηνοτρόφοι μπορούν να κρύψουν σε άλλα μέρη, προτιμούν να μένουν κοντά στο φαγητό τους, σε αυτή την περίπτωση, εσείς! Ξεκινήστε κοιτάζοντας τα φύλλα και τα μαξιλάρια για μικρούς λεκέδες αίματος, μια ένδειξη ότι κάποιος έχει ήδη επιτεθεί.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα φύλλα και αναζητήστε βρεγμένα, σκοτεινά σημεία κατά μήκος των στρωμάτων του στρώματος, των κουμπιών και ειδικά της ετικέτας. Ελέγξτε το χάσμα ανάμεσα στο κεφαλάρι και το στρώμα καθώς και κάτω από το ίδιο το στρώμα. Τα κοριτσάκια είναι αρκετά γρήγορα για να αποφύγουν τα μάτια, ωστόσο, μπορεί να δείτε τα ημιδιαφανή τους δέρματα ή τα υγρά περιττώματα που αφήνουν πίσω τους. Αν η μόλυνση είναι αρκετά κακή, μπορείτε να μυρίσετε κάτι ασθενικά γλυκό και σαπίζοντας.

Εάν υπάρχει κάποια ένδειξη προηγούμενης δραστηριότητας bedbug, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να αλλάξετε ξενοδοχεία αμέσως αντί να μετακινηθείτε σε ένα νέο δωμάτιο. Τα οικονομικά ξενοδοχεία στη Νοτιοανατολική Ασία θα είναι απρόθυμα να σας δώσουν μια επιστροφή χρημάτων, αλλά θυμηθείτε ότι η λήψη μιας μικρής απώλειας είναι καλύτερη από τη δαπάνη για την εξάλειψη των κατοικίδιων ζώων για τους επόμενους μήνες.

Εάν υπάρχουν αμφιβολίες κατά τον έλεγχο σε ένα οικονομικό ξενοδοχείο στη Νοτιοανατολική Ασία, σκεφτείτε να πληρώσετε για μία μόνο νύχτα, στη συνέχεια να επεκταθείτε μόλις είστε πεπεισμένοι ότι το δωμάτιο είναι καθαρό.

Πώς να μην πάρετε Bedbugs σπίτι

Το όνειρο του κάθε bedbug είναι να πιάσει μια ελεύθερη βόλτα πίσω σε ένα καλό σπίτι. Ρούχα, σακίδια, βαλίτσες - οποιοδήποτε ύφασμα με μικρές γωνίες και γκρεμούς θα παρέχει δωρεάν μεταφορά.

Ξεκινήστε κρατώντας πάντα τις τσάντες σας μακριά από το κρεβάτι και ακόμη και το πάτωμα, αν είναι δυνατόν. Μην τοποθετείτε ρούχα στο έδαφος. κρεμάστε μπουφάν ή άλλα αντικείμενα που δεν πλένονται τακτικά.

Πολλά πλυντήρια στη Νοτιοανατολική Ασία δεν χρησιμοποιούν μηχανήματα ξήρανσης. το πλύσιμο και η ξήρανση των γραμμών δεν αρκούν για να εξοντώσουν τα κτυπήματα. Οι ξηραντές πρέπει να φθάσουν σε θερμοκρασία 115 βαθμών Φαρενάιτ (46 βαθμούς Κελσίου) για να εξοντώσουν τα παπαγάλοι.

Όταν επιστρέφετε στο σπίτι από ένα ταξίδι στη Νοτιοανατολική Ασία, απομονώστε τις τσάντες και τα ρούχα σας τοποθετώντας στο υπόγειο ή το γκαράζ - μην τα πάτε στην κρεβατοκάμαρα για να τα αποσυμπιέσετε! Πλύνετε και στεγνώστε τα πάντα λεπτομερώς, συμπεριλαμβανομένων σακάκι, παπούτσια και τσάντα ημέρας. Σκεπάστε σχολαστικά σακίδια και άλλα αντικείμενα που δεν μπορούν εύκολα να πλυθούν.

Αν επιστρέψετε σπίτι το καλοκαίρι, ένα παλιό τέχνασμα είναι να τοποθετήσετε τις αποσκευές σας στον κορμό ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου για αρκετές ημέρες - οι θερμοκρασίες μπορούν να φτάσουν αρκετά ψηλά μέσα για να καταστρέψουν τα παγιδευμένα αυγά.

Οι ψυχρές θερμοκρασίες δεν είναι πολύ αποτελεσματικές για τη θανάτωση των παπαγάλων, απαιτείται θερμότητα.

Να θυμάστε ότι οι κτηνοτρόφοι μπορούν να πάνε ένα χρόνο χωρίς να τρέφονται. μόνο και μόνο επειδή οι αποσκευές σας έχουν παραμείνει αχρησιμοποίητο για αρκετούς μήνες δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλές!

Τι να κάνετε αν σας κτυπά ένα bedbug

Η απώλεια της θέσης μας στην κορυφή της αλυσίδας τροφίμων σε κάτι τόσο μικρό και βρώμικο φέρει ένα συγκεκριμένο στίγμα. Ενώ παρατηρώντας τις παραπάνω συμβουλές θα βοηθήσει, οι άτυχοι άνθρωποι μπορούν ακόμα να πάρουν bedbugs απλά κάθονται σε έναν καναπέ στη ρεσεψιόν. Βλέποντας ένα δάγκωμα ή δύο στο σώμα σας δεν προκαλεί συναγερμό.

Τα τσιμπήματα κουνουπιών συνήθως έρχονται σε ομαδοποιημένες γραμμές - πολλές κάθε φορά - που εμφανίζονται στους ώμους, τους βραχίονες, τα πόδια ή την πλάτη. Δυστυχώς, τα τσιμπήματα δεν εμφανίζονται για αρκετές ημέρες μετά την επίθεση, καθιστώντας δύσκολο τον προσδιορισμό της πηγής, αν έχετε μετακινηθεί συχνά.

Τα τσιμπήματα δεν είναι επικίνδυνα και συνήθως απομακρύνονται μόνοι τους μέσα σε περίπου μια εβδομάδα. Η πραγματική απειλή προέρχεται από το ξύσιμο χαρουπιών σε ανοιχτές πληγές που προσελκύουν μόλυνση. Μερικοί άνθρωποι έχουν μια αντίδραση στα τσιμπήματα κηλίδων και αναπτύσσουν ένα εξάνθημα από πρησμένα χέρια. εξωχρηματιστηριακά αντιισταμινικά θα βοηθήσουν.

Εάν καταλήγετε με τσιμπήματα, μην πανικοβληθείτε και μην γρατσουνίστε - αυτοθεραπευτούν από μόνοι τους! Η μεγαλύτερη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η αποφυγή της εξάπλωσης κηλίδων σε άλλους ταξιδιώτες ή η μεταφορά τους σε οικογένεια και φίλους.