Γιατί η Ασία αποκαλείται «Ασία»;

Προέλευση του ονόματος "Ασία"

Λοιπόν, κανείς δεν μπορεί να πει σίγουρα, όπου η Ασία πήρε το όνομά της. αν και υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με την προέλευση της λέξης "Ασία".

Οι Έλληνες γενικά πιστώνονται με τη δημιουργία της έννοιας της Ασίας, η οποία κατά την εποχή αυτή περιελάμβανε τους Πέρσες, τους Άραβες, τους Ινδιάνους και όλους όσους δεν ήταν Αφρικανοί ή Ευρωπαίοι. Η "Ασία" ήταν το όνομα μιας θεάς του Τιτάνα στην ελληνική μυθολογία.

Ιστορία του Λόγου

Ορισμένοι ιστορικοί λένε ότι η λέξη "Ασία" προέρχεται από τη φοινικική λέξη έτσι που σημαίνει "ανατολικά". Οι αρχαίοι Ρωμαίοι πήραν το λόγο από τους Έλληνες.

Η λατινική λέξη oriens σημαίνει "άνοδος" - ο ήλιος ανατέλλει στην ανατολή, οπότε όλοι οι άνθρωποι που προέρχονται από αυτή την κατεύθυνση τελικά αναφέρθηκαν ως Ανατολικοί.

Μέχρι σήμερα, τα όρια αυτού που αποκαλούμε Ασία αμφισβητούνται. Η Ασία, η Ευρώπη και η Αφρική μοιράζονται τεχνικά την ίδια υφαλοκρηπίδα. Ωστόσο, οι πολιτικές, θρησκευτικές και πολιτισμικές διαφορές καθιστούν σαφές ότι όλοι θεωρούνται αδύνατοι.

Ένα πράγμα που είναι βέβαιο είναι ότι η έννοια της Ασίας προέρχεται από πρώιμους Ευρωπαίους. Οι Ασιάτες έχουν τόσο μεγάλη ποικιλία στον πολιτισμό και τις πεποιθήσεις που ποτέ δεν αναφέρθηκαν συλλογικά από την Ασία ή από τους "Ασιάτες".

Το ειρωνικό κομμάτι; Οι Αμερικανοί εξακολουθούν να αναφέρονται στην Ασία ως Άπω Ανατολή, ωστόσο η Ευρώπη βρίσκεται στα ανατολικά μας. Ακόμα και οι άνθρωποι από το ανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, όπως εγώ, εξακολουθούν να έχουν συνήθως να πετούν δυτικά για να φτάσουν στην Ασία.

Ανεξάρτητα, η Ασία είναι αδιαμφισβήτητη ως η μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη ήπειρος της γης και χρησιμεύει ως κατοικία για πάνω από το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Φανταστείτε τις δυνατότητες για ταξίδια και περιπέτεια!