Γύρω από τη Μανίλα, Φιλιππίνες

Λεωφορείο, ταξί και ελαφριά σιδηροδρομική μεταφορά γύρω από την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων

Το "Μετρό Μανίλα", ή το συγκρότημα της ιστορικής πόλης της Μανίλα συν την πόλη Quezon, το Pasig, το Σαν Χουάν, το Μακάτι και δεκατρείς άλλες γειτονικές πόλεις, είναι ένα μεγάλο, απέραντο χάος σύγχρονων ουρανοξυστών, φθαρμένων αποθηκών, φτωχογειτονιά.

Οι τουρίστες έχουν την τάση να μένουν μακριά από τη βύθιση τους πλήρως στη Μανίλα, προτιμώντας να εκτοξεύσουν αμέσως σε πιο ευχάριστες φιλιππινέζικες περιοχές όπως ο Μπορακάι και ο Bohol .

(Εάν είστε ένας από αυτούς, θα θελήσετε να διαβάσετε πώς να ταξιδεύετε στις Φιλιππίνες, αποφεύγοντας τη Μανίλα ).

Αλλά παραβλέποντας τη Μανίλα σημαίνει ότι παραλείπετε μια ενδιαφέρουσα εμπειρία. Ακόμη και η πολύ προειδοποιητική μεταφορά στη Μανίλα μπορεί να είναι εύκολη (τουλάχιστον ανεκτή) εάν ακολουθείτε μερικούς απλούς κανόνες.

Πηγαίνετε μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Ninoy Aquino

Η κύρια αεροπορική πύλη της Μανίλα, ο Διεθνής Αερολιμένας Ninoy Aquino (IATA: MNL, ICAO: RPLL) περιλαμβάνει ένα μοναδικό εγχώριο τερματικό σταθμό και τρία διεθνή τερματικά. Ο κύριος διεθνής τερματικός σταθμός (Terminal 1) καλωσορίζει την πλειοψηφία των διεθνών πτήσεων και αυτό το παλιό, φθαρμένο κτίριο έχει κερδίσει το "NAIA" το ατυχές του καθεστώς ως "το χειρότερο αεροδρόμιο του κόσμου". (Τοποθεσία στους Χάρτες Google)

Ο τερματικός σταθμός 2 (τοποθεσία στους Χάρτες Google) φιλοξενεί εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις της Philippine Airlines. Ο τερματικός σταθμός 3 (τοποθεσία στους Χάρτες Google) φιλοξενεί εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις PAL Express και Cebu Pacific.

Και το εσωτερικό τερματικό (τοποθεσία στους Χάρτες Google) φιλοξενεί εσωτερικές πτήσεις SEAir και ZestAir.

Η NAIA δεν είναι συνδεδεμένη με το σιδηροδρομικό σύστημα της πόλης. ο ευκολότερος τρόπος για να βγείτε από το ξενοδοχείο είναι να οδηγήσετε έναν από τους δύο τύπους ταξί που περιμένουν στην περιοχή αφίξεων οποιουδήποτε τεσσάρων τερματικών μέσα.

Μάθετε πώς να διαχειριστείτε το Ninoy Aquino International Airport στη Μανίλα .

Τα ταξί κουπονιών δεν διαθέτουν ταξίμετρο. Αντίθετα, αυτές οι καμπίνες χρεώνουν μια κατ 'αποκοπήν τιμή ανάλογα με τον προορισμό σας. Ο αποστολέας περιοχής αφίξεων θα λάβει το όνομα και τον προορισμό σας και θα εκδώσει ένα κουπόνι έναντι πληρωμής. Παρουσιάστε το κουπόνι στον οδηγό και αφήστε το.

Τα ταξί κουπονιών έχουν χρώμα λευκό, με μπλε τετράγωνα που εμφανίζουν τον αριθμό του αυτοκινήτου. Αυτά τα ταξί είναι ιδανικά για οικογένειες ή / και τουρίστες με πολλές αποσκευές, καθώς μπορείτε να ζητήσετε ένα μεγάλο ταξί με κουπόνια τύπου van που μπορεί να φιλοξενήσει όλο το φορτίο σας.

Το αεροδρόμιο μετρούμε τα ταξί χρεώνοντας ένα συντελεστή PHP 70 (US $ 1,65) με επιπλέον PHP 4 ανά 300 μέτρα. Αυτές οι τιμές είναι κάπως υψηλότερες από αυτές που πληρώνετε σε ένα μέσο ταξί στη Μανίλα. από την άλλη πλευρά, αυτά τα ταξί είναι πιο ειλικρινείς από τους μέσους οδηγούς ταξί σας.

Ιππασία στη Μανίλα LRT και MRT σιδηροδρομικών συστημάτων

Ένα μόνο λεωφορείο συνδέει το NAIA Terminal 3 με την ανταλλαγή Pasay (τοποθεσία στους Χάρτες Google) που συνδέει τις δύο κύριες ελαφριές σιδηροδρομικές γραμμές της Μανίλα, το MRT και το LRT (που διαιρούνται περαιτέρω στις γραμμές 1 και 2). Η οδήγηση στις ράγες μπορεί να είναι διασκεδαστική αν αποφύγετε αυστηρά την οδήγηση κατά τις ώρες αιχμής της βδομάδας (7 π.μ. έως 9 π.μ., 5μμ έως 9μμ), όταν κάθε τραίνο μετατρέπεται σε μια γεμάτη μάζα γεμάτα σφιχτά άτομα.

Οι ναύλοι κοστίζουν μεταξύ $ 0,25 και $ 0,50, αποθηκεύονται σε μαγνητικές κάρτες που κολλάτε σε turnstiles για εύκολη πρόσβαση.

Η διαδρομή Pasay είναι το τέλος της γραμμής για το MRT και η προτελευταία στάση για το LRT-1. Από εκεί και πέρα, μπορείτε να οδηγήσετε είτε τη γραμμή για να φτάσετε στους παρακάτω σημαντικούς προορισμούς της Μανίλα:

Η πρόσβαση στους σταθμούς MRT και LRT είναι κακό σχεδιασμένη κατά κανόνα: λίγοι από αυτούς έχουν κυλιόμενες σκάλες και ανελκυστήρες εργασίας και οι περισσότεροι υπερυψωμένοι σταθμοί μπορούν να προσεγγιστούν μόνο με ψηλές, απότομες σκάλες από το επίπεδο του δρόμου.

Μερικοί σταθμοί προσφέρουν άμεση πρόσβαση σε γειτονικά εμπορικά κέντρα.

Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε τον οδηγό μας για το σιδηροδρομικό σύστημα της Μανίλα .

Λεωφορεία και τζιπ στην Μανίλα

Τα κλιματιζόμενα και κανονικά μη αεροπορικά λεωφορεία καλύπτουν πολλές μεγάλες διαδρομές σε ολόκληρο το μετρό της Μανίλα και προς τα έξω. Τα λεωφορεία αυτά χρησιμοποιούνται κυρίως από τους τοπικούς μετακινούμενους για να φτάσουν και να βγουν από την εργασία.

Το ναύλο για τα λεωφορεία της Μανίλα κοστίζει μεταξύ $ 0.20 και $ 1, ανάλογα με την απόσταση του ταξιδιού σας. τα εισιτήρια εκδίδονται από "αγωγοί" στα λεωφορεία, τα οποία πληρώνετε καθώς περνούν από το διάδρομο του λεωφορείου.

Τα άγρια ​​πολύχρωμα Jeepneys καλύπτουν τους περισσότερους από τους δευτερεύοντες δρόμους της Μανίλα και θα σας επαναφέρουν περίπου $ 0.15 (PHP 8) για μια σύντομη διαδρομή.

Τα λεωφορεία και τα jeepneys είναι δύσκολο να καταλάβουν αν είσαι επισκέπτης της Μανίλα για πρώτη φορά, αλλά αν τους χάσεις, αυτά προσφέρουν τον φθηνότερο τρόπο να φτάσεις από το σημείο Α στο σημείο Β στο Μανίλα. Για να έχει νόημα η κατάσταση των μεταφορών, ο ιστότοπος Sakay.ph ("sakay" σημαίνει "να οδηγήσει" στα Φιλιππινέζικα) επιτρέπει στους ταξιδιώτες να εισάγουν τα σημεία Α και Β, από τα οποία ο ιστότοπος δημιουργεί μια διαδρομή με το MRT / LRT, το λεωφορείο και τα jeepneys στην πορεία.

Ταξιδεύοντας ταξί στη Μανίλα

Τα κανονικά ταξί της Μανίλα είναι όλα κλιματιζόμενα και μετρημένα ... αλλά έχουν μια μάλλον άσχημη φήμη ακόμη και μεταξύ των ντόπιων. Τα ταξί είναι πασίγνωστα επειδή δεν επιστρέφουν τη σωστή αλλαγή, υπερφορτώνουν τους τουρίστες, και μερικές φορές ακόμη και να χάνουν τις τιμές τους. Η ελάχιστη τιμή είναι 40 PHP (περίπου $ 0.90) με επιπλέον PH3.50 ($ 0.08) ανά 300 μέτρα.

Εάν έχετε ένα smartphone, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή GrabTaxi για να καλέσετε μια καμπίνα στην τοποθεσία σας, αν δεν σας πειράζει να χρεώσετε επιπλέον PHP 70 ($ 1,60) για τη βόλτα σας.

Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Μανίλα

Εάν θέλετε να οδηγήσετε τον εαυτό σας, οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων είναι εύκολο να κανονιστεί μέσω του ξενοδοχείου σας, ή απευθείας με μια αξιόπιστη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Ο νόμος απαιτεί οι οδηγοί να είναι τουλάχιστον 18 ετών με έγκυρη διεθνή άδεια οδήγησης. Η κυκλοφορία στις Φιλιππίνες οδηγείται από τη δεξιά πλευρά του δρόμου.