Πώς να ανταλλάξετε χρήματα στην Ασία

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρέχοντα επιτόκια ανταλλαγής και πώς να αποκτήσετε τοπικό νόμισμα

Εάν δεν είχατε ποτέ να το κάνετε ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό, το να γνωρίζετε πώς να ανταλλάσσετε χρήματα χωρίς να παραβιάζετε μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά δεν χρειάζεται να είναι.

Μην φυσάτε τα ταξιδιωτικά σας κεφάλαια με τραπεζικά έξοδα και μικρές απάτες! Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές και γνωρίζετε την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία πριν εισέλθετε σε μια νέα χώρα.

Βασικά στοιχεία ανταλλαγής χρημάτων

Πολλοί μεταπωλητές χρημάτων θα αρνηθούν τυχόν σκισμένα, κατεστραμμένα, ή ακόμα και τσαλακωμένα χαρτονομίσματα, ώστε να προσπαθήσετε να απαλλαγείτε από αυτούς τους άσχημους λογαριασμούς καταρχάς καταβάλλοντας τους.

Μεγαλύτερες ονομαστικές αξίες προτιμώνται και μπορεί απλώς να είναι αδύνατη η ανταλλαγή τραπεζογραμματίων των μικρότερων ονομαστικών αξιών. Τα κέρματα είναι σπάνια - αν ποτέ - αποδεκτά.

Πώς να ελέγξετε τα επιτόκια νομισμάτων με το Google

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές τηλεφώνου και ιστοσελίδες, αλλά μπορείτε εύκολα να λαμβάνετε γρήγορα και ενημερωμένα επιτόκια για τη χώρα που επισκέπτεστε, διαμορφώνοντας μια ειδική αναζήτηση στο Google. Θα πρέπει να γνωρίζετε την επίσημη σύντμηση για κάθε τύπο νομίσματος.

Διαμορφώστε την αναζήτησή σας ως: AMOUNT CURRENCY1 σε CURRENCY2. Για παράδειγμα, ένας βασικός έλεγχος στο Google για να δείτε πόσα μπαχάλες της Ταϊλάνδης αξίζει ένα δολάριο θα μοιάζει με αυτό: 1 δολάρια σε THB.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείτε να εξηγήσετε το πραγματικό ονομαστικό νόμισμα στην αναζήτησή σας (π.χ. 1 δολάριο ΗΠΑ σε ταϊλανδικό baht) αλλά όχι πάντα. η χρήση των συντομογραφιών είναι πιο αξιόπιστη.

Μερικές κοινές συντομεύσεις Δυτικού νομίσματος:

Ελέγξτε τις τιμές συναλλάγματος για την Ανατολική Ασία

Ελέγξτε τις τιμές συναλλάγματος για την Ινδία και τη Σρι Λάνκα

Ελέγξτε τις τιμές συναλλάγματος για τη Νοτιοανατολική Ασία

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Finance για να ελέγξετε άλλους τύπους νομισμάτων.

Οι αναζητήσεις για το βιρμανικό kyat (MMK), το rib από την Καμπότζη (KHR) και το Lao kip (LAK) δεν δουλεύουν στα ερωτήματα νομισμάτων της Google αυτή τη στιγμή, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε το www.xe.com. Το επίσημο νόμισμα του Ανατολικού Τιμόρ είναι το δολάριο ΗΠΑ.

Συμβουλή: Το Λάος , η Καμπότζη, ακόμα και το Βιετνάμ δέχονται τακτικά δολάρια ΗΠΑ για καθημερινές συναλλαγές, ωστόσο, προσέχουν την κυμαινόμενη συναλλαγματική ισοτιμία που προσφέρει κάθε τόπος.

Συμβουλές για την ανταλλαγή χρημάτων στην Ασία

Ανταλλαγή χρημάτων ή Χρήση του ΑΤΜ;

Ενώ χρησιμοποιείτε τα ΑΤΜ είναι συχνά ο πιο βολικός και φθηνότερος τρόπος για να αποκτήσετε τοπικό νόμισμα, μερικές φορές θα αναγκαστείτε να ανταλλάξετε χρήματα από το σπίτι ή την προηγούμενη χώρα σας.

Τα δίκτυα ATM μερικές φορές κατεβαίνουν - ιδιαίτερα σε νησιά και σε απομακρυσμένους προορισμούς - ή τα υπερβολικά υψηλά τραπεζικά τέλη κάνουν την ανταλλαγή πραγματικού νομίσματος καλύτερη επιλογή.

Τα ΑΤΜ σε χώρες όπως η Ταϊλάνδη χρεώνουν US $ 5 - $ 6 ανά συναλλαγή, επιπλέον των τραπεζικών σας χρεώσεων για διεθνείς αναλήψεις. Θα πρέπει να λάβετε μια εκπαιδευμένη απόφαση με βάση το πού βρίσκεστε και την κατάσταση για να αποφασίσετε πότε να ανταλλάξετε χρήματα.

Δεν πρέπει ποτέ να βασίζεστε αποκλειστικά σε ΑΤΜ για να έχετε πρόσβαση στα ταξιδιωτικά σας κεφάλαια. πάντα να κρύβετε κάποια μετρητά για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ακόμη και παρά την αδυναμία σε σύγκριση με το ευρώ ή τις βρετανικές λίρες, το δολάριο ΗΠΑ χρησιμοποιείται ακόμα περισσότερο και γίνεται αποδεκτό σε ολόκληρη την Ασία.

Τράπεζα, Αεροδρόμιο ή Μαύρη Αγορά;

Ενώ η ανταλλαγή χρημάτων αμέσως μετά την άφιξή σας στο αεροδρόμιο έχει την πιο νόημα, μπορεί να λάβετε πολύ καλύτερες τιμές από τράπεζες ή τρίτους ανταλλακτικούς θαλάμους μόλις φτάσετε στην πόλη - κάθε χώρα είναι διαφορετική.

Σκεφθείτε να ανταλλάξετε μόνο λίγα χρήματα στο αεροδρόμιο μέχρι να μπορέσετε να ελέγξετε πινακίδες στην πόλη για καλύτερες τιμές.

Η ανταλλαγή χρημάτων σε τουριστικούς χώρους μπορεί να χτυπηθεί ή να χαθεί. Ενώ πολλά παράθυρα και μετρητές θα διαφημίζουν μια καλύτερη συναλλαγματική ισοτιμία από ό, τι βρίσκετε στις τράπεζες, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να ξεδιπλώσει μια απάτη. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το τοπικό νόμισμα, πιθανότατα δεν θα εντοπίσετε ένα παραχαραγμένο τραπεζογραμμάτιο που αναμιγνύεται στο πολύχρωμο τραπεζομάντιλο.