Ημερήσια εκδρομή στο Χάρλεμ, πρωτεύουσα της Βόρειας Ολλανδίας

Η Χάρλεμ, επαρχιακή πρωτεύουσα της Βόρειας Ολλανδίας, προσφέρει ημερήσιους ταξιδιώτες σε φυλλοβόλα, λιγότερο γεμάτη εναλλακτικές στο Άμστερνταμ. Η όμορφη αρχιτεκτονική του 17ου αιώνα, οι απομονωμένες αυλές για να εξερευνήσουν και μια σειρά από ωραία μουσεία κάνουν το Haarlem υπέροχο προορισμό - αυτό που απέχει μόνο 20χλμ. Από το Άμστερνταμ.

Πώς να φτάσετε στο Χάρλεμ

Εάν θέλετε να πετάξετε από το αεροδρόμιο Schiphol (Άμστερνταμ) , πάρτε το λεωφορείο 277 ή 300 (προς Χάρλεμ) προς τη στάση Central / Verwulft (περίπου 30-40 λεπτά).

Εκείνοι που προτιμούν το τρένο πρέπει να μεταβούν στο Άμστερνταμ Sloterdijk για να συνεχίσουν στο Χάρλεμ. δείτε τον ιστότοπο NS (National Railways) για πληροφορίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τους ναύλους.

Με το τρένο , το Haarlem απέχει 15 λεπτά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ. ελέγξτε τον ιστότοπο NS για περισσότερες πληροφορίες.

Αν αισθάνεστε πραγματικά περιπετειώδης, γιατί να μην φτάσετε σε ποδήλατο ; Η διαδρομή ποδηλάτου από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ προς την πλατεία Grote Markt, στην κεντρική πλατεία του Haarlem, διαρκεί περίπου 90 λεπτά. Διατίθενται υπηρεσίες ενοικίασης ποδηλάτων σε όλο το Άμστερνταμ.

5 κορυφαία αξιοθέατα του Χάρλεμ

Κάντε μια βόλτα στην κεντρική πλατεία του Grote Markt , του οποίου οι εμπορικοί πάγκοι και τα μουσεία της ημέρας αποχωρούν σε ζεστά μπαρ και εκλεκτικά εστιατόρια μετά τις ώρες λειτουργίας. Το κοσμηματοπωλείο του είναι το γοτθικό Sint-Bavokerk (εκκλησία St. Bavo), του οποίου οι ιδιόμορφες εσωτερικές λεπτομέρειες και το παγκοσμίου φήμης όργανο του Christian Mueller εγγυώνται σίγουρα μια επίσκεψη. Το μεγαλύτερο μέρος της μνημειακής αρχιτεκτονικής της πλατείας φιλοξενεί προσωρινά εκθεσιακούς χώρους: το De Hallen και το Vishal παρουσιάζουν σύγχρονους και σύγχρονους καλλιτέχνες, ενώ ο ιστορικός σύλλογος του Haarlem εκθέτει εκθέματα σε παλαιότερο Haarlem στην έδρα του, το Hoofdwacht.

Εξερευνήστε τα hofjes , τις άψογα περιποιημένες αυλές που είναι η υπερηφάνεια του Haarlem. Η πύλη πληροφοριών Haarlem Shuffle παρέχει μια λίστα με τα πιο δημοφιλή hofjes .

Δείτε το πρώτο και παλαιότερο μουσείο της Ολλανδίας, το Μουσείο Teylers. Το Μουσείο Teylers, που ιδρύθηκε το 1784, έχει ονομαστεί "αίθουσα θησαυρού για την τέχνη και την επιστήμη" εξαιτίας της εκλεκτικής μόνιμης συλλογής του, από απολιθώματα και σκελετούς έως Old Masters και πολλά άλλα.

Θαυμάστε τους Παλιούς Δασκάλους - μακριά από τα πλήθη του Rijksmuseum - στο Μουσείο Frans Hals. Ο Frans Hals, γηγενός γιος του Χάρλεμ, εμφανίζεται δίπλα σε άλλους δασκάλους του 16ου και 17ου αιώνα, όπως ο Martin van Heemskerck, ο Judith Leyster, ο Jan Steen και άλλοι.

Τρελαίνετε στο Het Dolhuys . Het Dolhuys - Ολλανδικά για το "The Madhouse" - είναι το εθνικό μουσείο ψυχιατρικής, του οποίου η αποστολή είναι να διερευνήσει τον ορισμό, την αντίληψη και τα όρια της τρέλας στα προκλητικά προσωρινά εκθέματά του.

Φεστιβάλ και εκδηλώσεις του Χάρλεμ

Οι χορευτές από όλες τις γωνιές των Κάτω Χωρών αποπνέουν μεγάλη χαρά για τα ετήσια φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Χάρλεμ, μερικές από τις πιο αγαπημένες στη χώρα.

Bevrijdingspop: Η Χάρλεμ εορτάζει την Ημέρα της Απελευθέρωσης (5 Μαΐου) με το Bevrijdingspop ή το Liberation Pop, ένα 12ωρο μουσικό φεστιβάλ στο γκαζόν του Frederikspark. Δύο βάθρα για ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις, πάγκους αγοράς για λιανική θεραπεία και ένα ειδικό παιδικό φεστιβάλ κάνουν αυτό ένα γεγονός που απευθύνεται σε όλες τις πειθούς.

Το Haarlem Jazz Stad : Οι λάτρεις της τζαζ θα γνωρίσουν το παγκόσμιο Φεστιβάλ Τζαζ της Βόρειας Θάλασσας του Ρότερνταμ, αλλά ξέρατε ότι το Haarlem Jazz Stad είναι το δημοφιλέστερο δωρεάν φεστιβάλ τζαζ σε όλη την Ευρώπη; Πράξεις από τις Κάτω Χώρες και το εξωτερικό εκτελούνται για χιλιάδες οπαδούς σε διάστημα πέντε ημερών τον Αύγουστο.

Stripdagen Haarlem: Το διετές Stripdagen Haarlem (Ημέρες Comics του Χάρλεμ) είναι το φεστιβάλ κόμικς της Βόρειας Ευρώπης, και εισέρχεται στους επισκέπτες με την ποικιλία της κωμικής τέχνης από όλο τον κόσμο.

Δείπνο στο Χάρλεμ

Ολοκληρώστε την ημέρα σας στο Χάρλεμ με ένα γεύμα σε ένα από τα ξεχωριστά εστιατόρια της πόλης. Τα αστέρια των λιθόστρωτων δρόμων του Haarlem, αλλά εδώ υπάρχουν μερικές πραγματικές προοπτικές.

Erawan: Το Υπουργείο Εμπορίου της Ταϊλάνδης χορήγησε το βραβείο "Thai Select" στο Erawan για την ανώτατη αυθεντικότητα των πιάτων τους. Όλα τα κλασικά εκπροσωπούνται εδώ, από το piquant tom yum (γαρίδα) μέχρι το flavorful thai pad (εθνικό ταϊλανδέζικο πιάτο της Ταϊλάνδης).

Jai Bharat: Οι αναθεωρητές είναι ομόφωνοι ότι ο Jai Bharat, που άνοιξε το 2009 λίγο πίσω από την εκκλησία του St. Bavo, σερβίρει την πιο εκλεκτή κουζίνα της Βόρειας Ινδίας στην πόλη.

Κτυπήστε πίσω με ένα lassi και ένα από τα κλασικά κάρυ τους στην κομψή αλλά ζεστή ατμόσφαιρα.

De Bokkedoorns: Για την πιο υπερβολική γαστρονομική εμπειρία στο ή κοντά στο Χάρλεμ, κρατήστε ένα τραπέζι στο De Bokkedoorns στους γραφικούς αμμόλοφους του κοντινού Overveen, του οποίου το ολοκαίνουριο ολλανδικό μενού έχει κερδίσει δύο αστέρια Michelin.

Γρήγορα τσιμπήματα στο Χάρλεμ

Όταν ήρθε η ώρα για ένα μεσημεριανό σνακ, κατευθυνθείτε σε ένα από αυτά τα τοπικά αγαπημένα.

Anne & Max: Ένα πολυετές φαγητό για τον καφέ τους, ακαταμάχητες πίτες και κέικ και σάντουιτς με τα καλύτερα προϊόντα της εποχής. Πλήθη τα Σαββατοκύριακα.

Haerlemsche Vlaamse (Spekstraat 3 ): Δεν υπάρχει κανένας από τους καλύτερους ψωμιά στο Haarlem, με μια μεγάλη ποικιλία από ιδιόρρυθμα ολλανδικές και φλαμανδικές σάλτσες (σάλτσα φιστικιών, καθένας;) και βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία στο Grote Markt.

IJssalon Garrone (Grote Houtstraat 179) : Τα κλασσικά ολλανδικά γούστα, όπως οι speculaas (ψιλοκομμένο ψωμί ) και το stroopwafel (βάφλα σιρόπι), μετατρέπονται σε παγωτό σε αυτό το τοπικό ίδρυμα.