Πολιτιστικές συμβουλές για επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ολλανδία

Κορυφαίες πολιτιστικές συμβουλές για επαγγελματικό ταξίδι στην Ολλανδία

Όταν ήμουν νεαρότερος, ένας από τους πρώτους τύπους ταξιδιών που έκανα από μόνος μου ήταν ένα ταξίδι με σακίδιο στην Ευρώπη. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία αυτού του ταξιδιού ήταν μια στάση στις Κάτω Χώρες. Βρήκα τη χώρα ευχάριστη και αποτελεσματική. Οι πόλεις ήταν όμορφοι και οι άνθρωποι φιλικοί. Είναι ακόμα το ίδιο σήμερα, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε αν κατευθυνθείτε στην Ολλανδία για τις επιχειρήσεις, είναι καλό να κατανοήσετε την επιχειρηματική κουλτούρα.

Για επαγγελματίες ταξιδιώτες που κατευθύνονται προς την Ολλανδία (χάρτης των Κάτω Χωρών), έχω πάρει το χρόνο να μιλήσω με τον Gayle Cotton, έναν πολιτιστικό εμπειρογνώμονα επικοινωνίας. Η κ. Cotton παρουσιάστηκε σε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα, όπως: το NBC News, το PBS, το Good Morning America, το PM Magazine και το Pacific Report. Η κ. Cotton είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Πες τίποτα σε οποιονδήποτε και οπουδήποτε: 5 κλειδιά για την επιτυχή διαπολιτισμική επικοινωνία. Είναι επίσης διακεκριμένος ομιλητής και διεθνής αρχή για την διαπολιτισμική επικοινωνία και είναι πρόεδρος των Circles of Excellence Inc. Η κα. Cotton ήταν ευτυχής να μοιραστεί συμβουλές με τους αναγνώστες του About.com για να βοηθήσει τους επαγγελματίες ταξιδιώτες να αποφύγουν πιθανά πολιτισμικά προβλήματα όταν ταξιδεύουν. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κ. Cotton, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.GayleCotton.com.

Ποιες συμβουλές έχετε για τους επιχειρηματίες που ταξιδεύουν στην Ολλανδία;

5 Βασικά θέματα που θα χρησιμοποιηθούν στην συνομιλία

5 βασικά θέματα ή χειρονομίες που πρέπει να αποφεύγετε σε συνομιλία

Τι είναι σημαντικό να γνωρίζετε σχετικά με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων;

Η συναίνεση καθοδηγεί τη διαδικασία λήψης αποφάσεων στις περισσότερες ολλανδικές οργανώσεις. Κάθε εργαζόμενος που μπορεί να επηρεαστεί θα ενημερωθεί και θα συμβουλευθεί, πράγμα που θα δημιουργήσει μια πιο χρονοβόρα διαδικασία.

Οποιεσδήποτε συμβουλές για γυναίκες;

Οι γυναίκες δεν θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένα προβλήματα στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα στις Κάτω Χώρες.

Οποιεσδήποτε συμβουλές για χειρονομίες;

Γενικά, οι Ολλανδοί είναι μάλλον δεσμευμένοι και θα αποφύγουν εκτεταμένες χειρονομίες όπως το αγκάλιασμα και η συρρίκνωση. Προσπαθήστε να αποφύγετε να αγγίζετε άλλους στο κοινό.