Οι είκοσι μεγαλύτερες πόλεις και πόλεις της Ιρλανδίας

Μπορείτε να αναφέρετε τις μεγαλύτερες πόλεις στην Ιρλανδία; Εάν όχι, μπορείτε να αναφέρετε τουλάχιστον 20 ιρλανδικές πόλεις και / ή πόλεις; Και ποια από αυτά είναι στην πραγματικότητα οι μεγαλύτερες πόλεις της Ιρλανδίας; Λοιπόν, οι πρωτεύουσες του Δουβλίνου (στη Δημοκρατία) και το Μπέλφαστ (στη Βόρεια Ιρλανδία) έρχονται αμέσως στο νου, αλλά τι κάνει το βαθμό πίσω από τους δύο μεγάλους hitters; Ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιες εκπλήξεις, καθώς οι πόλεις της Ιρλανδίας θυμίζουν συνήθως μια ποικιλία χωριών που έχουν κατά κάποιον τρόπο αναπτυχθεί - σε μερικές περιπτώσεις οργανικά, λιγότερο σε άλλες.

Αστικοποίηση στο Σμαραγδένιο Νησί

Πάρτε την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας ως παράδειγμα - μόνο το Δουβλίνο έχει στην πραγματικότητα πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους. Και από αυτούς, μόνο ένα κλάσμα ζουν στην πόλη, με πολλά προάστια να αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Ακόμα και στην πόλη, έχετε "χωριά" ή συνοικίες, που είναι σχεδόν ένα οικοσύστημα από μόνο του, με τον πληθυσμό να μην ξεφεύγει από μια σαφώς καθορισμένη (τουλάχιστον στην περιοχή) περιοχή. Ο παρωχισμός στην πρωτεύουσα ... δεν περιορίζεται μόνο στο Leinster House.

Όταν φύγετε από το Δουβλίνο (ή το Μπέλφαστ, το άλλο κεφάλαιο, για το θέμα αυτό - όπου ο αρχαιολογικός χώρος έχει εξελιχθεί σε μια μορφή τέχνης, με τοίχους, συρματοπλέγματα και περιστασιακά σκασίματα), θα παρατηρήσετε επίσης ότι οι περισσότερες πόλεις στη χώρα δεν μοιάζουν με τίποτα περισσότερα αλλά μεγάλα χωριά. Για να διερευνηθεί με τα πόδια (καμία πόλη της Ιρλανδίας δεν χρειάζεται πραγματικά ένα αυτοκίνητο, πράγματι είναι αντιπαραγωγικό να προσπαθήσει να οδηγήσει στις ιρλανδικές πόλεις ) μέσα σε λίγα λεπτά, τουλάχιστον στην περίπτωση των περισσότερων δήμων πόλεων .

Σημειώστε ότι η Βόρεια Ιρλανδία τείνει να σκιάζει τα στατιστικά στοιχεία λίγο ... με τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι νέες περιοχές συμβουλίου στις (πρώην) έξι κομητείες συγκέντρωναν μεγάλες εκτάσεις μαζί και τους ονόμαζαν «πόλεις», ακόμα και όταν αποτελούσαν μια κεντρική αστική περιοχή, με έναν σωρό από αγροτικούς οικισμούς πιο μακριά.

Ο Craigavon ​​είναι ένα καλό παράδειγμα αυτού, με μια σημαντική, αλλά όχι μεγάλη, πόλη στο κέντρο ενός συνόλου αστικών περιοχών.

Οι 20 μεγαλύτερες πόλεις της Ιρλανδίας

Αλλά αρκετά από τη θεωρία, ας φτάσουμε στα στατιστικά στοιχεία. Και οι είκοσι μεγαλύτερες πόλεις στην Ιρλανδία είναι:

Είναι οι πόλεις αυτές καλές για τους τουρίστες;

Μία ερώτηση παραμένει για τον τουρίστα ... ποια από αυτές τις πόλεις αξίζει πραγματικά μια επίσκεψη; Αυτό είναι, φυσικά, μια απόλυτα προσωπική απόφαση (και μπορεί να επηρεαστεί από παράγοντες όπως ο τόπος όπου θέλετε να επισκεφθείτε συγγενείς ή φίλους ή όπου μπορείτε να βρείτε φθηνά αλλά άνετα καταλύματα). Αλλά από τις πόλεις που αναφέρονται παραπάνω, θα έπαιζα το Lisburn, το Castlereagh, το Newtownabbey, το Craigavon, το Dundalk, το Newry, το Ballymena και το Newtownards να έχουν το χαμηλότερο "τουριστικό δυναμικό", με την πόλη Limerick να είναι υπόθεση "ομορφιάς είναι στο μάτι ο θεατής ".

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλα αυτά τα μέρη είναι χωματερές (αν και ορισμένες περιοχές πολλών πόλεων αξίζουν πραγματικά αυτό το αποτρόπαιο μνημείο, όπως τα περίφημα "σκουπίδια" που αναδεικνύονται κάθε χρόνο), απλά δεν φωνάζουν "Ελάτε και με επισκέπτεστε! " Και ενώ μια βόλτα, για παράδειγμα, η Newry μπορεί να είναι ενδιαφέρουσα για περίπου μία ώρα, οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να μην ξοδεύουν πολύ περισσότερο χρόνο εκεί - εκτός κι αν χτυπήσουν τα εμπορικά κέντρα, και πάλι έναν εντελώς διαφορετικό βραστήρα ψαριών. Ειλικρινά, η Ιρλανδία έχει πολλά να προσφέρει, ότι μπορείτε να βρείτε "καλύτερα μέρη" σχεδόν παντού κοντινά. Στην περίπτωση των Newry και Dundalk θα ήταν τα βουνά Morne ή η Cooley Peninsula.