Η ιστορία των τειχών της πόλης του Derry

Derry από ένα υψηλό ύψος και με ιστορία εν αφθονία.

Το Derry City Walls (ή τα τείχη του Londonderry, το όνομά του, όπως και τα πάντα στο "Stroke City", εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πλευρά του χώρου που βλέπετε στον εαυτό σας για να σταθείτε) είναι ένα από τα, αν όχι τα πιο εικονικά αστικά αξιοθέατα στην Ιρλανδία . Τα Derry City Walls αναφέρουν την ιστορία των "προβλημάτων" της Βόρειας Ιρλανδίας με λίγα λόγια και αγωνίζονται ίσως μόνο από το Γενικό Ταχυδρομείο του Δουβλίνου.

Αφού κλείνουν για το κοινό για δεκαετίες, κυρίως λόγω του ότι αποτελούν ιδανικό πλεονέκτημα για τους ελεύθερους σκοπευτές και την περίεργη πετροβολή, η ειρηνευτική διαδικασία τους επέτρεψε να γίνουν το πιο δημοφιλές αξιοθέατο του Derry.

Derry City Τείχη με λίγα λόγια

Περιτριγυρισμένο από το παλιό (και σήμερα ελαφρώς περιορισμένο) κέντρο της πόλης του Derry, τα τείχη της πόλης είναι μια αυθεντική και εντυπωσιακά ολοκληρωμένη αστική οχύρωση του 17ου αιώνα με εκπληκτική θέα. Σχεδόν πάντα θα κοιτάξετε κάτω από κάτι, καθώς τα τείχη δεν είναι μόνο ψηλά στον εαυτό τους αλλά και σε ένα λόφο. Προσθέστε σε αυτό την ευκαιρία να κάνετε κυριολεκτικά μια βόλτα στην ιρλανδική ιστορία, καθώς είναι ένα από τα πιο εικονικά αστικά αξιοθέατα της Ιρλανδίας, με ισχυρή σύνδεση με την ιστορία της Βόρειας Ιρλανδίας.

Τούτου λεχθέντος, ο περίπατος μπορεί να είναι ελαφρώς καταθλιπτικός σε υγρές και ομιχλώδεις ημέρες, όταν όλα είναι γκρίζα, με ελάχιστη θέα.

Τα Τείχη της πόλης Derry ολοκληρώθηκαν το 1618 και σχεδιάστηκαν κυρίως ως υπεράσπιση της ευημερούσας πόλης κατά Ιρλανδών επιδρομέων από το Donegal . Έχουν ύψος έως και 26 πόδια και πλάτος έως 30 πόδια, περικλείοντας την παλιά εμπορική πόλη (όπου ήταν τα χρήματα). Τότε οι τοίχοι κέρδισαν την αθάνατη θέση τους στην ιστορία της Ιρλανδίας με την παραίτηση των Προτεσταντικών μαθητευόμενων αγοριών του Derry, των οποίων η πτώση από τις πύλες μπροστά σε έναν πλησιέστερο καθολικό στρατό κατέστησε τα Τείχη του Derry ένα εικονικό έμβλημα του Λογιαλισμού και του Συνδικαλισμού.

Τι να περιμένετε στα Τείχη της πόλης Derry

Πρώτα απ 'όλα τα πράγματα: τα Τείχη της πόλης Derry είναι απαραίτητη όταν επισκέπτεστε την "Maiden City" (τα λεγόμενα επειδή οι άμυνές της δεν παραβιάστηκαν ποτέ). Το Derry δεν είναι ευλογημένο όταν πρόκειται για ομορφιά. Η ιστορία της και τα κτίρια που συνδέονται με αυτήν την καθιστούν μια αξέχαστη επίσκεψη από την άποψη του τουρίστα και όχι την απέραντη πολυτέλεια.

Δηλαδή, αν εκπτώσετε τα τείχη της πόλης, το Derry είναι μία από τις λίγες πόλεις στα βρετανικά νησιά που είναι αρκετά τυχεροί για να διατηρήσουν τα πλήρη τείχη της πόλης, προστατεύοντας την πόλη, τους αστυνομικούς και (σε ​​αυτή την ειδική περίπτωση) τον κανόνα του Προτεσταντισμού.

Τα Τείχη του Derry κέρδισαν άμεση φήμη στους προτεσταντικούς κύκλους όταν η φρουρά της πόλης επρόκειτο να παραδοθεί στις δυνάμεις του Βασιλέα Τζέιμς το 1688. Κατά τη διάρκεια αυτού του επεισοδίου των πολέμων του Ουίλιαμ , ο προσεγγιστικός στρατός φαινόταν σίγουρος νικητής και οι στρατιώτες ανατέθηκαν να υπερασπιστούν την πόλη αποφάσισε να επιταχύνει το αναπόφευκτο, κερδίζοντας έτσι μερικές παραχωρήσεις.

Ή έτσι το σχέδιο πήγε, μέχρις ότου η ποικιλομορφία του τοπικού Προτεσταντισμού αναλήφθηκε με τη μορφή ενός πλούσιου πληρώματος μαθητευόμενων αγοριών, οι οποίοι διαφώνησαν έντονα και με μια έντονη κραυγή του "No Surrender!" ανέλαβε τις ήδη ανοίξεις πύλες, τους χτύπησε ξανά, τους μπλοκάρει ενάντια στον εχθρό χωρίς και μέσα και έτσι ξεκίνησε την πολιορκία του Derry. Η πολιορκία του Derry είναι μία από τις καθοριστικές στιγμές του Ulster και της ιστορίας της Ιρλανδίας. Ο μύθος της "Maiden City", των άμυνων που δεν έχουν παραβιαστεί ποτέ και η τιμή που ποτέ δεν έχει μολυνθεί από έναν άγνωστο ξένο, προέκυψε.

Σήμερα μπορείτε να περπατήσετε το μήκος των τειχών και να δείτε μαρτυρίες μιας ακόμη διαιρεμένης κοινότητας, παρά τα χρόνια της Ειρηνευτικής Διαδικασίας.

Μπορεί να κοιτάξετε προς τα κάτω σε προτεσταντικές περιοχές που διακηρύσσουν ότι είναι "ακόμα υπό πολιορκία" και ίσως δείτε έναν ακόμη κάπως εμπλουτισμένο αστυνομικό σταθμό σχεδόν μάγουλο μάγουλο με τον καθεδρικό ναό. Ένας λιτός εκκλησία έχει φωτογραφίες της καταστροφής μετά από μια βόμβα του ΙΡΑ έστειλε έναν πυλώνα που συντρίβεται από την οροφή του. Και από μια μπαταρία (στην οποία αρκετά πρόσφατα κανόνια εξακολουθούσαν να κρύβονται), κοιτάζετε κάτω από το "Free Derry" -καθολική Bogside-σκηνή πολλών διαταραχών και την ενοχλητική σφαγή που ήταν "αιματηρή Κυριακή", όταν βρετανοί αλεξιπτωτιστές άνοιξαν πυρ σε αστικό Δικαιώματα Μαρτίου.

Με όλη αυτή την πρόσφατη ιστορία με καθαρή θέα, δεν είναι περίεργο ότι λίγοι επισκέπτες φαίνεται ότι ενδιαφέρονται για τις ίδιες τις οχυρώσεις. Ωστόσο, το ξεχωριστό περίγραμμα μιας περιχαρακωμένης πόλης είναι ακόμα ανιχνεύσιμο, οπότε αφιερώστε χρόνο για να το κάνετε.

Τα Τείχη του Derry συνιστώνται σίγουρα για μια βόλτα στην ιστορία της Ιρλανδίας.

Είναι γενικά ανοικτά κατά τη διάρκεια της ημέρας και αρκετά ασφαλή για περπάτημα (απλά δεν κάνουν καμία αναρρίχηση). Ενδεχομένως να θέλετε να συμμετάσχετε σε μια καθοδηγούμενη βόλτα (συνήθως οργανώνονται μέσω του κέντρου τουριστικών πληροφοριών ), εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες.