Γενικό ταχυδρομείο του Δουβλίνου - Πάσχα 1916 Φήμη

Ιστορικό ορόσημο που κυριαρχεί στο O'Connell Street στο Δουβλίνο

Το Γενικό Ταχυδρομείο ή το GPO στην οδό O'Connell είναι ένα από τα δέκα κορυφαία αξιοθέατα του Δουβλίνου . Όχι μόνο το μαζικό κλασσικό κτίριο κυριαρχεί στην κύρια οδός του Δουβλίνου, είναι επίσης το εικονιστικό σύμβολο της αποτυχημένης αύξησης του Πάσχα του 1916. Εδώ η βραχύβια Ιρλανδική Δημοκρατία διακηρύχθηκε από τον Patrick Pearse ... λίγες μέρες αργότερα μόνο λίγα τρεμάμενα ερείπια έμειναν. Αρκετές ανακαινίσεις αποκατέστησαν το GPO στην παλιά του δόξα, καθιστώντας το απαραίτητο στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Οδηγός αναθεώρησης

Το GPO πρέπει να βλέπει κάθε επισκέπτης στο Δουβλίνο. Δεν είναι επίσης εύκολο να χάσετε, είναι το μεγαλύτερο κτίριο στην οδό O'Connell και ακριβώς στο κέντρο της Northside του Δουβλίνου. Το εντυπωσιακό εξωτερικό περιβάλλον συνδυάζεται με ένα ανακαινισμένο εσωτερικό. Αλλά οι λεπτομέρειες ξύλου και ορείχαλκου είναι στην πραγματικότητα σε χρήση, συνήθως είναι αρκετά απασχολημένος εδώ.

Οι περισσότεροι τουρίστες θα πάρουν μια γρήγορη ματιά και στη συνέχεια το κεφάλι για το διάσημο άγαλμα Cuchullain. Και να είναι απογοητευμένος ότι είναι σχεδόν αδύνατο να πάρετε μια καλή εικόνα για αυτό - μπαίνει σε ένα παράθυρο που παρουσιάζει την πλάτη στον επισκέπτη. Το μέτωπο είναι ορατό μόνο από έξω. Και οι αντανακλάσεις στο γυαλί θα κάνουν την αξιοπρεπή φωτογραφία σχεδόν αδύνατη.

Μια άλλη απογοήτευση μπορεί να είναι οι ελλείποντες πίνακες ζωγραφικής. Μέχρι το 2005, μια σειρά από πίνακες στην κεντρική αίθουσα απεικόνιζαν τα γεγονότα του 1916, καταλήφθηκαν όταν αναδιπλώθηκε το εσωτερικό.

Όταν βρίσκεστε στο GPO, επισκεφθείτε το Φιλοτελικό Γραφείο. Τα αναμνηστικά γραμματόσημα από τα τελευταία περίπου δύο χρόνια πωλούνται εδώ - μια ιδέα σουβενίρ;