Τέλη Τετάρτη στην Ιρλανδία

Τέλος των καλών καιρών, αρχή της καθυστέρησης

Η Τετάρτη της τέφρας είναι ένα από τα πιο προφανή θρησκευτικά φεστιβάλ στην Ιρλανδία - όχι ως δημόσιες αργίες (δεν είναι), αλλά με τον τρόπο που θα συναντήσετε τις πινακίδες στους δρόμους. Στα πρόσωπα των ανθρώπων. Ιδιαίτερα οι πιο δραστήριοι Καθολικοί θα ασπώνουν ένα σημείο τέφρας στα μέτωπά τους, το οποίο εφαρμόζεται σε ακατέργαστη μορφή. Βρες περισσότερα ...

Τι είναι η Τετάρτη της Τέχνης;

Σε γενικές γραμμές, η Τετάρτη είναι η πρώτη μέρα της Σαρακοστής και ακολουθεί τα ψηλά τακούνια της πανηγυριάς που είναι το βράδυ της Τρίτης.

Προχρονολογείται να συμβαίνει σαράντα έξι ημέρες πριν από το Πάσχα και συνδέεται με την ημερομηνία του Πάσχα, η Τετάρτη της Τέρας είναι μια κινητή γιορτή. Η νωρίτερη δυνατή ημερολογιακή ημερομηνία είναι η 4η Φεβρουαρίου, η τελευταία 10η Μαρτίου. Σηματοδοτεί επίσης την αρχή της περιόδου της Σαρακοστής, η οποία ορίζεται χονδρικά ως σαράντα ημέρες νηστείας πριν από το Πάσχα.

Η προφανής ασυμφωνία μιας περιόδου που διαρκεί 40 μέρες πράγματι ξεκινά 46 ημέρες πριν τελειώσει εξηγείται από την πολιτική της εκκλησίας, η οποία αποκλείει τις έξι Κυριακές κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής από την πραγματική νηστεία νηστείας.

Η ιστορική εξέλιξη της Τέρας Τετάρτης περιλαμβάνει την προέλευση του ονόματος - παραδοσιακά στάχτες τοποθετούνται στα μέτωπα ή τα κεφάλια κατά τη διάρκεια της μάζας, που χρησιμεύουν ως υπενθύμιση της θνησιμότητας καθώς και σημάδι πένθους και μετάνοιας. Συχνά, η τέφρα παρήχθη με το κάψιμο των φύλλων φοινικιού από την Κυριακή της Κυριακής του προηγούμενου έτους.

Η Τετάρτη της τέφρας είναι επίσης μια γιορτή πολύ περιεκτική - οι χριστιανοί της Αγγλικανής, της Καθολικής και άλλοι (μεταρρυθμισμένοι) γιορτάζουν την ημέρα.

Γιατί η Τετάρτη της Τέρας είναι τόσο εμφανής στην Ιρλανδία

Οι Καθολικοί θα παρατηρούν παραδοσιακά την Τετάρτη Τέφρα με νηστεία, αποχή από το κρέας και μετάνοια. Το εξωτερικό σημάδι του τελευταίου είναι η προσέλευση στη μάζα, όπου η στάχτη λαμβάνεται από τον ιερέα. Και εδώ έρχεται το "προφανές", καθώς η τέφρα (σταυρός) δεν θα σκουπιστεί μετά, αλλά θα αφεθεί να "ξεθωριάσει" φυσικά.

Εάν είστε επισκέπτης στην Ιρλανδία και δεν παρατηρείτε το πανηγύρι, αναμφισβήτητα θα χτυπηθείτε από το πλήθος των ανθρώπων που περπατούν για αυτή την Τετάρτη με «σμάλτο τα μέτωπα», ειδικά μετά το μεσημέρι. Αποφύγετε να προσφέρετε φιλικές συμβουλές και ένα μαντήλι, ένα faux pas που θα σας βάλει πέρα ​​από το χλωμό.

Ως παράδοξο - ενώ το Gardai απαγορεύεται επισήμως να επιδείξει θρησκευτικά (ή πολιτικά) διακριτικά καθήκοντα και στολή, ένας αστακός σταυρός στο μέτωπο φαίνεται να είναι ανεκτός.

Πόσο σοβαρά κάνουν οι Ιρλανδοί να πάρουν την τέφρα την Τετάρτη;

Λοιπόν, αυτό εξαρτάται ... από το άτομο. Πολλοί άνθρωποι δεν νοιάζονται καθόλου, άλλοι δεν ενδιαφέρονται πραγματικά πέρα ​​από τη μάζα και τη λήψη της στάχτης, άλλοι πηγαίνουν με τον πλήρη, παραδοσιακό τρόπο.

Οι ενήλικες, υγιείς και μη παλιότεροι Καθολικοί, θεωρητικά, επιτρέπεται μόνο να τρώνε ένα πλήρες γεύμα στην Τετάρτη της Τέφρας, αλλά δύο μικρά γεύματα μπορεί να είναι επιτρεπτά (εφ 'όσον αυτά μαζί δεν υπερβαίνουν το πλήρες γεύμα - το οποίο ακούγεται πολύ όπως ένα σχέδιο διατροφής). Η τέφρα Τετάρτη θα ήταν επίσης μια ημέρα αποχής από το κρέας (το οποίο, με τον ορισμό της εκκλησίας, σημαίνει θηλαστικά και όρνιθα - επιτρέπεται). Αλλά μερικοί Καθολικοί μπορούν να παραλείψουν τις ελάχιστες υποχρεώσεις υπέρ είτε για μια πλήρη γρήγορη είτε για μια γρήγορη με μόνο ψωμί και νερό την ημέρα.

Πολύ λίγοι Καθολικοί θα συνεχίσουν στην πραγματικότητα τη νηστεία τους μέχρι το τέλος της Σαρακοστής - αν και αυτό δεν θα σήμαινε απόλυτη αποχή από τα τρόφιμα.

Ήταν η Τέταρτη Διάσταση της Τέχνης στις Παλαιές μέρες;

Ναι και ΟΧΙ. Και πάλι, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το άτομο, αλλά σε γενικές γραμμές οι παραβιάσεις θα ήταν πιο άκαμπτες και κάθε νοικοκυριό θα εξασφάλιζε τουλάχιστον ένα μέλος στη μάζα (που θα μπορούσε να πάρει στάχτη για τα άλλα μέλη της οικογένειας στο σπίτι).

Επίσης, η νηστεία θα ήταν μακρύτερη και πιο λιτή - πράγμα που θα μπορούσε να έχει να κάνει με τις ανάγκες ενός άχρηστου κρεβατιού και μιας αδύνατης περιόδου στη φύση. Τα ζωικά προϊόντα δεν θα είχαν καταναλωθεί ούτε χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική, και πάλι αυτό ισχύει για εκείνα που κερδίζονται από τα θηλαστικά και τα πτηνά. Έτσι δεν υπάρχει κρέας, αυγά, βούτυρο, γάλα και ζωικά λίπη. Παραδοσιακά, το τηγάνι καθαρίστηκε μετά την πατάτα bonanza Shrove Τρίτη, και στη συνέχεια να τεθεί μακριά για την εποχή.

Όλη η κοινωνικοποίηση θα ανασταλεί επίσης, δεν επιτρέπεται η μουσική, ο χορός ή τα παιχνίδια. Ακόμη και φιλικές επισκέψεις μεταξύ γειτόνων θα μπορούσαν να κρύβονται. Αλκοόλ και καπνός; Πήγαινε πίσω μου ...

Νέες παραδόσεις στην Ιρλανδία

Μια από τις πιο εντυπωσιακές νέες εξελίξεις ήταν να ορίσουμε την Τετάρτη της Τέρας ως "Εθνική Ημέρα για Καπνίζοντες" πριν από μερικά χρόνια. Αυτό συνδέεται όμορφα με την παραδοσιακή αποθάρρυνση μιας τόσο επιπόλαιης πολυτέλειας κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής ... και με την εικόνα της τέφρας.

Η τέφρα Τετάρτη έχει επίσης γίνει ένα σημείο εστίασης για πολλούς φιλανθρωπικούς συλλόγους - όπως και στην επιλογή της ημέρας ως αφετηρίας για μια αποχή από την καθυστέρηση από ό, τι θέλετε. Η ιδέα είναι να δώσετε λίγη πολυτέλεια για τις επόμενες σαράντα ημέρες και να δώσετε τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν σε μια καλή αιτία. Επομένως, δεν θα ήταν ασυνήθιστο να προσβληθούν από τους "chuggers" στους δρόμους του Δουβλίνου, ζητώντας απόλυτους ξένους τι σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν για την Lent. Ανεξάρτητα από τη φυλή ή τη θρησκεία.

Παρεμπιπτόντως, αυτοί οι τύποι γενικά δεν ενδιαφέρονται πραγματικά ή ακούνε. Θυμάμαι ακόμα να περάσω το πράσινο του Αγίου Στεφάνου με έναν φίλο και να του ζητήσω από το μπλε τι σχεδιάζα να εγκαταλείψω για τη Σαρακοστή. Απάντησα ότι είχα προγραμματίσει να σταματήσω τη νηστεία. Ο chugger χτύπησε τις προθέσεις μου και ρώτησε αν ήθελα να δώσω τα χρήματα που έσωσε, εγκαταλείποντας τη νηστεία σε μια φιλανθρωπική υπόθεση ...