Οδηγός για το Γιορτάζοντας το 2018 Pongal Festival

Το δημοφιλές Φεστιβάλ Ευχαριστιών του Harvest Tamil Nadu

Το Πονγκάλ είναι ένα δημοφιλές φεστιβάλ συγκομιδής του Ταμίλ Ναντού που σηματοδοτεί την επιστροφή του ήλιου στο βόρειο ημισφαίριο. Γιορτάζεται με πολύ ενθουσιασμό, όπως η ημέρα των Ευχαριστιών στην Αμερική. Το φεστιβάλ είναι σημαντικό, επειδή μεγάλο μέρος του κράτους βασίζεται στη γεωργία για να δημιουργήσει εισόδημα και ο ήλιος είναι απαραίτητος για καλή ανάπτυξη. Το Πονγκάλ σημαίνει στην πραγματικότητα "βρασμού" ή "διάχυση" στο Ταμίλ, που σημαίνει αφθονία και ευημερία.

Πότε είναι Pongal;

Το Pongal γιορτάζεται την ίδια στιγμή κάθε χρόνο, στην αρχή του μήνα Ταμίλ, Ταϊλάνδης. Ξεκινά πάντοτε στις 13 ή στις 14 Ιανουαρίου. Το 2018, το Pongal λαμβάνει χώρα από τις 13 έως τις 16 Ιανουαρίου. Οι κύριες εκδηλώσεις γίνονται στις 14 Ιανουαρίου.

Πού γιορτάζεται;

Το Pongal γιορτάζεται ευρέως στη νότια Ινδία, ιδιαίτερα στην πολιτεία του Tamil Nadu.

Πώς γιορτάζεται;

Την πρώτη μέρα (Bhogi Pongal), τα σπίτια καθαρίζονται καλά και διακοσμούνται. Οι εισόδους είναι διακοσμημένες με rangoli ( κολλάμ ). Θα είστε σε θέση να δείτε πολύχρωμα κολλάκια στους δρόμους παντού, νωρίς το πρωί! Οι άνθρωποι αγοράζουν νέα ρούχα και λαμπάδες. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι οικογένειες συγκεντρώνονται για γιορτή και χορό.

Τα δημοφιλή αξιοθέατα την τρίτη και τέταρτη μέρα του Pongal ήταν παλεύματα ταύρων και πάλες πουλιών, ιδιαίτερα το Jallikattu στο Madurai. Ωστόσο, υπήρξε μεγάλη ώθηση για την απαγόρευση τέτοιων δραστηριοτήτων τα τελευταία χρόνια. Παρ 'όλα αυτά, ο αγώνας ταύρων στο Madurai εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο.

Το Jallikattu πραγματοποιείται και σε χωριά σε όλη την πολιτεία.

Αν βρίσκεστε στην Chennai την εβδομάδα πριν από την Pongal, μην χάσετε το Φεστιβάλ Mylapore που πραγματοποιήθηκε εκεί.

Ποια τελετουργικά εκτελούνται κατά τη διάρκεια του Pongal;

Την κύρια ημέρα της Πονγκάλ (τη δεύτερη μέρα, που ονομάζεται Surya Pongal ή Thai Pongal), ο Θεός του Ήλιου λατρεύεται.

Αυτή η μέρα αντιστοιχεί στο Makar Sankranti, το φεστιβάλ χειμερινών συγκομιδών που γιορτάζεται σε ολόκληρη την Ινδία, το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη του ταξιδιού έξι μηνών του ήλιου στο βορρά και θερμότερο καιρό. Οι άνθρωποι μαζεύονται επίσης στα σπίτια τους για να μαγειρεύουν το Pongal πιάτο. Προσφέρεται στον Θεό του Ήλιου κατά τη διάρκεια προσευχών και αργότερα σερβίρεται για μεσημεριανό γεύμα.

Η τρίτη ημέρα (Mattu Pongal), είναι αφιερωμένη στη λατρεία των αγροτικών ζώων, ιδιαίτερα των αγελάδων - και είναι διακοσμημένα για την περίσταση! Οι περισσότεροι αγρότες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ταύρους, καροτσάκια βοοειδών και παραδοσιακά εργαλεία για όργωμα. Οι εκδηλώσεις με καρναβάλι λαμβάνουν χώρα στους δρόμους. Στο Thanjavur, οι ιδιοκτήτες στρέφουν τις αγελάδες τους για ευλογίες στον Μεγάλο Ναό.

Την τέταρτη μέρα (Kanya Pongal), τα πουλιά λατρεύονται. Μπάλες μαγειρεμένου ρυζιού προετοιμάζονται και αφήνονται έξω για να φάνε τα πουλιά. Οι άνθρωποι ευχαριστούν επίσης την οικογένεια και τους φίλους για την υποστήριξή τους κατά τη συγκομιδή. Αυτή η μέρα συνήθως γιορτάζεται ως οικογενειακή μέρα.

Τι είναι το Pongal Dish;

Το σημαντικότερο μέρος του φεστιβάλ Pongal είναι το μαγείρεμα του Pongal πιάτου. Το Venpongal είναι φτιαγμένο με ρύζι αναμεμειγμένο με moalon daal και μαγειρεμένο με ghee, καρύδια, σταφίδες και μπαχαρικά. Υπάρχει επίσης μια γλυκιά εκδοχή του pongal που ονομάζεται Sakkarai pongal. Είναι φτιαγμένο με jaggery (ένα είδος μη επεξεργασμένης ζάχαρης) αντί για μπαχαρικά.

Το πούγκαλ είναι μαγειρεμένο σε πήλινα δοχεία, σε σόμπες με πέτρες και ξύλο που χρησιμοποιείται ως καύσιμο. Όταν αρχίζει να βράζει, όλοι φωνάζουν έξω "pongalo pongal". Όμορφα διακοσμημένα πήλινα αγγεία πωλούνται σε αγορές σε όλο το Tamil Nadu στο προσκήνιο μέχρι το φεστιβάλ.

Βλέπετε φωτογραφίες για το πώς γιορτάζεται το Pongal σε αυτή την Πιγκαλλική Φωτορεπορτάζ.