Οδός Τροφίμων στο Gurney Drive στο Penang

Να φτάσετε εκεί, τι να περιμένετε και να δοκιμάσετε το Street Food

Ίσως μια από τις πιο διάσημες σκηνές τροφίμων της Νοτιοανατολικής Ασίας, το Gurney Drive είναι το μέρος για να πάτε στο Penang - το νησί της Μαλαισίας που είναι αγαπητό για τις γαστρονομικές παραδόσεις του.

Βέβαια, υπάρχουν ταινίες από καροτσάκια που βρίσκονταν σε όλη την Τζορτζτάουν, και τα γήπεδα φαγητών στεγάζουν φορτία γευστικών επιλογών κάτω από μια ψηλή στέγη. Αλλά το Gurney Drive είναι μια σκηνή που απολαμβάνουν τοπικές οικογένειες, ζευγάρια και διεθνείς επισκέπτες. Σε αντίθεση με τις άλλες επιλογές, μπορείτε να απολαύσετε μια θαλασσινή αύρα και την παράκτια θέα ενώ τρώτε και παρακολουθείτε τους ανθρώπους.

Τι είναι το Gurney Drive στο Penang;

Το Gurney Drive είναι μια πεζοδρόμια με μια λωρίδα μπαρ και εστιατορίων που βρίσκονται στην ακτή του Georgetown στο νησί Penang της Μαλαισίας. Το Penang είναι ένα μεγάλο νησί στη δυτική ακτή της Μαλαισίας, νότια του Langkawi και κοντά στα σύνορα της Ταϊλάνδης.

Παρόλο που ο Gurney Drive έγινε διάσημος για το μεγάλο στρατόπεδο των καροτσιών που μαγείρεψε περήφανα μερικά από τα καλύτερα ασιατικά τρόφιμα στο δρόμο , υπάρχουν δυτικές αλυσίδες και πολυτελή εστιατόρια στο εμπορικό κέντρο δίπλα στα καροτσάκια. Εκτός του εμπορικού κέντρου και του χώρου για τα τρόφιμα, το Gurney Drive είναι γεμάτο με μπαρ και μείγμα εστιατορίων. Τα εστιατόρια με θαλασσινά και ατμόπλοια (μια κοινωνική εμπειρία μαγειρέματος στο τραπέζι σας) είναι πλούσια.

Τι να περιμένεις

Το Gurney Plaza είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Penang . υπάρχουν εννέα ορόφους λιανικής πώλησης και εστιατορίων! Στεγάζει επίσης έναν κινηματογράφο 12 ιντσών (με πολλούς τίτλους στα αγγλικά) σε περίπτωση που θέλετε να μετατρέψετε την εμπειρία σας σε μια βραδιά-κινηματογραφική ταινία.

Το λεωφορείο σταματά μπροστά. Απολαύστε τον κλιματισμό για λίγα λεπτά καθώς περπατάτε κατευθείαν από το εμπορικό κέντρο προς την ακτή όπου βρίσκεται το καλό φαγητό!

Παρά την εκτεταμένη κάλυψη από τα περιοδικά τροφίμων και τους οδηγούς, το Gurney Drive εξακολουθεί να χρησιμοποιείται συχνά από ντόπιους. Οι τιμές εξακολουθούν να είναι λογικές, αν και φθηνότερα τρόφιμα μπορούν να βρεθούν αλλού στο Georgetown.

Οι κάτοικοι του Penang συγκεντρώνονται σε ομάδες τα σαββατοκύριακα για να περπατήσουν κατά μήκος της ευχάριστης, παραλιακής οροσειράς ενώ κοινωνικοποιούν και τρώνε. Παρόλο που μια χούφτα σοβαρών ταξιδευτών εξακολουθεί να βγαίνει έξω στο Gurney Drive για καλό φαγητό, η απόσταση από τους τουριστικούς χώρους συχνά αποθαρρύνει εκείνους που είναι πολύ τεμπέληδες για να κανονίσουν τη μεταφορά ή να φύγουν από τις κύριες περιοχές στο Georgetown .

Αν η συρρικνωμένη συστάδα των κοινόχρηστων τραπεζιών και των καλαθιών είναι λίγο φρενήρη για εσάς, υπάρχουν πολλά εστιατόρια δίπλα στην οροπέδιο. Που κυμαίνονται από θαλασσινά και ατμόπλοια / hotpot θέσεις σε μπριζόλες και γνωστές αλυσίδες από το σπίτι, μπορείτε να κρατήσετε όλους σε μια ομάδα ευτυχισμένη.

Ενδιαφέροντα τρόφιμα να δοκιμάσετε στο Gurney Drive στο Penang

Μερικές φορές ο αριθμός των άγνωστων προσφορών μπορεί να κάνει έναν εφιάλτη. Εδώ είναι μερικά δημοφιλή τοπικά αγαπημένα φαγητά Hawker φαγητό να εξετάσει το ενδεχόμενο να προσπαθήσει μαζί με τα συνήθη πιάτα ντολμά:

Τι είναι αυτές οι λευκές / κίτρινες μπάλες;

Ανεξάρτητα από το αν επιλέγετε lok-lok, pasembur, noodles ή άλλα πιάτα, πιθανότατα θα συναντήσετε μυστηριώδη λευκά ή κίτρινα αντικείμενα σε σχήμα τετράγωνων και μπάλες. Αυτό δεν είναι τόφου, είναι ψαροταβέρνα.

Fishcake είναι ένα δημοφιλές στοιχείο πλήρωσης στο Penang. Η υφή είναι ελαστική. η ψαροειδής γεύση πρέπει να είναι ελάχιστη, αν υπάρχει καθόλου. Ονομάστε ένα κουλουράκι ψαριών, ή στην περίπτωση των εκδόσεων χαμηλότερης ποιότητας, ένα hotdog ψαριών. Αν δεν σας αρέσει η γεύση ή η υφή των συμπιεσμένων εξαρτημάτων ψαριών, ζητήστε να το αφήσετε έξω.

Προφυλάξεις τροφίμων

Οπουδήποτε, τα τρόφιμα στο δρόμο με υψηλό κύκλο εργασιών είναι ασφαλή . Το Gurney Drive παραμένει απασχολημένο και ο ανταγωνισμός είναι έντονος. Κανείς δεν θέλει να κάνει τους πελάτες τους άρρωστους.

Το χοιρινό χρησιμοποιείται συχνά ως συστατικό, ακόμη και σε πιάτα που χαρακτηρίζονται ως "χορτοφαγικά". Χορτοφαγικός αρκετά καλά σημαίνει ότι πρόσθετο κρέας δεν προστίθεται μετά την προετοιμασία. Οι χυλοπίτες και τα ζυμαρικά συχνά φτιάχνονται με λαρδί για να τα κρατήσουν μαζί, έτσι ακόμα και ένα χορτοφαγικό κουλουράκι με λαχανικά μέσα έχει πιθανώς λαρδί στο εξωτερικό. Πολύ καλά όλα τα ζωμό σούπας γίνονται με κόκαλο.

Εάν έχετε αλλεργία στα θαλασσινά, γνωρίζετε ότι η γαρίδα είναι ένα κοινό συστατικό. Είναι συχνά αλεσμένο σε μια πάστα και ζυμωμένο ( belacan ) για να αρωματικές ζωμούς. Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να αποφύγετε το χοιρινό ενώ τρώτε στο Gurney Drive στο Penang είναι να τρώτε μόνο από τα πολλά καροτσάκια που ανήκουν σε μουσουλμάνους. Αυτά τα καροτσάκια φέρουν ένα αραβικό σύμβολο με πράσινο χρώμα το οποίο αναφέρει το "halal" από κάτω.

Πώς να φτάσετε στο Gurney Drive, Penang

Κάθε οδηγός στο νησί θα γνωρίζει το Gurney Drive, αλλά πιθανότατα θα πέσετε μπροστά από το εμπορικό κέντρο. Μην ανησυχείτε: όλη η δράση συμβαίνει ακριβώς πίσω!

Περπατήστε στο κέντρο του εμπορικού κέντρου και το αίθριο περνώντας από τα υπαίθρια εστιατόρια. Στρίψτε αριστερά στην ακτή και περπατήστε σε μικρή απόσταση κατά μήκος της οροσειράς για να βρείτε τα καροτσάκια φαγητού.