Επισκεφτείτε τον ναό Kek Loki στο Penang της Μαλαισίας

Εισαγωγή στο Kek Lok Si στο Penang - ο μεγαλύτερος βουδιστικός ναός της Μαλαισίας

Ενώ αμφισβητείται η απαίτησή του ως ο μεγαλύτερος βουδιστικός ναός στη Νοτιοανατολική Ασία, ο Kek Lok Sie παραμένει αναμφισβήτητα ο πιο εντυπωσιακός βουδιστικός ναός στη Μαλαισία .

Ο καταπράσινος ναός είναι σκαρφαλωμένος σε μια πλαγιά ενός λόφου και προσφέρει εκπληκτική θέα στο Τζορτζτάουν στο νησί Penang . Ο Kek Loki κατέχει το ρεκόρ στη Μαλαισία για το ψηλότερο περίπτερο του ναού, τους ψηλότερους πυλώνες γρανίτη και το ψηλότερο άγαλμα του Kuan Yin - τη Θεά του Ελέους.

Περισσότερο από ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα που πρέπει να κάνετε στο Penang , το Kek Lok Si Temple είναι ένας σημαντικός τόπος λατρείας τόσο για τους Ταοϊστές όσο και για τους Βουδιστές Mahayana. Ο ναός γίνεται εντυπωσιακός τόπος κατά τη διάρκεια του κινεζικού νέου έτους, όταν χιλιάδες φανάρια και κεριά παρέχουν μια ατμόσφαιρα που αναγκάζει τους επισκέπτες σε ένα ψίθυρο.

Το καλύτερο από όλα, το Kek Loki προσφέρει μια ενδιαφέρουσα αντίθεση από τις πιο τουριστικές περιοχές του Penang.

"Χαίρομαι που πέρασα στο Kek Lok Si Temple, γιατί μου επέτρεψε μια ωραία αλλαγή ρυθμού", μου εξήγησε ο blogger Will Fly for Food JB Macatulad. είχε ταξιδέψει εκεί πρόσφατα, αναζητώντας ένα "θρυλικό καράβι" και πήρε μια παράκαμψη στον ίδιο το ναό. "Ήταν ήσυχο και ο καιρός ήταν ήπιος, ένα διαφορετικό περιβάλλον από τη φασαρία του George Town".

Η ιστορία του ναού Ke Ke Lok

Ο κύριος μοναχός του Ναού Pitt Street της θεάς Mercy πρότεινε (και βοήθησε την άντληση κεφαλαίων για) το Kek Loki, το οποίο οδήγησε στην ανάγκη οικοδόμησης ενός ιερού για τη βουδιστική πρακτική στο Penang.

Η πέτρα θεμελίωσης για το Kek Loki τοποθετήθηκε για πρώτη φορά το 1893. Οι κορυφαίοι κινέζοι μεγιστάνες της Χάκκα του Πενάνγκ βγήκαν για να παρέχουν οικονομική υποστήριξη. Ο Cheong Fatt Tze (του οποίου η κατοικία εξακολουθεί να βρίσκεται στην πόλη Τζορτζ) συνέβαλε γενναιόδωρα.

Ο ναός που άνοιξε το 1905 ήταν ευλογημένος με ένα πέτρινο ταμπλέτα και 70.000 αντίτυπα της αυτοκρατορικής έκδοσης των βουδιστών Sutras από τον αυτοκράτορα Manchu Guangxu, ο οποίος πέθανε τρία χρόνια μετά.

Η κατασκευή δεν σταμάτησε ποτέ από το Kek Lok. Το πιο εικονικό μέρος του ναού - η Παγόδα των 10.000 Βούδδων - δεν κατασκευάστηκε παρά το 1930. Το άγαλμα των 100 ποδιών Kuan Yin , θεά του ελέους , προστέθηκε στο ναό το 2002. Κατασκευή ενός περίτεχνου καταφυγίου γύρω από το άγαλμα συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, χρηματοδοτείται από την κινεζική κοινότητα της Μαλαισίας.

Επισκεφτείτε τον ναό Ke Lok

Σε οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα, το Kek Loki είναι μια πολυσύχναστη κυψέλη δραστηριότητας, η οποία υπογραμμίζεται από τον πολλαπλασιασμό των αγαλματιών, των χώρων λατρείας και των λιμνών που διασκορπίστηκαν στους λόφους. Δεν είναι γνωστό για τα υποβαθμισμένα χρώματα, η παλέτα στο Kek Lok Sui κλίνει προς το φωτεινό, απλώς χαλαρώνει στην άκρη του γοητευτικού.

Ο ίδιος ο JB Macatulad χτυπήθηκε από "όλα τα ροζ αγάλματα του Βούδα με σαστίσματα στο στήθος τους" (Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτά τα σύμβολα δεν αντανακλούν κανένα αντισημιτικό συναίσθημα · οι Ναζί υιοθέτησαν το σύμβολο από τους Βουδιστές, όχι το αντίστροφο .)

"Βρήκα τον ναό να εντυπωσιάζει με καλούς και κακούς τρόπους", εξήγησε ο JR. "Να μην είναι ασέβεια, πολλά μέρη ήταν όμορφα, αλλά έχω βρει κάποια στοιχεία για να είναι λίγο kitschy."

Ενώ το Kek Lok είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, η JB προειδοποιεί τους επισκέπτες να θυμούνται ότι πρόκειται για μια ενεργή περιοχή λατρείας.

«Όταν ήμουν εκεί, οι περισσότεροι από τους επισκέπτες ήταν προσκυνητές - ήταν κάτι περισσότερο από μια περιήγηση στα αξιοθέατα», θυμάται η JB. "Είναι προφανές γιατί θα προσεύχονταν πριν από τα αγάλματα και θα έκαναν προσφορές".

Η Παγόδα των 10.000 Βούδων

Εκτός από το χάλκινο άγαλμα του Kuan Yin, ο Παγόδα των 10.000 Βούδας είναι η μεγαλύτερη κλήρωση στο Kek Lok Si - και η δομή του ενθυλακώνει το σχεδιασμό που θα βρείτε στο υπόλοιπο του συγκροτήματος.

Επίσης γνωστό ως Ban Po That , το επίσημο όνομα της παγόδα είναι "Παγόδα του Ράμα VI" επειδή ο επώνυμος βασιλιάς της Ταϊλάνδης έβαλε την πρώτη πέτρα. Με μια κινεζική έμπνευση βάση, ταϊλανδέζικο μεσαίο επίπεδο, και Βιρμανίας σπείρα, η παγόδα αντιπροσωπεύει ένα μείγμα Mahayana και Theravada βουδιστικές πεποιθήσεις σπάνια δει στους ναούς της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Στα 291 πόδια, η παγόδα έχει γίνει μια εικονική εικόνα στο Penang.

Στο εσωτερικό, η συνεχιζόμενη υποστήριξη της βασιλικής οικογένειας της Ταϊλάνδης εκδηλώνεται σε ένα άγαλμα του Βούδα που δωρίζει ο αείμνηστος βασιλιάς Bhumibol Adulyadej.

Βρίσκοντας εξαιρετικό φαγητό γύρω από το Kek Lok

Δεδομένης της εξωστρεφούς φύσης της, το Kek Loki δεν είναι τόσο διάσημο για τις επιλογές φαγητού του, όσο και για άλλα σημεία πιο κοντά στην τουριστική περιοχή του George Town. Αλλά οι μπλόγκερ των τροφίμων γνωρίζουν καλύτερα. απλά ρωτήστε τον JB Macatulad, για τον οποίο ήρθε πρώτα το φαγητό, αργότερα ο ναός.

"Μάλλον δεν θα είχαμε κάνει το ταξίδι στο Kek Lok Si εάν δεν ήταν για τον Air Itam Assam Laksa και την αδελφή Curry Mee ", δήλωσε ο JB. "Τα τρόφιμα είναι ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο ταξιδεύουμε, οπότε η επίσκεψη σε αυτούς τους δύο θρυλικούς πάγκους Hawker ήταν η πρόθεσή μας."

Αυτοί οι πάγκοι Hawker, JB μας είπε, δεν είναι τίποτα λιγότερο από τρομερό.

"[Η Air Itam Assam Laksa] έχει πουλήσει το assam laksa για πάνω από 30 χρόνια, ενώ οι δύο αδελφές [που τρέχουν την αδελφή Curry Mee] προσφέρουν τα κύπελλα τους curry mee στο ίδιο περίπτερο για πάνω από 70 χρόνια", αναβλύζει η JB . "Αυτό είναι εντυπωσιακό."

Αυτό δεν είναι το τέλος: για περισσότερα, θα θελήσετε να δείτε το εντυπωσιακά γραμμένο και φωτογραφικό κομμάτι της JB στο Kek Lok Si και τους προαναφερθέντες θρυλικούς πάγκους του Hawker.

Κινέζικη Πρωτοχρονιά στο Kek Lok

Το κινεζικό νέο έτος στο Penang γιορτάζεται με εξαιρετικό ενθουσιασμό στο Kek Lok. Κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς, όλο το συγκρότημα φωτίζεται με χιλιάδες φανάρια, το καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει δωρεά από φιλόξενους και αφοσιωμένους. Αυτές τις μέρες, οι φανάρια αριθμούν τις δεκάδες χιλιάδες.

Εάν δεν μπορείτε να χρονομετρήσετε την επίσκεψή σας με το Κινεζικό Νέο Έτος, δοκιμάστε να επισκεφθείτε το ναό στο ηλιοβασίλεμα για απίστευτες ευκαιρίες φωτογραφίας

Να φτάσετε στο ναό Kek Lok

Το Kek Lok βρίσκεται περίπου 40 λεπτά έξω από το Georgetown στο Penang της Μαλαισίας. Πάρτε λεωφορεία # 201, # 203, # 204 ή οποιοδήποτε λεωφορείο που έχει υπογράψει για Air Itam από το εμπορικό συγκρότημα Komtar στο Georgetown. Η JB σας προτείνει να δώσετε προτεραιότητα στο λεωφορείο : "Είναι εύκολο και φθηνό", εξηγεί. "Είναι ακριβώς 2 MYR κάθε τρόπο και διαρκεί περίπου 30 λεπτά από το τερματικό σταθμό λεωφορείων Komtar." (Διαβάστε για τη μεταφορά στο Penang .)

Μόλις αποβιβαστείτε στο χωριό Air Itam, ρωτήστε οδηγίες προς το Kek Loki ή περάστε από την αγορά προς τον ναό που βρίσκεται ευδιάκριτα στην πλαγιά του λόφου.

Πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν να κολυμπήσουν σε μια επίσκεψη στο περίεργο Ναό των Φιδιών - ή ακόμα και μια διήμερη πεζοπορία στο Balik Pulau - όταν επισκέπτονται το Kek Lok Si.

Η είσοδος στο Kek Lok είναι δωρεάν, αλλά θα χρεωθείτε με εισιτήριο MYR 2 (περίπου US $ 0,45, διαβάστε για χρήματα στη Μαλαισία) για να εισέλθετε στην Παγόδα των 10.000 Βούδων. Η κεκλιμένη ανελκυστήρα για το άγαλμα Kuan Yin κοστίζει το MYR 3 (περίπου US $ 0,67) με έναν τρόπο.