Γνωρίστε την Τζορτζτάουν, Πενάνγκ

Πλοήγηση λεωφορείων, ταξί και μεταφορών στο Τζορτζτάουν της Μαλαισίας

Georgetown Λεωφορεία

Το Penang είναι τόσο μικρό και ανεπτυγμένο που μερικές φορές είναι δύσκολο να πούμε πού σταματά η αστική εξάπλωση του Georgetown . Τα αστικά λεωφορεία διπλασιάζονται επίσης ως λεωφορεία μακρινών αποστάσεων και κάνουν δρομολόγια σε όλο το νησί, ακόμη και στο Εθνικό Πάρκο Penang . Οι δύο κόμβοι πρωτεύοντος λεωφορείου είναι το συγκρότημα KOMTAR - απλά αναζητήστε το ψηλότερο κτίριο στο Georgetown - και την προβλήτα Weld Quay όπου φθάνουν τα οχηματαγωγά από το Butterworth.

Τα νέα λεωφορεία RapidPenang του Penang είναι καθαρά, μοντέρνα και λειτουργούν καλά. Το σύστημα εξακολουθεί να φαίνεται μπερδεμένο αρχικά παρά τα σαφή σημάδια και τα μεγάλα ηλεκτρονικά σήματα που δείχνουν την τρέχουσα θέση κάθε λεωφορείου. Πολλές διαδρομές επικαλύπτονται. μπορεί να είναι πιθανό να έχετε ένα λεωφορείο με ετικέτα για κάποιο άλλο σημείο να σταματήσει κοντά στον προορισμό σας - να ελέγξετε τον πολύχρωμο χάρτη διαδρομών ή να ρωτήσετε τον οδηγό σας.

Το σύστημα λεωφορείων στο Penang καθιστά αρκετά εύκολη την πρόσβαση σε αξιοθέατα και αξιοθέατα γύρω από το νησί. Διαβάστε περισσότερα για πράγματα που πρέπει να κάνετε σε Penang και τα εμπορικά κέντρα στο Penang .

Χρόνοι: Με λίγες μόνο εξαιρέσεις, τα περισσότερα λεωφορεία Rapid Penang σταματάνε να τρέχουν γύρω στις 11 το βράδυ. Εάν χάσετε το τελευταίο λεωφορείο πίσω στο Georgetown, αναμένετε να πληρώσετε ένα εκθετικά υψηλότερο ναύλο όταν παίρνετε ένα ταξί.

Τιμές: Τα εισιτήρια λεωφορείων ποικίλλουν ανάλογα με τον προορισμό σας. πρέπει να πείτε στον οδηγό πού θέλετε να πάτε κατά την επιβίβαση. Οι τυπικοί ναύλοι για ένα μονοπάτι είναι συνήθως μεταξύ 33 σεντ και 1,66 δολάρια.

Δωρεάν λεωφορεία: Πλήρη μεγέθη λεωφορείων γνωστά ως Central Area Transport (CAT) κυκλοφορούν μέσω των μεγάλων στάσεων στο Georgetown, συμπεριλαμβανομένων των Fort Cornwallis δωρεάν? αναζητήστε λεωφορεία με "MPPP" πάνω στο ηλεκτρονικό σήμα. Κάθε μέρα αλλά Κυριακή, τα ελεύθερα λεωφορεία φεύγουν κάθε 20 λεπτά από την προβλήτα Weld Quay έως τις 11:40 μ.μ.

Ταχεία διαβατήρια: Εάν σκοπεύετε να περάσετε τουλάχιστον μία εβδομάδα στο Georgetown και προγραμματίσετε να κάνετε πολλά αξιοθέατα, μπορείτε να αγοράσετε μια κάρτα Rapid Passport. Η κάρτα σας επιτρέπει να κάνετε απεριόριστες διαδρομές με λεωφορείο για επτά ημέρες. Οι κάρτες Rapid Passport μπορούν να αγοραστούν στο αεροδρόμιο, στο τερματικό Weld Quay και στο τερματικό σταθμό λεωφορείων KOMTAR.

Περισσότερες πληροφορίες: Η έδρα Rapid Penang βρίσκεται στην περιοχή Rapid Penang Sdn Bhd, Lorong Kulit, 10460 Penang. Χάρτες δρομολογίων, τιμές και χρονοδιαγράμματα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα τους: http://www.rapidpg.com.my/.

Ταξί στο Τζορτζτάουν

Όπως και στην Κουάλα Λουμπούρ , τα ταξί στο Τζορτζτάουν είναι μετρημένα και επισημαίνονται με ένα σύμβολο "δεν παζαρεύουν". Ωστόσο, οι τοπικές αρχές σπανίως επιβάλλουν τη χρήση του μετρητή. θα πρέπει να συμφωνήσετε για το ναύλο πριν μπείτε στο ταξί. Τα ποσοστά ταξί είναι πολύ υψηλότερα τη νύχτα - σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και διπλάσια.

Trishaws στο Τζορτζτάουν

Παρόλο που δεν είναι μια καλή ιδέα κατά τη διάρκεια της απογεύματος ζέστη και κυκλοφορία, τα γηράσκοντα, ποδηλατοκίνητα trishaws παρέχουν ένα ξεχωριστό, υπαίθριο όχημα για να κυκλοφορούν στην πόλη.

Όπως και με τα ταξί, πάντα διαπραγματευτείτε την τιμή πριν μπείτε σε ένα trishaw. Ένα τυπικό ποσοστό θα πρέπει να είναι περίπου 10 δολάρια για μία ώρα αξιοθέατα.

Ενοικιάστε το δικό σας όχημα

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων είναι διαθέσιμα στο αεροδρόμιο ή μπορείτε να νοικιάσετε μοτοσικλέτα για λιγότερο από $ 10 την ημέρα.

Πολλές πινακίδες κατά μήκος της Jalan Chulia - ο κύριος τουριστικός δρόμος μέσω της Chinatown - διαφημίζουν τις υπηρεσίες ενοικίασης. Να γνωρίζετε ότι η αστυνομία σταματάει συνήθως τους αλλοδαπούς σε μοτοσικλέτες για να ελέγξει για μια διεθνή άδεια οδήγησης . Δεν φοράει κράνος είναι ένας σίγουρος τρόπος για να πάρει πρόστιμο.

Το περπάτημα

Το περπάτημα είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκτιμήσετε τα παλιά αποικιακά κτίρια και να πάρετε τις μυρωδιές των τροφίμων και να κάψετε θυμίαμα στα τοπικά ιερά. Το Georgetown είναι εύκολο να περιηγηθείτε με τα πόδια, αλλά πολλά από τα πεζοδρόμια είναι σπασμένα, μπλοκαρισμένα από καροτσάκια ή κλειστά για κατασκευή.

Ορισμένοι δρόμοι μπορούν να εμφανιστούν με σύγχυση με το ίδιο όνομα, διαφοροποιημένοι μόνο από τις παρακάτω λέξεις της Μαλαισίας:

Να είστε ενήμεροι για την ασφάλεια και να είστε ενήμεροι για το περιβάλλον σας όταν περπατάτε τη νύχτα - ειδικά γύρω από τους τουριστικούς δρόμους του Jalan Chulia και της Love Lane.

Από και προς το Τζορτζτάουν

Sunny, η συμφόρηση του Georgetown είναι η καρδιά του Penang. Ο πυρήνας της πόλης βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του Penang, αλλά τα προάστια και οι εξελίξεις εξελίσσονται σε ολόκληρο το νησί.

Από το Butterworth: Η διαδρομή 20 λεπτών με πορθμείο από την ηπειρωτική χώρα προς το Penang κοστίζει λιγότερο από 50 σεντς. Τα σκάφη τρέχουν από τις 5:30 π.μ. έως τις 12:30 το πρωί καθημερινά. Το ταξίδι επιστροφής στο Butterworth μέσω του πλοίου είναι δωρεάν. Τα πλοία φτάνουν στην αποβάθρα Weld Quay στην ανατολική άκρη της πόλης. Θα βρείτε λεωφορεία και ταξί που περιμένουν την άφιξή σας.

Από το αεροδρόμιο: Το Διεθνές Αεροδρόμιο Penang (PEN) βρίσκεται περίπου 12 μίλια νότια του Georgetown. Τα ταξί σταθερής τιμής στην πόλη χρειάζονται περίπου 45 λεπτά ή μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο # 401 για περίπου $ 1. Τα λεωφορεία που πηγαίνουν στο αεροδρόμιο φέρουν την ένδειξη "Bayan Lepas".

Με οδήγηση: Η γέφυρα Penang νότια του Georgetown συνδέει το Penang με την ηπειρωτική χώρα στο Butterworth. Τα αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες χρεώνονται με διόδια 2,33 δολάρια. Δεν υπάρχει φόρος για την επιστροφή πίσω στο Butterworth.

Διαβάστε περισσότερα για ταξίδια στη Μαλαισία .