Ταξιδιωτικός οδηγός για Penang, Μαλαισία

Όλοι για το "Μαργαριτάρι" του Μαργαριταριού της Ανατολής "

Το παρελθόν του Penang ως βρετανική αποικιοκρατική κατοχή και το σημερινό του καθεστώς ως ένα από τα πιο ευημερούντα κράτη της Μαλαισίας το κατέστησαν μία από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές στάσεις στη Νοτιοανατολική Ασία. Το nickname "το μαργαριτάρι της Ανατολής", Penang διαθέτει μια πολύπλευρη κουλτούρα και εκλεκτική κουζίνα που ανταμείβει τους περιπετειώδεις ταξιδιώτες.

Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου της Μαλαισίας, το νησί Penang αποικίστηκε για πρώτη φορά το 1786 από τον βρετανό τυχοδιώκτη Captain Francis Light.

Πάντα αναζητώντας νέες ευκαιρίες για τον εργοδότη του στην British East Company Company, ο Captain Light είδε στο Penang ένα υπέροχο λιμάνι για μεταφορές τσαγιού και οπιού μεταξύ της Κίνας και της υπόλοιπης Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Το Penang υπέστη αρκετούς πολιτικούς μετασχηματισμούς μετά από το φως που διέκοψε τον έλεγχο του Penang από τα τοπικά βασιλικά της Μαλαισίας. Εντάχθηκε στους Οικισμούς των Βρετανικών Στενών (που συμπεριέλαβαν επίσης τη Μέλακα και τη Σιγκαπούρη στο νότο), έγινε μέλος της Ένωσης Μαλαισίας και στη συνέχεια προσχώρησε τελικά σε ανεξάρτητη Μαλαισία το 1957. Ωστόσο, η μακρά ιστορία του κάτω από τους Βρετανούς άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι: πρωτεύουσα του George Town διατηρεί μια άψογη αυτοκρατορική ατμόσφαιρα που την ξεχωρίζει από τις άλλες μεγάλες πόλεις της Μαλαισίας.

Πρώτη στάση: Τζορτζ Τάουν, Πενάνγκ

Το νησί Penang καλύπτει 115 τετραγωνικά μίλια ακίνητης περιουσίας, ως επί το πλείστον επίπεδη, με ένα κεντρικό φάσμα λόφων που κορυφώνεται σε περίπου 2.700 πόδια πάνω από τη στάθμη της θάλασσας.

Η πρωτεύουσα της πολιτείας George Town στο βορειοανατολικό ακρωτήριο χρησιμεύει ως διοικητικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο του Penang και είναι συνήθως η πρώτη στάση των τουριστών στο νησί.

Το Georgetown διαθέτει μια από τις καλύτερες συλλογές της Νοτιοανατολικής Ασίας από τα κτίρια του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου αιώνα, τα παλιά shophouses και τα μεγάλα πολιτικά κτίρια που εξυπηρετούν ως τελευταία απτή σχέση με το παρελθόν του Penang ως το πιο ευημερούσα εμπορική λιμάνι της Βρετανικής Αυτοκρατορίας στη Malaya.

Τα καλά διατηρημένα κτίρια της κληρονομιάς κέρδισαν την αναγνώριση του George Town ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 2008.

Η βρετανική κυριαρχία έφερε μαζί της μια εισροή μεταναστών που προστέθηκαν στον υπάρχοντα πληθυσμό της Μαλαισίας και του Περανακάν της νήσου: οι Κινέζοι, οι Ταμίλ, οι Άραβες, οι Βρετανοί και άλλες μεταναστευτικές κοινότητες ανακατασκευάστηκαν τμήματα του George Town στις αντίστοιχες εικόνες τους.

Τα κινεζικά σπίτια όπως το Khoo Kongsi έτρεχαν μαζί με τα αρχοντικά όπως το Cheong Fatt Tze Mansion και το σημερινό Αρχοντικό Peranakan και τα βρετανικά αξιοθέατα όπως το Fort Cornwallis και ο Πύργος Ρολόι Βασίλισσας Βικτώριας εδραίωσαν την αυτοκρατορική παρουσία.

Καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε Penang

Το Penang μοιράζεται τη θερμότητα, την υγρασία και τις έντονες βροχές που είναι κοινές σε αυτό το μέρος του κόσμου. Είναι αρκετά κοντά στον ισημερινό να έχει μόνο δύο εποχές, μια υγρή περίοδο από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο και μια ξηρή περίοδο από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάρτιο. (Μάθετε περισσότερα για τον καιρό στη Μαλαισία .)

Η κορυφαία τουριστική περίοδος στο Penang συμπίπτει με το νέο έτος και το κινεζικό νέο έτος. από τον Δεκέμβριο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, ο σχεδόν σταθερός ήλιος κάνει τους δρόμους της Γιώργου να φαίνονται φωτεινοί, ενώ η επικρατούσα θερμότητα και υγρασία παραμένει ανεκτή (η θερμότητα είναι χειρότερη τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο).

Από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο, αυξάνεται η βροχόπτωση, με την άφιξη του νοτιοδυτικού μουσώδους. Οι επισκέπτες που φτάνουν κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων μπορούν να δουν τη φωτεινή πλευρά: οι χαμηλότερες θερμοκρασίες και οι χαμηλότερες τιμές συνολικά μπορούν να κάνουν το ταξίδι ευχάριστο με τον δικό του τρόπο. Αλλά τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων έχουν και πολλά μειονεκτήματα. Περισσότερα για εκείνους εδώ: Ταξιδεύοντας στη Monsoon Season της Νοτιοανατολικής Ασίας .

Ομίχλη. Μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου, οι πυρκαγιές που προκαλούνται από πυρκαγιές από την ανθρωπότητα στην Ινδονησία (κυρίως στη Σουμάτρα και στο Βόρνεο) μεταφέρουν σωματίδια τέφρας στον ουρανό, προκαλώντας τη συσσώρευση αχαλίνωτων θολών στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία. Η ομίχλη μπορεί να καταστρέψει το τοπίο στην καλύτερη περίπτωση και να είναι θετικά επικίνδυνη για την υγεία σας στο χειρότερο.

Διακοπές στο Penang. Με λίγη προοπτική, μπορείτε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας να συμπέσει με ένα από τα πολλά φεστιβάλ του Penang.

Το κινεζικό νέο έτος είναι το μεγαλύτερο πάρτυ που μπορεί να φτιάξει το νησί, αλλά μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να επισκεφθείτε το Φεστιβάλ Thaipusam , Vesak ή Hungry Ghost .

Αναμείνετε περισσότερες ενοχλήσεις από ό, τι συνήθως: αυτά τα φεστιβάλ φέρνουν πολλούς τουρίστες, αλλά μπορεί να κλείσουν κάποια καταστήματα και εστιατόρια (ειδικά για την κινεζική Πρωτοχρονιά, όταν οι ντόπιοι προτιμούν να περάσουν τις διακοπές τους με τις οικογένειές τους, αντί να εξυπηρετούν τους ξενοδόχους) .

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να διαβάσετε σχετικά με τη μεταφορά του Penang, την ποικιλία των καταλυμάτων στο νησί (είτε μένετε φθηνά είτε ψάχνετε για πολυτέλεια) και όλα τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε κατά την επίσκεψη στο Μαργαριτάρι της Ανατολής.

Η πόλη Τζορτζ είναι μόνο η πρώτη επιχείρηση κάθε ταξιδιού στο Penang στη Μαλαισία. Από τον ξενώνα ή το ξενοδοχείο σας στο Penang, μπορείτε να επιλέξετε τις πολυάριθμες περιπέτειές σας (σας προτείνουμε να ξεκινήσετε με το φαγητό). Αλλά πρέπει πρώτα να φτάσετε εδώ.

Πηγαίνοντας στο Penang

Το νησί Penang είναι εύκολα προσβάσιμο από πολλαπλές χερσαίες συνδέσεις και με αεροπλάνο μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Penang .

Η Κουάλα Λουμπούρ απέχει μόλις 205 μίλια (331 χλμ.) Από το Penang.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να διασχίσουν αυτή την απόσταση μέσω λεωφορείου ή τρένου, και οι δύο μπορούν να κρατηθούν στο σταθμό Kuala Lumpur Sentral . Οι ταξιδιώτες που φτάνουν με λεωφορείο θα σταματήσουν στο τερματικό λεωφορείων Sungai Nibong και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ταξί ή λεωφορείο RapidPenang στην επόμενη στάση.

Η Μπανγκόκ είναι περίπου 712 μίλια (1147 χλμ.) Από το Penang. Οι ταξιδιώτες μπορούν να πάρουν το τρένο με κρεβάτι από την Μπανγκόκ. η στάση του τρένου στο σταθμό Butterworth στην ηπειρωτική χώρα, δίπλα σε ένα σταθμό πορθμείων που διασχίζει την πόλη του Γιώργου στο νησί. Αυτή η διαδρομή είναι δημοφιλής για τους ταξιδιώτες που πραγματοποιούν θεώρηση διαβατηρίων (μάθετε περισσότερα για την απόκτηση θεώρησης της Ταϊλάνδης ).

Για μια πιο προσεκτική ματιά στο να πάρει μέσα και γύρω από το νησί, διαβάστε τα άρθρα μας σχετικά με τη μεταφορά προς και γύρω Penang , και να πάρει γύρω Georgetown, Penang.

Πού να μείνετε στο Penang

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες στο Penang βρίσκουν καταλύματα στην πόλη Τζορτζ. Πολλά από τα σοκάκια και τα αρχοντικά της ιστορικής συνοικίας έχουν μετατραπεί σε ξενοδοχεία και ξενώνες.

(Περισσότερα εδώ: Ξενοδοχεία σε Georgetown, Penang, Μαλαισία .)

Ο πλούτος των οικονομικών καταλυμάτων του Penang οφείλεται στη δημοτικότητά του ανάμεσα στους backpackers. Για φθηνά δωμάτια / κρεβάτια σε Penang, ανατρέξτε στις λίστες μας Top Georgetown, Penang Hostels και οικονομικά ξενοδοχεία στο Penang, Μαλαισία.

Ο κεντρικός δρόμος του George Lewh Chulia είναι το κύριο παραθαλάσσιο δρομάκι του Penang, με πολλά καφέ, μπαρ, ταξιδιωτικά γραφεία και ναι, ξενώνες και ξενοδοχεία.

Περισσότερα για το τελευταίο εδώ: Ξενοδοχεία & κοντά στο Lebuh Chulia, George Town, Penang .

Το Flashpackers είναι ένα αυξανόμενο τμήμα ταξιδιού στο Penang. Αναζητώντας τη φιλοξενία των ξενώνων αλλά και όλες τις ανέσεις των τακτικών ξενοδοχείων, οι flashpackers τείνουν να βρεθούν σε boutique ξενώνες όπως το Syok στο Chulia Hostel και το Ryokan στο Muntri Boutique Hostel.

Δραστηριότητες σε Penang

Στο Penang, οι τουρίστες βρίσκουν την παλαιά πολιτιστική έκκληση τόσο από την Ανατολή όσο και τη Δύση (συγκεντρωμένη στα βορειοανατολικά του νησιού γύρω από την πόλη του Γιώργου) και παραδείγματα φυσικής ομορφιάς (παντού αλλού). Αυτό που ακολουθεί είναι ένα μικρογραφικό σκίτσο αξιοθέατα και δραστηριότητες αξίζει τον έλεγχο όταν στο Penang.

Προχωρήστε σε αυτό το άρθρο για να εξερευνήσετε τα παραπάνω σημεία των σφαιρών με ελάχιστες λεπτομέρειες: Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Penang της Μαλαισίας.