Κουάλα Λουμπούρ Μεταφορές

Οι καλύτεροι τρόποι για να φτάσετε στην Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία

Σε αντίθεση με την Ταϊλάνδη, δεν θα βρείτε tuk-tuks ή ταξί για μοτοσικλέτες στην Κουάλα Λουμπούρ. Ανεξάρτητα, το KL είναι αρκετά εύκολο να πλοηγηθεί. Εδώ είναι μερικές επιλογές για τη μεταφορά της Κουάλα Λουμπούρ για να σας βοηθήσουν να ξεφύγετε από την πόλη.

Αρχικά, διαβάστε τον ταξιδιωτικό οδηγό της Κουάλα Λουμπούρ .

Περπάτημα στην Κουάλα Λουμπούρ

Ενώ μερικές φορές γεμάτα πεζοδρόμια και κυκλοφορία μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο, όλα τα τουριστικά αξιοθέατα γύρω από την Κουάλα Λουμπούρ είναι απολύτως πεζοδρομημένα.

Για μέρες που η έλλειψη ενέργειας ή ο καιρός δεν συνεργάζεται, τα τρία ακριβά σιδηροδρομικά συστήματα θα σας μεταφέρουν για φθηνό.

Παρόλο που μερικές φορές δεν λειτουργούν οι δείκτες με τα πόδια / τα πόδια δεν λειτουργούν, η Αστυνομία στην Κουάλα Λουμπούρ είναι γνωστό ότι σπρώχνει κάτω από jaywalking, μερικές φορές δίνοντας ένα επιτόπου πρόστιμο στους τουρίστες!

Τρένα στην Κουάλα Λουμπούρ

Με τον πολυσύχναστο σταθμό KL Sentral - τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό στη Νοτιοανατολική Ασία - που λειτουργεί ως κόμβος, τρία φιλόδοξα σιδηροδρομικά συστήματα συνδέουν την πόλη μαζί. Τα δρομολόγια RapidKL LRT και KTM Komuter τρέχουν πάνω από 100 σταθμούς, ενώ το KL Monorail συνδέει άλλους 11 σταθμούς που είναι διακεκομμένοι γύρω από το κέντρο της πόλης.

Παρόλο που φαινομενικά περίπλοκο με την πρώτη ματιά, τα τρένα είναι στην πραγματικότητα μια καλή τιμή και αρκετά αποτελεσματική εναλλακτική λύση για να περάσει μέσα από την περίφημη κίνηση της Κουάλα Λουμπούρ.

Ταξί στην Κουάλα Λουμπούρ

Τα ταξί θα πρέπει να είναι η τελευταία λύση για να περάσετε γύρω από την Κουάλα Λουμπούρ, τόσο λόγω του κόστους όσο και λόγω της ανάγκης να περάσετε μέσα από δρόμους που έχουν φράξει την κυκλοφορία.

Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ταξί, επιμείνετε ότι ο οδηγός χρησιμοποιεί το μετρητή. Απαιτούνται τεχνικά από το νόμο για να το χρησιμοποιούν, αλλά συχνά προσπαθούν να ονομάσουν μια τιμή αντ 'αυτού. Τα κόκκινα και λευκά ταξί είναι τα φθηνότερα, ενώ τα μπλε ταξί είναι πιο ακριβά.

Οι οδηγοί ταξί που περιστρέφονται γύρω από τα λεωφορεία και τους τερματικούς σταθμούς στους τουρίστες είναι συνήθως αυτοί που θέλουν να παζαρεύουν παρά να χρησιμοποιούν το μετρητή.

Ακόμη και όταν ο μετρητής είναι ενεργοποιημένος, μην εκπλαγείτε εάν κάνουν μερικούς κύκλους για να φτάσουν το εισιτήριό σας!

Λεωφορεία της Κουάλα Λουμπούρ

Τα λεωφορεία στην Κουάλα Λουμπούρ είναι μια εξαιρετικά φθηνή επιλογή για να πάρουν γύρω από την πόλη, ωστόσο, είναι συχνά γεμάτοι και κάνουν συχνές στάσεις στη βαριά κυκλοφορία.

Πολλά λεωφορεία μακράς διαδρομής από την Κουάλα Λουμπούρ σε προορισμούς όπως το Πενάνγκ και τα Περτενιανά νησιά αναχωρούν από το πρόσφατα ανακαινισμένο τερματικό σταθμό λεωφορείων Puduraya - τώρα που ονομάζεται Pudu Sentral - κοντά στην Κουάλα Λουμπούρ .

Το λεωφορείο KL Hop-On Hop-Off

Περιστασιακά θα ρίξετε μια ματιά στα λεωφορεία διπλής λεωφόρου hop-on-hop που κυκλοφορούν σε όλη τη διαδρομή των 22 στάσεων. Τα τουριστικά λεωφορεία έπληξαν όλα τα σημαντικά αξιοθέατα του KL, έδωσαν σχόλια σε οκτώ γλώσσες και, όπως υποδηλώνει το όνομα, μπορείτε να πάρετε και να εκτελείτε όσες φορές θέλετε μεταξύ 8:30 π.μ. και 8:30 μ.μ. με μία αγορά εισιτηρίου .

Ενώ τα λεωφορεία υποτίθεται ότι περνούν από τις στάσεις τους κάθε 15 λεπτά για να συλλέγουν επιβάτες, πολλοί πελάτες αναφέρουν ότι περιμένουν πολύ περισσότερο. τα λεωφορεία υπόκεινται σε κυκλοφορία στην πόλη όπως όλα τα άλλα οδικά οχήματα.

Αεροδρόμια της Κουάλα Λουμπούρ

Να φτάσετε από την KLIA

Λεωφορεία από την Κουάλα Λουμπούρ στη Σιγκαπούρη

Από το 2011, πολλά λεωφορεία από την Κουάλα Λουμπούρ προς τη Σιγκαπούρη εγκαταλείπουν το νέο τερματικό σταθμό λεωφορείων Terminal Bersepadu Selatan (TBS) που βρίσκεται νότια της πόλης του Selangor. Μπορείτε να φτάσετε στο TBS μέσω τριών βασικών σιδηροδρομικών συστημάτων: το KTM Kommuter, το LRT και το KLIA Transit.