Επισκεφτείτε το πάρκο KL Bird της Μαλαισίας

Απολαμβάνοντας το πάρκο πτηνών παγκόσμιας κλάσης του Κουάλα Λουμπούρ

Το ήσυχο, πλούσιο, καλά σχεδιασμένο, το πάρκο KL Bird και ο περιβάλλων πράσινος χώρος είναι μια όμορφη ανάπαυλα από το σκυρόδεμα και την κυκλοφορία στην Κουάλα Λουμπούρ. Το πάρκο των πτηνών ισχυρίζεται ότι είναι το μεγαλύτερο κλουβί στο κόσμο και φιλοξενεί χιλιάδες πολύχρωμα πουλιά από περίπου 60 είδη.

Η βασίλισσα Tuanku Bainun άνοιξε επίσημα το πάρκο πουλιών των 21 στρεμμάτων το 1991 και αμέσως έγινε πηγή εγχώριας υπερηφάνειας στην Κουάλα Λουμπούρ.

Τώρα, πάνω από 200.000 άνθρωποι έρχονται κάθε χρόνο για να δουν το μικροσκοπικό τροπικό δάσος, ένα προμαχώνα ηρεμίας που προστατεύεται από το στροβιλισμό μιας πολυσύχναστης πόλης. Ο Πρόεδρος Κλίντον πλήρωσε το πάρκο πουλιών μια σύντομη αλλά ευχάριστη επίσκεψη το 2008.

Εξαιρετικά σεβαστή στην παγκόσμια κοινότητα, το πάρκο πτηνών Kuala Lumpur είναι κάτι περισσότερο από ένα τουριστικό αξιοθέατο. βιολόγοι και ερευνητές χρησιμοποιούν το πάρκο πουλιών για να βοηθήσουν στη διατήρηση, παρακολουθώντας τα σχέδια και τη συμπεριφορά των φωλιών.

Το KL Bird Park βρίσκεται στους κήπους λίμνης Perdana - σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την Chinatown της Κουάλα Λουμπούρ , όπου πολλές δωρεάν επιλογές περιμένουν όσους θέλουν να ξεφύγουν από τη φασαρία της πόλης.

Ορισμένα άλλα αξιοθέατα στο εσωτερικό της περιοχής Gardens Gardens περιλαμβάνουν: ένα κλειστό πάρκο ελαφιών, υπαίθρια γλυπτά, όπως ένα μικροσκοπικό Replica Stonehenge, το εθνικό πλανητάριο, μια ορχιδέα και κήπο ιβίσκου και ένα πάρκο πεταλούδων. Οι περισσότεροι είναι ελεύθεροι στο κοινό!

Το πάρκο KL Bird

Περισσότεροι από 15.000 φυτά μέσα στο πάρκο πτηνών της Κουάλα Λουμπούρ -που είναι γνωστό τοπικά ως ο τανάνος που μαστίζεται- μιμούνται στρατηγικά ένα τροπικό δάσος, επιτρέποντας στα πουλιά να πετάξουν και να αναπαραχθούν φυσικά και όχι σε κλουβιά.

Ένα δίχτυ καλύπτει το γιγαντιαίο σύμπλεγμα που επιτρέπει στα πουλιά να κινούνται ελεύθερα καθώς οι άνθρωποι περπατούν μέσα από το κλουβί. Πεταλούδες, πίθηκοι, ερπετά και άλλη τροπική πανίδα συμπληρώνουν την εμπειρία.

Ζώνες

Το πάρκο KL Bird είναι σκαλισμένο σε τέσσερις ζώνες:

Καθημερινές ώρες τροφοδοσίας

Οι χρόνοι τροφοδοσίας παρέχουν τις καλύτερες δυνατότητες φωτογραφίας για πολλά είδη που μένουν κρυμμένα ή ψηλά στο δάπεδο του δάσους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μια επίδειξη πουλιών πραγματοποιείται καθημερινά στις 12:30 μ.μ. και στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο της ζώνης 4. Ένα εστιατόριο, καφέ, φωτογραφικό περίπτερο και δύο καταστήματα με είδη δώρων βρίσκονται στο πάρκο πουλιών.

Πληροφορίες επίσκεψης

Πηγαίνετε στο πάρκο KL Bird

Το πάρκο πτηνών Kuala Lumpur βρίσκεται πίσω από το σιδηροδρομικό σταθμό του Old Kuala Lumpur , νοτιοδυτικά της Chinatown, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το Jalan Cheng Lock. Το Εθνικό Τζαμί και η κεντρική αγορά βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Με λεωφορείο: Τα λεωφορεία RapidKL B115 , B101 ή B112 σταματούν όλα μέσα σε 5 λεπτά με τα πόδια από το πάρκο πουλιών.

Κάθε διαφήμιση λεωφορείου "Masjid Negara" ή το Εθνικό Τζαμί θα σταματήσει σε κοντινή απόσταση από τους κήπους λίμνης Perdana.

Το διώροφο λεωφορείο hop-on-hop-off συχνάζει επίσης το πάρκο πουλιών σε διαστήματα 45 λεπτών.

Με τρένο: Το τρένο KTM Kommuter σταματά στο σταθμό KTM Old Railway του Κουάλα Λουμπούρ κοντά στο Εθνικό Τζαμί - μόλις 5 λεπτά με τα πόδια από το πάρκο KL Bird. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη χρήση των τρένων της Κουάλα Λουμπούρ και τις μεταφορές στο KL γενικά.

Διεύθυνση οδού: 920 Jalan Cenderawasih Taman Tasik Perdana 50480 Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία.

Επίσης μέσα στην περιοχή Gardens της λίμνης Perdana

Πολλά άλλα ευχάριστα αξιοθέατα μοιράζονται πράσινο χώρο με το πάρκο KL Bird. Ένα ολόκληρο απόγευμα θα μπορούσε να αφιερωθεί στην περιπλάνηση ανάμεσα σε ευχάριστα πάρκα και ενδιαφέρουσες τοποθεσίες μέσα στους κήπους λίμνης Perdana .

Διαβάστε περισσότερα για πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Κουάλα Λουμπούρ .