Οδηγός νησιού Cheung Chau

Το νησί Cheung Chau είναι από καιρό ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά του Χονγκ Κονγκ. Μικρότερος από τον Lantau, αλλά μεγαλύτερος από τον κοντινό Peng Chau , ο Cheung Chau προσφέρει περισσότερα πράγματα από ό, τι να σκαρφαλώνει σε βράχους και να παίζει απομεινάρια, αλλά εξακολουθεί να είναι μερικές ταχύτητες κάτω από το ρυθμό της μεγάλης πόλης.

Για πολλούς πόλο έλξης του Cheung Chau έχει να κάνει τόσο με τον τρόπο ζωής του, που δεν έχει νόημα, όπως η θάλασσα και η άμμος. Ενώ οι τουρίστες ανακαλύπτουν όλο και περισσότερο το νησί, αυτό το νησί των 20.000 κατοίκων έχει χάσει τίποτα από τη γοητεία του.

Τα ψαροκάικα εξακολουθούν να φτάνουν στο λιμάνι, ενώ η προκυμαία της Praya σκαρφαλώνει στα παντοπωλεία και στην κάμψη πλακιδίων mahjong. Ο μόνος λόγος για τον τουρισμό είναι οι σερβιτόροι που πλένουν τις πλαστικές καρέκλες και τα τραπέζια για τη βραδινή βιασύνη. Ο Cheung Chau έχει μερικά από τα καλύτερα θαλασσινά στο Χονγκ Κονγκ .

Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά εύκολο να απολαύσετε ένα απόγευμα πίνοντας παγωμένες μπύρες στη χούφτα των απλών φραγμών που φτάνουν στη θάλασσα και σκάβουν σε φρεσκοτριμμένο ξυράφι ή μύδια και αλατοπίπερο και καλαμάρια. Αλλά το νησί έχει μερικούς προορισμούς που αξίζει να εξερευνήσετε επίσης.

Τι να δείτε στο Cheung Chau

Αναμφισβήτητα το πιο διάσημο αξιοθέατο του νησιού είναι το σπήλαιο Cheung Po Tsai. Έχει ειπωθεί ότι ο Cheung Po Tsai ήταν πειρατής που διέσχισε τα χωριά της Νότιας Κίνας και του Δέλτα του Περλικού Περλ, λεηλατώντας χωριά, τρομοκρατώντας τους ντόπιους και ψιλοκομίζοντας το ρούμι. Δεδομένης της ιστορίας της περιοχής, είναι μια πολύ πιθανή ιστορία. Δυστυχώς, μια σπηλιά είναι μια σπηλιά και δεν υπάρχει τίποτα να δούμε εδώ.

Πιο ενδιαφέρον παρουσιάζουν μερικές από τις πεζοπορίες που παίρνουν τα φυσικά γλυπτά του Cheung Chau - κάπως από μια εμμονή του Χονγκ Κονγκ - καθώς και τους τοπικούς ναούς. Το Μίνιο Σινικό Τείχος στο νοτιοανατολικό Cheung Chau αξίζει λίγες ώρες περπάτημα. Παρά το μεγαλόπρεπο όνομα, ο τοίχος είναι στην πραγματικότητα ένα μονοπάτι, αλλά παίρνει μερικά εκπληκτικά πλεονεκτικά σημεία πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Πολλοί από τους περασμένους από τον άνεμο βράχους κατά μήκος του τείχους έχουν διαμορφωθεί από τον καιρό σε φυσικά σχήματα, όπως το Flower Vase Rock και το πιο εντυπωσιακό Ανθρώπινο κεφαλικό βράχο το οποίο αγκαλιάζει ένα ζευγάρι αυτιά και μύτη.

Παραλίες στο Cheung Chau

Ο Cheung Chau είναι ευλογημένος με μια χρυσή αμμουδιά και υπάρχουν δύο υπέροχες παραλίες στο νησί. Το πιο δημοφιλές είναι το Tung Wan, το οποίο έχει όμορφη άμμο, πλήρεις εγκαταστάσεις και μπορεί να γεμίσει μέχρι τα σαββατοκύριακα. Διαθέτει επίσης μια ειδική σχολή windsurfing.

Για κάτι πιο απομονωμένο, περπατήστε λίγο πιο μακριά από τη μικρή αλλά γραφική παραλία Kwun Yam Wan.

Θαλασσινά στο Cheung Chau

Όπως συμβαίνει με μεγάλο μέρος της σκηνής τραπεζαρίας της νήσου του Χονγκ Κονγκ, τα θαλασσινά σίγουρα κυριαρχούν και ενώ είναι δύσκολο να συστήσετε ένα συγκεκριμένο εστιατόριο, είναι απίθανο να έχετε ένα κακό γεύμα και οι τιμές είναι γενικά φθηνές. Η καλύτερη συμβουλή είναι να αναζητήσετε ένα εστιατόριο απασχολημένο με ντόπιους. Τα περισσότερα από τα εστιατόρια θαλασσινών μπορούν να βρεθούν κάτω από την προκυμαία.

Το Φεστιβάλ Cheung Chau Bun

Ο ετήσιος χορός του Cheung Chau στο προσκήνιο. το φεστιβάλ του Cheung Chau κλέβει ένα από τα πιο περίεργα φεστιβάλ του κόσμου. Κάθε χρόνο, χιλιάδες ντόπιοι και τουρίστες συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν εκατοντάδες συμμετέχοντες να ρίξουν το δρόμο τους μέχρι την πλευρά ενός πύργου 60ft και να βγάλουν από τις τσάντες πλαστικά κουλούρια. Κούνια για να δοκιμάσετε τοπικές λιχουδιές, να παρακολουθήσετε χορούς δράκων που σφύζουν από τους δρόμους και οι ντόπιοι έξω μέχρι τις μικρές ώρες της καρναβαλικής διάθεσης.

Το Χονγκ Κονγκ έχει πολλά φεστιβάλ , αλλά τα ποσοστά αυτά είναι ένα από τα καλύτερα.

Διαμονή στον Cheung Chau

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν διάφορες αθλητικές δραστηριότητες και να συμμετέχουν σε ασχολίες, όπως κήπος, εξωτερική πισίνα, κήπος. Οι πελάτες επιστρέφουν συχνά για διαμονή στο Warwick Hotel, καθώς απολαμβάνουν μία ευρεία γκάμα παροχών και ένα φιλικό και εξυπηρετικό προσωπικό. Αυτό το ελαφρώς χρονολογημένο σκυρόδεμα δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα των ξενοδοχείων τριών αστέρων στο νησί του Χονγκ Κονγκ ή στο Kowloon, αλλά αυτό είναι μέρος της γοητείας του.

Εναλλακτικά, μπορείτε να μείνετε στο νησί Lantau και να πάρετε ένα θαλάσσιο ταξί kaido σε Mui Wo.

Μετάβαση από / προς Cheung Chau

Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια πλοίων από τις κεντρικές αποβάθρες των πορθμείων προς Cheung Chau. Τρέχουν σε διαστήματα των 30 λεπτών και διαρκούν περίπου μία ώρα. Διαβάστε μας πώς να φτάσετε στον οδηγό Cheung Chau για περισσότερες λεπτομέρειες.