Πώς να φτάσετε στο νησί Cheung Chau

Πάρτε ένα πλοίο για Cheung Chau

Το Cheung Chau είναι ένα νησί περίπου έξι μίλια νοτιοδυτικά του Χονγκ Κονγκ. Μεταφράζεται αυτό σημαίνει "Long Island", που ονομάστηκε έτσι λόγω του επιμήκους σχήματος. Από το χαλαρωτικό περιβάλλον της θάλασσας μέχρι τα θεαματικά θαλασσινά στα γλυπτά και τους ναούς, το Cheung Chau αποτελεί την ιδανική απόδραση από την πολυσύχναστη ζωή του Χονγκ Κονγκ και είναι ιδανικό για ένα ημερήσιο ταξίδι (δεν υπάρχει επιλογή διανυκτερεύσεων). Πώς θα φτάσετε εκεί;

Δεδομένου ότι είναι ένα νησί, το Cheung Chau είναι προσβάσιμο μόνο με πλοίο, είτε αναχωρεί από το Χονγκ Κονγκ ή Lantau.

Από το Χονγκ Κονγκ

Εκτελείται από την πρώτη παγκόσμια εταιρεία πλοίων, η τακτική υπηρεσία πορθμείων φεύγει από την κεντρική προβλήτα # 5 στο νησί του Χονγκ Κονγκ. Για να φτάσετε στην κεντρική προβλήτα, μπορείτε να πάρετε MTR σε κεντρικό σταθμό ή σταθμό του Χονγκ Κονγκ και να περπατήσετε στο υπερυψωμένο διάδρομο προς το νερό μέχρι την προβλήτα # 5. οι πύργοι αριθμούνται από το ένα έως το 10, οπότε είναι εύκολο να το βρείτε.

Τα δρομολόγια πλοίων μεταξύ Κεντρικής και Τσέουνγκ Τσάου τρέχουν περίπου κάθε 30 λεπτά - περισσότερο κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων - συνήθως σε 15 και 45 λεπτά μετά την ώρα, κυρίως μεταξύ 9:45 π.μ. και 4:45 μ.μ .. Διαφορετικά, τα πλοία φεύγουν την ώρα, 10 μετά, ή 20 λεπτά μετά. Ελέγξτε προσεκτικά το χρονοδιάγραμμα, καθώς μερικές φορές αναφέρονται μόνο στα Σάββατα. Υπάρχουν επίσης μερικά πορθμεία που εκτελούνται από τα μεσάνυχτα έως τις 6:10 π.μ.

Γρήγορα και αργά πλοία

Υπάρχουν δύο τύποι σκαφών που εκτελούν δρομολόγια μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Cheung Chau: το γρήγορο πορθμείο και το αργό (ή απλό) πορθμείο.

Το γρήγορο πορθμείο διαρκεί 35 έως 40 λεπτά ενώ το ταξίδι αργής είναι περίπου μία ώρα. (Η κυκλοφορία των υδάτων και οι καιρικές συνθήκες μπορούν να επηρεάσουν αυτά τα χρονικά πλαίσια.) Εκτός από την ταχύτητα των σκαφών, τα πλοία έχουν διαφορετικά μεγέθη και έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις καθισμάτων. Το γρήγορο πορθμείο είναι μικρότερο από το συνηθισμένο πορθμείο αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά μεγάλο για να φιλοξενεί εκατοντάδες ανθρώπους σε άνετα μαξιλαράκια (παρόμοια με εκείνα του αεροπλάνου).

Η καμπίνα είναι κλιματιζόμενη και είναι μια ευχάριστη ανακούφιση σε μια καυτή καλοκαιρινή μέρα.

Αν έχετε το χρόνο, το αργό πορθμείο είναι μια ωραία επιλογή, καθώς σας επιτρέπει να απολαύσετε το τοπίο ενώ κάθεστε σε ένα υπαίθριο κατάστρωμα. Το ανώτερο κατάστρωμα "deluxe class" (διαθέσιμο με επιπλέον χρέωση) παρέχει πρόσβαση στο πίσω κατάστρωμα παρατήρησης σε πολλά από τα αργά πορθμεία.

Από το Lantau

Η New World First Ferry Company διαχειρίζεται ένα νησί με πλοίο που φεύγει από το Mui Wo στο Lantau και στη συνέχεια κάνει στάσεις στο Peng Chau και Cheung Chau. Αυτός είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να πάρετε τα απομακρυσμένα νησιά. Για να φτάσετε στο λιμάνι στο Lantau, πάρτε ένα λεωφορείο για τη στάση Mui Wo που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην προβλήτα. Αυτό το σκάφος είναι μικρότερο με δύο καταστρώματα και εξωτερική παρατήρηση και διαρκεί 35 λεπτά.

Μεγάλες ομάδες και φεστιβάλ

Αν ταξιδεύετε στο Cheung Chau για το φεστιβάλ, θα υπάρχουν επιπλέον δρομολόγια πλοίων που εξυπηρετούν τη διαδρομή. Ωστόσο, τα δρομολόγια πλοίων είναι σίγουρα γεμάτα και από τη στιγμή που είναι πρώτος έρθει για πρώτη φορά, ίσως χρειαστεί να περιμένετε για το επόμενο πορθμείο εάν αυτό που προσπαθείτε να πάρετε είναι γεμάτο. Μια καλή εναλλακτική λύση για τις μεγάλες ομάδες είναι η μίσθωση ενός ιδιωτικού σκουπίσματος που προσφέρει ευελιξία και όταν η κατανομή μεταξύ των φίλων δεν είναι τόσο δαπανηρή.