Μεγάλος Βούδας Χονγκ Κονγκ Τουριστικός Οδηγός

Τι να δείτε και πώς να φτάσετε στο Βούδα Tian Tan

Χτισμένο ψηλά στους λόφους του νησιού Lantau , το μεγάλο άγαλμα του Βούδα Χονγκ Κονγκ είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της πόλης και πρέπει να βρίσκεται στο επιχειρηματικό τέλος κάθε λίστας αξιοθέατων.

Tian Tan Βούδα ή μεγάλο Βούδα;

Θα ακούσετε και τα δυο ονόματα που αναφέρθηκαν .. Ο μεγάλος Βούδας είναι το τοπικό ψευδώνυμο ενώ το επίσημο όνομα είναι ο Τιαν Ταν Βούδα. Οποιοδήποτε όνομα ακούτε, αυτό που αναφέρεται είναι ένα 34 ποδιών άγαλμα ενός καθισμένου Βούδα που είναι μέρος του συγκροτήματος Mon Mon Monastery.

Ζυγίζοντας πάνω από 250 τόνους, το άγαλμα είναι ο μεγαλύτερος κάθιστος χάλκινος Βούδας στον κόσμο - και ένα από τα δέκα κορυφαία αγάλματα του Βούδα ανά κλίμα. Αρχικά χτίστηκε ως πηγή έμπνευσης και θέσης για περισυλλογή, το μεγαλοπρεπές μέγεθος του έχει μετατρέψει σε τουριστικό μαγνήτη και εκατομμύρια επισκέπτες σμήνος εδώ κάθε χρόνο.

Το άγαλμα είναι ορατό από όλο τον Lantau και είναι αναμφισβήτητα πιο εντυπωσιακό από απόσταση όπου σκιάζει τους λόφους του Lantau. Μπορείτε να επισκεφθείτε και να ανεβείτε δωρεάν στο μέρος του αγάλματος - αυτά είναι 260 σκαλοπάτια που οδηγούν από τη βάση στο ίδιο το άγαλμα. Στο δρόμο προς τα πάνω θα εντοπίσετε ένα σύνολο έξι αγαλμάτων Μποντισάτβα (άγιοι που εγκατέλειψαν τη θέση τους στον ουρανό για να μας βοηθήσουν να φτάσουμε στους απλούς θνητούς) και στη κορυφή είναι μια μικρή έκθεση για τη ζωή του Βούδα. Από εδώ μπορείτε επίσης να απολαύσετε υπέροχη θέα στο καταπράσινο τοπίο του νησιού Lantau, τη λαμπερή Θάλασσα της Νότιας Κίνας και τις πτήσεις που γλιστρούν μέσα και έξω από το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ .

Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το ίδιο το μοναστήρι για να δείτε την εκλεπτυσμένη χειροτεχνία και την περίτεχνη διακόσμηση της Μεγάλης Αίθουσας. Δίπλα στην πόρτα μπορείτε να ανεφοδιάσετε τα γυμνά οστά, το καντίνα της Μονής, το οποίο ανακατεύει με κάποια νόστιμη χορτοφαγία. Θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα εισιτήριο γεύματος από τον πάγκο στους πρόποδες των βημάτων προς τον μεγάλο Βούδα.

Πότε να επισκεφθείτε το Μεγάλο Βούδα

Ένα δημοφιλές ταξίδι όλο το χρόνο? δώστε το Σάββατο, την Κυριακή και τις αργίες αν μπορείτε, όταν οι ντόπιοι θα στρατεύσουν στο ισχύον άγαλμα. Ο καλύτερος χρόνος είναι νωρίς το πρωί στις καθημερινές, αν και ποτέ δεν είναι πολύ απασχολημένος κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Αν σκοπεύετε να περπατήσετε στο άγαλμα ή στην περιοχή, το καλοκαίρι πρέπει να αποφεύγεται, καθώς η υγρασία θα σας αφήσει να ξεφλουδίζετε κάδους.

Μια από τις καλύτερες ημέρες για να δείτε το μοναστήρι είναι τα γενέθλια του Βούδα. Υπάρχουν πλήθη, αλλά αυτό είναι μέρος της έλξης, καθώς συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν τους μοναχούς να λούσουν τα πόδια όλων των αγαλμάτων του Βούδα.

Πώς να πάτε εκεί

Βρίσκεται στο νησί Lantau, ο ευκολότερος τρόπος για να το άγαλμα είναι να πάρετε ένα πλοίο για Mui Wo από την Κεντρική τότε λεωφορείο Νο 2 από το Mui Wo Ferry Pier. Εναλλακτικά, ο πιο ευχάριστος τρόπος για να φτάσετε στο Μεγάλο Βούδα είναι μέσω του τελεφερίκ Ngong Ping από το σταθμό Tung Chung MTR . Το τελεφερίκ προσφέρει εξαιρετική θέα στο νησί Lantau , αν και τα εισιτήρια δεν είναι φθηνά. Η άκρη μας, πάρτε το Ngong Ping μέχρι το λόφο στο Μεγάλο Βούδα, και στη συνέχεια περπατήστε ξανά προς την αποβάθρα των πορθμείων Mui Wo μέσα από το θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον.