Καλύτερους Ναούς του Χονγκ Κονγκ

Πρέπει να δείτε τους Ναούς του Χονγκ Κονγκ

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι μοναδικοί ναοί στο Χονγκ Κονγκ είναι εμπορικά κέντρα - οι αγοραστές της πόλης είναι σίγουρα αρκετά παθιασμένοι για να χαρακτηριστούν λατρευτές - αλλά ξοδεύουν λίγο χρόνο στην πόλη και θα παρατηρήσετε ιερά οδού, κρυμμένους ναούς και γεμάτα θολωτά θρησκευτικά συγκροτήματα .

Αφιερωμένο στον Ταοϊσμό, τον Βουδισμό και τη Λατρεία των Προγόνων, και συχνά ένα μείγμα και των τριών, πολλοί ναοί είναι πάνω από εκατό χρόνια - αρχαίοι στο Χονγκ Κονγκ.

Είναι ελεύθεροι να επισκεφθούν και να καλωσορίσουν επισκέπτες. Χωρίς καθόλου υπηρεσίες, οι ναοί είναι ανοιχτοί σε όλους από το σούρουπο μέχρι την αυγή και πολύ πιο χαλαροί από τις εκκλησίες ή τα τζαμιά. Εάν μπορείτε να δοκιμάσετε και να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια ενός από τα μεγάλα και τολμηρά φεστιβάλ του Χονγκ Κονγκ, όταν θα βρείτε ντόπιους παραταγμένους για να δώσουν δώρα στους θεούς.

Παρακάτω είναι η επιλογή μας από τους καλύτερους ναούς στο Χονγκ Κονγκ.

Ναός Wong Tai Sin

Ο Ταοϊσμός και ο Βουδισμός δεν κάνουν καθεδρικούς ναούς, αλλά αν έκαναν ναό του Wong Tai Sin θα ήταν το Χονγκ Κονγκ. Περιλαμβάνοντας πάνω από 18.000 τετραγωνικά μέτρα, αυτό δεν είναι μόνο ένας από τους μεγαλύτερους ναούς του Χονγκ Κονγκ, αλλά το πιο δημοφιλές. Όταν οι πανηγυρισμοί όπως το κινεζικό νέο έτος κυλούν, ο ναός Wong Tai Sin είναι ο κορυφαίος κατάλογος των επισκεπτών όλων και ο ναός και οι γύρω κήποι γίνονται γεμάτοι με ανθρώπους.

Χτισμένο για να στεγάσει ένα πορτρέτο του ταοϊστικού μοναχού Wong Tai Sin το 1915, ο ναός περιέχει θεότητες από τον Ταοϊσμό, τον Βουδισμό και τον Κομφουκιανισμό.

Είναι, ωστόσο, πιο διάσημο για τους τυχερούς του. Δίπλα στο ναό στο Wong Tai Sin arcade είναι δεκάδες ταλαντούχοι ή ταλέντοι (ανάλογα με το ποιος πιστεύετε) τυχοδιώκτες που μπορούν να σας πουν τα πάντα από τι αποθέματα για να αγοράσουν σε τι να φάτε για δείπνο. Ενώ διαβάζουν πρόσωπα, φοίνικες και οτιδήποτε άλλο βυθίζετε κάτω από τις μύτες τους, ο πιο διάσημος τρόπος για να μαντέψετε το μέλλον είναι τα χημικά ραβδιά - ένα οπλοστάσιο από αριθμημένα ραβδιά που ανακινείται, χύνεται στο πάτωμα και διαβάζεται.



Διεύθυνση: Wong Tai Sin Road, Wong Tai Sin

10.000 Μοναστήρι του Βούδα

Εντάξει, έτσι δεν είναι αυστηρά ένας ναός, αλλά ένα πλήρες φουσκωμένο συγκρότημα μοναστηριών που βρίσκεται στους απομονωμένους λόφους των Νέων Εδαφών. Το πιο διάσημο μέρος αυτού του εντυπωσιακού μοναστηριού, και όπου παίρνει το όνομά του, εκτιμάται 13.000 μικροσκοπικά αγάλματα του Βούδα καθώς και μερικά τρομακτικά που αναζητούν αγάλματα θεών πολέμου. Υπάρχει επίσης μια 9-ιστορία παγόδα που παίρνει ασυναγώνιστη θέα πάνω από την πλούσια, γύρω περιοχή. Τα κακά νέα είναι η άνοδος. Μια πρόκληση μεγέθους Everest σας περιμένει με 431 βήματα που οδηγούν στους ναούς και άλλα 69 βήματα, εάν θέλετε να δείτε τον τάφο του Yuet Kai, ιδρυτή του συγκροτήματος.

Η καλύτερη μέρα του χρόνου για να επισκεφθείτε το ναό; Τα γενέθλια του Βούδα βέβαια.

Διεύθυνση: 220 Pai Tau Village, Sha Tin