Οδηγός Μήνας προς Μήνα για τα Καλύτερα Φεστιβάλ Χονγκ Κονγκ

Από το κινεζικό νέο έτος στο Tin Hau

Παρά το γεγονός ότι βασίζονται κυρίως στη θρησκεία και την πίστη, τα φεστιβάλ του Χονγκ Κονγκ δεν είναι παρά επίσημα. Χοροί, χρώματα, θόρυβος και θυμίαμα είναι όλα τα βασικά στοιχεία και οι επισκέπτες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι.

Οι κινεζικές εορταστικές εκδηλώσεις βασίζονται στο σεληνιακό ημερολόγιο και επομένως δεν έχουν καθορισμένη ημερομηνία κάθε χρόνο, αν και συνήθως θα εμπίπτουν στην ίδια περίοδο τριάντα ημερών. Ο παρακάτω κατάλογος είναι αποκλειστικά για τα κινεζικά φεστιβάλ στο Χονγκ Κονγκ.

Κινέζικα φεστιβάλ στο Χονγκ Κονγκ Μήνας κατά μήνα

Φεβρουάριος - το Μεγάλο Ένα - Κινέζικο Νέο Έτος
Τρεις μέρες εορτασμών χαρακτηρίζουν το κινεζικό νέο έτος, με αποκορύφωμα την εκπληκτική εμφάνιση πυροτεχνημάτων στο λιμάνι της Βικτώριας και μια παραδοσιακή παρέλαση. Η όλη πόλη κλείνει για τρεις ημέρες καθώς οι οικογένειες ξεκινούν για να γιορτάσουν την Κίνα.

Φεβρουάριος / Μάρτιος - Φεστιβάλ Άνοιξη Φανάρι
Το Φεστιβάλ Άνοιξης Φανών αρχίζει την τελευταία επίσημη ημέρα του κινεζικού νέου έτους. Φωτεινά έγχρωμα φανάρια περιτυλιγμένα γύρω από την πόλη και τα τοπικά ζευγάρια γιορτάζουν την κινεζική ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αν και με αναποφάσιστα απρογραμμάτιστο τρόπο - με τις οικογένειές τους.

Απρίλιος - Φεστιβάλ Ching Ming
Γιορτάζοντας την αρχή της άνοιξης, ο Ching Ming είναι όταν οι οικογένειες επισκέπτονται τους προγόνους τους για να καθαρίσουν και να αφήσουν προσφορές. Αυτό μπορεί να είναι ένα φανταστικό θέαμα καθώς τσαγιού και joss sticks καίγονται και μια ποικιλία τροφίμων αφήνεται - συμπεριλαμβανομένης, στο μοναδικό στυλ του Χονγκ Κονγκ, το ρύζι και το χοιρινό.

Απρίλιος / Μάιος - Φεστιβάλ Tin Hau
Το φεστιβάλ του ψαρά βλέπει εκατοντάδες βάρκες, γεμισμένες με ταινίες, σημαίες και σημαίες, να κάνουν το δρόμο τους στους ναούς του Tin Hau γύρω από την περιοχή για να ζητήσουν τύχη το επόμενο έτος από τον προστάτη των ψαράδων Tin Hau.

Φεστιβάλ May- Chung Chau
Τρελός και θαυμάσιος, το Φεστιβάλ Cheung Chau Bun κορυφώνεται με τον περίφημο ανταγωνισμό αναρρίχησης πύργου.

Ενώστε τα πλήθη για αυτό το δυνατό κόμμα στο νησί Cheung Chau.

Μάιος - Γενέθλια του Βούδα
Παρά το γεγονός ότι είναι ένα δημόσιο εορτασμό, τα γενέθλια του Λόρδου Βούδα είναι ένα από τα λιγότερο συναρπαστικά φεστιβάλ. Τα αγάλματα του Βούδα εξάγονται από το μοναστήρι τους για την ετήσια μπανιέρα τους - μπορείτε να παρακολουθήσετε τον παχουλό Λόρδο να πετάει την κοιλιά του σε ναούς στην πόλη.

Ιούνιος - Φεστιβάλ Δράκος Σκάφος
Αναμφισβήτητα το πιο συναρπαστικό φεστιβάλ της χρονιάς. Σε μια αδρεναλίνη γεμάτη εκδοχή των αγώνων βαρκών της Οξφόρδης και του Καίμπριτζ. οκτώ άνδρες με δράκους, διακοσμητικά διακοσμημένα, κάνουν μάχη για τρεις μέρες σε άγριο ανταγωνισμό.

Αύγουστος - φεστιβάλ φάντασμα
Η Χονγκ Κονγκ είναι κάπως πιο τρομακτική εκδοχή του Απόκριες . κατά τη διάρκεια του έβδομου φεγγαριού, πιστεύεται ότι τα ανήσυχα πνεύματα και τα φαντάσματα επιστρέφουν στη γη - μερικά από αυτά με εκδίκηση στο μυαλό τους. Για να κάνουν τη ζωή μετά το θάνατο πιο άνετη και να καθησυχάσουν κάθε ανήσυχο πνεύμα, τα μέλη της οικογένειας καίγονται ψεύτικα χρήματα, γνωστά ως Hell Bank Σημειώνει, καθώς και δημιουργίες χαρτιού από τα πάντα, από τα αυτοκίνητα έως το iPhone της Apple.

Σεπτέμβριος - Φεστιβάλ μεσαίου φθινοπώρου
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης, εκτός από το κινεζικό νέο έτος, τιμάει τους Κινέζους που δίνουν την μπότα στους μογγολικούς τους υπερασπιστές. Φανάρια παίζουν μεγάλο ρόλο στο φεστιβάλ, όπως και οι δράκοι χορεύουν, ενώ όλοι φαναίνουν σε φεγγίτες.

Οκτώβριος - Φεστιβάλ Cheung Yeung
Ονομάστηκε από τις διακοπές πεζοπορίας και βασισμένος σε μια παλιά λαϊκή ιστορία ενός ανθρώπου που σώζεται από το θάνατο λέγοντας ότι πρέπει να μετακινηθεί σε ψηλότερο έδαφος (είναι μια μακρά ιστορία), πολλοί ντόπιοι του Χονγκ Κονγκ κάνουν ακόμα το ταξίδι μέχρι τους λόφους για να κάψουν τις προσφορές.