Το κέντρο Siam της Μπανγκόκ και τα εμπορικά κέντρα Siam Discovery

Δύο κομψά εμπορικά κέντρα για ένα εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ

Αυτά τα δύο παρακείμενα εμπορικά κέντρα στην περιοχή της πλατείας Siam προσφέρουν στους αγοραστές δύο πολύ διαφορετικές εμπειρίες αγορών.

Κέντρο Σιάμ - Η Ιδεώπολη

Το Siam Center, μια μικρή τετραώροφη κατασκευή που χτίστηκε τη δεκαετία του 1970, είναι ένα από τα αρχικά εμπορικά κέντρα της Μπανγκόκ και ξανανοίγει στις αρχές του 2013 μετά από μια σημαντική ανακαίνιση. Διακοσμημένο, μοιάζει με ένα υπερσύγχρονο φωτογραφικό στούντιο με πολλές σκούρες επιφάνειες και λαμπερά φώτα και είναι γεμάτο με πολύ δροσερά μοντέρνα γλυπτά.

Το αποτέλεσμα είναι ένας έντονος, καλλιτεχνικός χώρος που φαίνεται να προσελκύει ένα ελαφρώς μικρότερο πλήθος από τα εμπορικά κέντρα Siam Paragon και Siam Discovery που το χωρίζουν και από τις δύο πλευρές. Τα καταστήματα και τα καταστήματα τροφίμων και ποτών τείνουν να είναι λιγότερο έντονα από το περιβάλλον τους ή από το ελαφρώς περίπλοκο όνομα του εμπορικού κέντρου, με καταστήματα όπως το Victoria's Secret, το Estee Lauder και το Forever 21 και εστιατόρια όπως το Dairy Queen και το Fuji. Ο τρίτος όροφος, ωστόσο, είναι γεμάτος με τα καταστήματα με μερικούς δροσερούς ντόπιους σχεδιαστές, συμπεριλαμβανομένων των Fly Now III, Greyhound Original και Senada Theory, γεγονός που αξίζει να το επισκεφθείτε μόνο για αυτό.

Πώς να φτάσετε εκεί: Πάρτε είτε τη γραμμή του Skytrain στο σταθμό Siam. Αναζητήστε την έξοδο που έχει επισημανθεί στο Siam Center καθώς το εμπορικό κέντρο είναι συνδεδεμένο με το σταθμό.

Siam Discovery Mall

Το Siam Discovery Mall, το οποίο ανήκει και λειτουργεί από τους ίδιους ανθρώπους όπως το γειτονικό Siam Center και το μεγαλοπρεπές Siam Paragon, είναι ένα μικρό, τυπικό εμπορικό κέντρο με κατά βάση mid-to high end καταστήματα συμπεριλαμβανομένων των Adidas, Armani Exchange, Miss Sixty, Shu Umera.

Όπως όλα τα άλλα εμπορικά κέντρα της Ταϊλάνδης, η Siam Discovery έχει το μερίδιό της σε καταστήματα τροφίμων και ποτών, όπως ένα Starbucks, ένα Au Bon Pain, ένα Outback Steakhouse και ένα Ootoya. Στεγάζεται επίσης στο Madame Tussauds στον 5ο όροφο. Το Siam Discovery δεν αποτελεί ξεχωριστό εμπορικό κέντρο από μόνη της, αλλά είναι ένα πολύ ευχάριστο εμπορικό κέντρο και αφού συνδέεται με το Siam Center και το MBK (μέσω υπερυψωμένου διαδρόμου), αξίζει να επισκεφτείτε αν βρίσκεστε στην περιοχή και απολαύστε ψώνια.

Πώς να φτάσετε εκεί: Πάρτε είτε τη γραμμή του Skytrain στο σταθμό Siam. Αναζητήστε την έξοδο με το σήμα Siam Center και περπατήστε μέσα από αυτό το εμπορικό κέντρο στο Siam Discovery δίπλα. Ή, πάρετε το Skytrain στο Εθνικό Στάδιο και ακολουθήστε τις διαβάσεις για το Siam Discovery.