Ζώνες φυτών του Μαϊάμι

USDA και Sunset Climate Plant Zones για τη Νότια Φλόριντα

Εισαγωγή

Ο ποικίλος βιότοπος της Νότιας Φλόριντα χωρίζεται σε ζώνες καλλιέργειας με βάση την ταξινόμηση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) και το κλίμα κατά το ηλιοβασίλεμα. Τα τοπικά καταστήματα κήπων και τα φυτώρια θα αναφέρονται στο ηλιοβασίλεμα ή στην κλιματική ζώνη. Η ζώνη USDA θα χρησιμοποιείται κατά την παραγγελία φυτών και σπόρων προς σπορά από καταλόγους ή πηγές σε απευθείας σύνδεση. Λόγω του εξαιρετικού ανέμου του Μαϊάμι, το Μαϊάμι είναι μία από τις μοναδικές περιοχές της χώρας που μπορούν να διατηρούν τροπικά και υποτροπικά φυτά.

Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει τις διάφορες ζώνες των φυτών του Μαϊάμι, πώς μπορούν να καθοδηγήσουν τη φύτευση σας, και τι φυσικά φυτά μπορείτε να περιμένετε να είναι αυτόχθονες στη γη.

Ζώνη εργοστασίων του Μαϊάμι USDA

Επίσης γνωστή ως Ζώνες Ζωής ή Ζώνες Ανάπτυξης, το USDA ορίζει 11 ζώνες φύτευσης για το ελάχιστο εύρος θερμοκρασιών που μπορεί να επιβιώσει ένα φυτό. Όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός της ζώνης, τόσο πιο θερμό είναι οι ελάχιστες θερμοκρασίες για την επιβίωση και την ανάπτυξη των φυτών. Οι κηπουροί βασίζονται σε χάρτες ζώνης USDA για να καθορίσουν εάν ορισμένα φυτά θα αναπτυχθούν με επιτυχία στο κλίμα τους.

Το κλίμα του County Miami-Dade είναι εντυπωσιακά διαφορετικό από τις υπόλοιπες Ηνωμένες Πολιτείες. Στη ζώνη φυτών 10b του νομού, οι ελάχιστες θερμοκρασίες είναι μεταξύ 30 και 40 βαθμών Φαρενάιτ. Για να αναπτυχθούν σε αυτή τη ζώνη, τα φυτά πρέπει να επιβιώσουν ψυχρότερες θερμοκρασίες εκτός από τον υγρό, τροπικό καιρό που χαρακτηρίζει την πλειοψηφία της σεζόν.

Γνωρίζοντας πότε και πότε να μην σπέρνουν σπόρους στη ζώνη φυτών 10b είναι πολύ σημαντική λόγω των ημερομηνιών παγετού. Για το Μαϊάμι, η ημερομηνία του πρώτου παγετού είναι η 15η Δεκεμβρίου, και η τελευταία είναι το αργότερο στις 31 Ιανουαρίου. Αυτές οι ημερομηνίες, ωστόσο, εξαρτώνται από τη διακριτική σας ευχέρεια και τις τοπικές αναφορές του καιρού .

Miami Sunset οδηγός Ζώνη

Οι ηλιόλουστες κλιματικές ζώνες διαφέρουν από τις ζώνες USDA επειδή θεωρούν τα καλοκαίρια, τα υψόμετρα, την εγγύτητα με τα βουνά ή τις ακτές, τις βροχοπτώσεις, τις αυξανόμενες εποχές και την ξηρασία, και όχι μόνο τη μέση χαμηλή θερμοκρασία της περιοχής.

Το Μαϊάμι είναι ζώνη 25 με ετήσια καλλιεργητική περίοδο. Εκτός από την αναπόφευκτη υψηλή υγρασία, τις ετήσιες βροχοπτώσεις (το λιγότερο μετά τις τελευταίες ημερομηνίες παγετού) και τη συνολική ζεστασιά, οι κηπουροί του Μαϊάμι ασχολούνται με ένα υποτροπικό κλίμα. Για την καταπολέμηση των μη κλιματικών ζητημάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη, χρειάζεται ξεχωριστό σχέδιο για την κηπουρική σας.

Κοινά φυτά στο Μαϊάμι

Το υποτροπικό κλίμα και η παράκτια τοποθεσία του Μαϊάμι επιτρέπουν την αφθονία των φυτών και των λουλουδιών - φυσικών και εξωτικών - για να ταιριάζουν με τα πρότυπα της βροχής, τα εδάφη και τα παράσιτα της περιοχής. Τα αγριολούλουδα, τα διακοσμητικά χόρτα και οι φτέρες είναι γενναιόδωρα. Όμως, το μεγαλύτερο φυσικό σύμβολο της περιοχής του Μαϊάμι είναι η πατρίδα. Η υψηλή τους ανοχή σε αλάτι, η ανάγκη για πολλή ηλιοφάνεια και η δυνατότητα παραγωγής φρούτων καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου τους καθιστούν ιδανικούς για τη ζώνη των τροπικών φυτών. Οκτώ τύποι παλάμες είναι εγγενείς στην περιοχή:

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Φλώριδας, υπάρχουν 146 είδη φυτών που προέρχονται από το Μαϊάμι, συμπεριλαμβανομένων των μαονιών, της ζωντανής βελανιδιάς και του αγριολούλουδου των κοραλλιών. Δημοφιλή φυτά κήπου που ευδοκιμούν στις ζώνες 10b και 25 περιλαμβάνουν ντομάτες, φράουλες, πιπεριές, καρότα και μαρούλι.