Πόσο συχνά οι τυφλοί χτυπούν τη Χαβάη;

Το CPHC προβλέπει μια σεζόν ελαφρώς πιο απασχολημένη από την κανονική του τυφώνα για το 2016

Η Χαβάη σπάνια χτυπά με έναν τυφώνα, αλλά οι μετεωρολόγοι προβλέπουν μια εποχή ελαφρώς πιο απασχολημένη από το φυσιολογικό το 2016, η οποία όμως είναι πολύ λιγότερο ενεργή από την περυσινή σεζόν, η οποία ήταν η πιο πολυσύχναστη.

Ενώ η περιοχή του Κεντρικού Ειρηνικού παίρνει συνήθως λιγότερους τυφώνες από τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ και την Καραϊβική , τροπικές καταιγίδες και τυφώνες κάνουν περιστασιακά την περιοχή.

Σχεδιάζοντας μια απόδραση στη Χαβάη;

Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για την εποχή τυφώνα.

Πότε είναι εποχή τυφώνα; Η εποχή των τυφώνων του Κεντρικού Ειρηνικού διαρκεί από τις 1 Ιουνίου έως τις 30 Νοεμβρίου και κορυφώνεται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Σημειώστε ότι η αιχμή για την εποχή του τυφώνα του Ειρηνικού είναι νωρίτερη από αυτή της ατλαντικής λεκάνης.

Τι φαίνεται μια τυπική εποχή τυφώνα; Με βάση τα ιστορικά αρχεία του καιρού, η λεκάνη του Κεντρικού Ειρηνικού θα βιώνει τυπικά τέσσερις ή πέντε τροπικούς κυκλώνες κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων τροπικών καταθλίψεων, τροπικών καταιγίδων και τυφώνων.

Ιστορικά, τα πολυάσχολα έτη τυφώνα συνέπεσαν με τον κύκλο El Nino. Οι εποχές του 1992 και του 1994 ήταν και τα δύο χρόνια El Nino και οι δύο είχαν 11 καταιγίδες, οι περισσότερες από το 1971.

Πόσο συχνά οι τυφώνες χτυπούν τη Χαβάη; Η Χαβάη έχει πληγεί από τυφώνες μόνο τρεις φορές από το 1950, αν και η περιοχή έχει βιώσει 147 τροπικούς κυκλώνες κατά την ίδια περίοδο. Την τελευταία φορά που ένας μεγάλος τυφώνας έπληξε τη Χαβάη ήταν η κατηγορία-4 ο τυφώνας Iniki το 1992.

Πριν από αυτό, η τελευταία μεγάλη καταιγίδα που έπληξε τα νησιά ήταν ο τυφώνας Iwa το 1982.

Το 2014, φαινόταν ότι η Χαβάη θα μπορούσε να βιώσει δυο τυφώνες, αλλά η πρώτη μετατράπηκε σε Τροπική Θύελλα Iselle και η δεύτερη, Τυφώνας Julio, έχασε το κράτος εντελώς.

Η εποχή των τυφώνων του 2015 στον Ειρηνικό ήταν η πιο ενεργή σε ρεκόρ, με 15 καταιγίδες να σχηματίζουν.

Η πολυάσχολη σεζόν του περασμένου έτους κατηγορήθηκε για ένα ισχυρό El Niño, το οποίο τώρα κινείται σε ένα πρότυπο του καιρού της La Niña.

Τι σημαίνει για τα σχέδια διακοπών μου; Στατιστικά, οι πιθανότητες ενός τυφώνα ή μιας τροπικής καταιγίδας να χτυπήσει τη Χαβάη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας είναι πολύ περιορισμένες. Ακόμα, υπάρχουν επιλογές που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο ενός τυφώνα να διαταράσσει τις διακοπές σας . Για παράδειγμα, αν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων, και ειδικά κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, μπορείτε να εξετάσετε την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης .

Πώς μπορώ να παραμείνω στην κορυφή των προειδοποιήσεων για τον τυφώνα; Εάν ταξιδεύετε σε έναν προορισμό επιρρεπής στον τυφώνα , κατεβάστε την εφαρμογή Hurricane από τον αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό για ενημερώσεις θύελλας και λίγες χρήσιμες λειτουργίες.

Τι λένε οι ειδικοί για την εποχή του τυφώνα 2016; Οι μετεωρολόγοι του κεντρικού ερυθρού του Ειρηνικού έχουν προβλέψει τέσσερις έως επτά τροπικούς κυκλώνες στον Ειρηνικό κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2016.