Ποια από τα νησιά της Χαβάης σας ταιριάζει καλύτερα;

Ένα από τα πιο δύσκολα μέρη του σχεδιασμού ενός ταξιδιού στη Χαβάη είναι να αποφασίσετε ποια από τα νησιά της Χαβάης θα πρέπει να επισκεφθείτε. Σας συνιστούμε να σχεδιάσετε την επίσκεψη σε τουλάχιστον δύο από τα σημαντικότερα νησιά, ώστε να μπορείτε να έχετε μια αίσθηση για το τι είναι η Χαβάη.

Προκειμένου να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε ποια νησιά ταιριάζουν καλύτερα για εσάς, έχουμε αναπτύξει μια scorecard 23 ερωτήσεων. Αφού ολοκληρώσετε κάθε ερώτηση και καθορίσετε το τελικό σκορ σας, θα έχετε μια καλύτερη ιδέα για το τι ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις σας και τις προτιμήσεις σας.

Οδηγίες

  1. Πάρτε ένα κομμάτι χαρτί και σημειώστε έξι στήλες για καθένα από τα μεμονωμένα μεγάλα νησιά της Χαβάης: το νησί της Χαβάης (το μεγάλο νησί), το Kauai , το Lana'i , το Maui , το Moloka'i και το Oahu .)
  2. Διαβάστε κάθε κατηγορία.
  3. Ο καθένας πρέπει να απαντήσει στα τμήματα Υποδοχή και Χρήματα. Στην ενότητα "Ενδιαφέροντα", απαντήστε μόνο στις κατηγορίες που είναι σημαντικές για εσάς.
  4. Για κάθε κατηγορία, κάθε νησί λαμβάνει ένα σκορ. Για καθεμία από τις κατηγορίες που απαντάτε, καταγράψτε τις βαθμολογίες που εμφανίζονται για κάθε νησί στο καθορισμένο μπλοκ στην κάρτα αποτελεσμάτων.
  5. Στο τέλος της έρευνας, προσθέστε τα αποτελέσματά σας για κάθε νησί. Θυμηθείτε, εάν ένα από τα θέματα έχει μικρό ή καθόλου ενδιαφέρον για εσάς, θα έπρεπε να έχετε αφήσει κενή αυτή την κατηγορία.

Ας αρχίσουμε!

Κατάλυμα

Επιλέξτε μόνο μία από αυτές τις τρεις επιλογές:

Χρήματα

Ειλικρινά; κανένα ταξίδι στη Χαβάη δεν είναι φθηνό. Η αεροπορική μεταφορά είναι συχνά αρκετά δαπανηρή. Υπάρχουν τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα για το κατάλυμα και τα τρόφιμα, καθώς και τον τύπο των δραστηριοτήτων που κάνετε στις διακοπές σας.

Επιλέξτε μόνο μία από αυτές τις τρεις επιλογές:

Τα ενδιαφέροντα

Επιλέξτε τις πολλές από τις επιλογές που θέλετε. Περάστε εκείνα που δεν σας ενδιαφέρουν.

Απολαύστε την παραλία και τον ήλιο

Η Χαβάη κυριαρχούσε συνεχώς στη λίστα του Dr. Beach με τις καλύτερες παραλίες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εάν είστε άνθρωπος στην παραλία, θα διαπιστώσετε ότι η Χαβάη έχει λευκή άμμο, μαύρη άμμο, κόκκινη άμμο και ακόμη και πράσινες παραλίες άμμου. Αν αγαπάτε τις παραλίες και θέλετε να πάρετε αυτό το μεγάλο μαύρισμα, σκορ:

Big Island - 6 Καουάι - 4 Λανάι - 1 Μάουι - 10 Μολόκαϊ - 1 Οχάου - 8

Ψάρεμα βαθέων υδάτων

Το Μεγάλο Νησί της Χαβάης είναι η πρωτεύουσα του κόσμου. Εάν το άθλημα είναι το ενδιαφέρον σας, βαθμολογήστε:

Big Island - 10 Καουάι - 0 Λανάι - 0 Μάουι - 5 Μολόκαϊ - 0 Οχάου - 4

Τρωγοντας εξω

Καθένα από τα νησιά της Χαβάης προσφέρει εξαιρετικές επιλογές για φαγητό. Ωστόσο, μερικά νησιά έχουν μεγαλύτερα εστιατόρια από άλλα. Πολλά από τα φρέσκα λαχανικά που καλλιεργούνται στο Maui παρουσιάζονται στα εστιατόρια του Maui. Εάν καλό φαγητό είναι σημαντικό για το σκορ σας:

Big Island - 4 Καουάι - 6 Λανάι - 1 Μάουι - 10 Μολόκαϊ - 1 Οχάου - 10

Διάφορα οικολογία

Θα απολαύσετε την εξερεύνηση ενός νησιού όπου μπορείτε να δείτε χιόνι στις κορυφές των βουνών μαζί με βαθιές κοιλάδες με καταρράκτες και μαύρες αμμουδιές; Η Χαβάη προσφέρει μια πιο ποικιλόμορφη οικολογία από σχεδόν οπουδήποτε στη γη.

Αν ψάχνετε να δείτε δείγματα της ποικίλης οικολογίας της Χαβάης, βαθμολογήστε:

Μεγάλο νησί - 10 Kauai - 6 Lana'i - 1 Maui - 8 Μολόκαϊ - 4 Oahu - 4

Δραστηριότητες διασκέδασης για τα παιδιά

Η Χαβάη έχει γίνει ένας εξαιρετικός προορισμός για οικογένειες με παιδιά. Θα βρείτε ζωολογικό κήπο, ενυδρεία, συναντήσεις με δελφίνια, προγράμματα για παιδιά σε ξενοδοχεία και θέρετρα, υδάτινα πάρκα και πολλά άλλα. Αν φέρνεις τα παιδιά και θέλεις να σιγουρευτείς ότι έχουν μεγάλη στιγμή, σκοράρουν:

Big Island - 6 Καουάι - 2 Λανάι - 0 Μάουι - 8 Μολόκαϊ - 0 Οχάου - 10

Γκολφ

Η Χαβάη έχει πολλά γήπεδα γκολφ παγκόσμιας κλάσης που σχεδιάστηκαν από τα κορυφαία ονόματα στο σχεδιασμό γήπεδων γκολφ όπως ο Τρεντ Τζόουνς, ο νεώτερος, ο Γκρεγκ Νορνάν και ο Jack Nicklaus. Εάν το γκολφ είναι ο λόγος που έρχεστε στη Χαβάη και ψάχνετε για ένα νησί με αρκετά σπουδαία μαθήματα, βαθμολογήστε:

Big Island - 8 Καουάι - 6 Λανάι - 8 Μάουι - 10 Μολόκαϊ - 0 Οχάου - 2

Πεζοπορία / καγιάκ

Κάθε ένα από τα νησιά της Χαβάης έχει πολλά μονοπάτια πεζοπορίας διαφορετικής δυσκολίας. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία κατά μήκος της ακτής Na Pali του Kauai, μέσα από ένα τροπικό δάσος στο Maui, σε ένα πυκνό δάσος ζούγκλας στο Oahu ή μέσω ενός σωλήνα λάβας στο Big Island. Το καγιάκ είναι διαθέσιμο και στα τέσσερα από τα μεγαλύτερα νησιά. Εάν η πεζοπορία και το καγιάκ σας απευθύνονται, βαθμολογήστε:

Μεγάλο νησί - 6 Καουάι - 10 Λανάι - 2 Μάουι - 8 Μολόκαϊ - 2 Οχάου - 4

Ιστορικοί και πολιτιστικοί χώροι

Πριν από την ανατροπή της μοναρχίας της Χαβάης στα τέλη του 1800, η ​​Χαβάη ήταν ένα ανεξάρτητο βασίλειο. Το μοναδικό βασιλικό παλάτι στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται στη Χονολουλού. Οι αρχαίοι κάτοικοι της Χαβάης είχαν μια μοναδική κουλτούρα και πολλοί από τους αρχαιολογικούς χώρους τους εξακολουθούν να είναι διάσπαρτοι σε όλα τα νησιά. Εάν ενδιαφέρεστε να εξερευνήσετε τον πολιτισμό και την ιστορία των νησιών της Χαβάης, βαθμολογήστε:

Big Island - 8 Καουάι - 6 Λανάι - 0 Μάουι - 8 Μολόκαϊ - 2 Οχάου - 10

Πλούσια τροπική βλάστηση

Ψάχνετε να εξερευνήσετε την ομορφιά των τροπικών δασών της Χαβάης, να δείτε λουλούδια, δέντρα και πουλιά που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού στον κόσμο; Εάν ναι, σκορ:

Big Island - 2 Καουάι - 10 Λανάι - 0 Μάουι - 6 Μολόκαϊ - 4 Οχάου - 2

Εθνικά και κρατικά πάρκα

Η Χαβάη φιλοξενεί τρία Εθνικά Πάρκα, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Πάρκου Ηφαιστείων της Χαβάης , μαζί με αρκετούς Εθνικούς Ιστορικούς Χώρους και πολλά κρατικά πάρκα. Εάν σας αρέσει να επισκέπτεστε Εθνικά ή Κρατικά Πάρκα, βαθμολογήστε:

Big Island - 10 Καουάι - 6 Λανάι - 0 Μάουι - 8 Μολόκαϊ - 0 Οχάου - 4

Νυχτερινή ζωή

Μερικοί άνθρωποι ξεκινούν μόλις τις διακοπές τους μετά από τον ήλιο να πέσει κάτω. Σε πολλά από τα νησιά, πολλά μέρη σχεδόν κλείνονται μετά το ηλιοβασίλεμα. Εάν η νυχτερινή ζωή με ψυχαγωγία ή κλαμπ είναι σημαντική για εσάς, βαθμολογήστε:

Big Island - 2 Καουάι - 2 Λανάι - 0 Μάουι - 6 Μολόκαϊ - 0 Οχάου - 10

Απορρήτου και Απομόνωση

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν ακόμα μέρη στη Χαβάη, όπου μπορείτε να πάτε, να μην δείτε άλλο άτομο για μίλια και να απολαύσετε κάποια ηρεμία και ηρεμία. Αν αυτό είναι αυτό που ψάχνετε στις διακοπές σας, βαθμολογήστε:

Big Island - 6 Καουάι - 10 Λανάι - 0 Μάουι - 2 Μολόκαϊ - 8 Οχάου - 0

Ειδύλλιο

Η Χαβάη είναι ο νούμερο ένα προορισμός μήνα του μέλιτος στον κόσμο, αλλά ορισμένα νησιά θεωρούνται γενικά πιο ρομαντικά από άλλα. Υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για ρομαντικούς περιπάτους στην παραλία, απομονωμένες τοποθεσίες κολύμβησης και δραστηριότητες σχεδιασμένες για νεόνυμφους. Αν το ρομαντισμό είναι αυτό που ψάχνετε, βαθμολογήστε:

Big Island - 8 Καουάι - 10 Λανάι - 2 Μάουι - 6 Μολόκαϊ - 0 Οχάου - 4

Ψώνια

Αν ψάχνετε για υπέροχα ψώνια και δεν μιλάμε για αναμνηστικά, αλλά για καλές τέχνες, νησιωτικές τέχνες και βιοτεχνίες και καταστήματα παγκόσμιας κλάσης, βαθμολογήστε:

Big Island - 4 Καουάι - 4 Λανάι - 0 Μάουι - 6 Μολόκαϊ - 0 Οχάου - 10

Καταδύσεις / Καταδύσεις

Αν ψάχνετε να εξερευνήσετε τον κόσμο κάτω από τα κύματα, η Χαβάη έχει μερικά από τα κορυφαία καταδύσεις και τα scuba spots στον κόσμο. Αν σκοπεύετε να κάνετε κάποια σοβαρή αναπνευστική ή καταδύσεις, βαθμολογήστε:

Big Island - 8 Καουάι - 4 Λανάι - 0 Μάουι - 10 Μολόκαϊ - 0 Οχάου - 6

Σέρφινγκ / Ιστιοσανίδα

Η Χαβάη είναι η κύρια πρωτεύουσα του κόσμου. Εκεί ξεκίνησε το σερφ. Η παραλία Ho'okipa του Maui είναι η πρωτεύουσα του κόσμου για windsurfing. Εάν είστε έμπειρος surfer ή windsurfer και ψάχνετε να αναλάβετε μερικά από τα καλύτερα κύματα στον κόσμο, βαθμολογήστε:

Big Island - 0 Kauai - 0 Lana'i - 0 Maui - 6 Μολόκαϊ - 0 Oahu - 10

Παρατήρηση φαλαινών

Η Χαβάη είναι το σπίτι το χειμώνα στην κοραλλιογενή φάλαινα. Από το Νοέμβριο έως το Μάιο, οι φάλαινες και οι νέοι απόγονοι τους βρίσκονται στα ύδατα της Χαβάης. Αν ψάχνετε να δείτε μερικές φάλαινες, σκορ:

Big Island - 6 Καουάι - 4 Λανάι - 0 Μάουι - 10 Μολόκαϊ - 0 Οχάου - 2

Ερμηνεύοντας τη βαθμολογία σας

Λοιπόν, τι μάθατε; Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάθε νησί και να δούμε πώς το νησί σας θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια νησιά είναι τα καλύτερα για εσάς.

Oahu

Αν η βαθμολογία σας δείχνει ότι το Oahu είναι για εσάς, είστε πιθανότατα ένας πρώτος επισκέπτης στα νησιά ή κάποιος που απολαμβάνει τη φασαρία μιας μεγάλης πόλης με ωραία ξενοδοχεία, εξαιρετικά εστιατόρια, πολλή νυχτερινή ζωή και εξαιρετικά ψώνια.

Έχετε επιλέξει το νησί με τα πιο πολιτιστικά και ιστορικά αξιοθέατα στη Χαβάη, ωραία μουσεία και μεγάλη μουσική της Χαβάης.

Αν είστε surfer, αυτό είναι το μέρος για εσάς. Η Βόρεια ακτή σας καλεί.

Το νησί προσφέρει όμορφες παραλίες με λευκή άμμο, πολλές προκλητικές αυξήσεις της φύσης και πολλά πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε κάθε μέρα των διακοπών σας.

Μάθετε περισσότερα για το Oahu .

Maui

Εάν έχετε επιλέξει Maui, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι είστε είτε ένα ζευγάρι μήνα του μέλιτος θέλοντας να μείνετε σε ένα παγκόσμιας κλάσης θέρετρο ή ξενοδοχείο ή μια οικογένεια που θέλει να μείνει σε μια ενοίκιο συγκυριαρχία και να αποθηκεύσετε μερικές πένες στο ταξίδι σας.

Πιθανότατα θέλετε να περάσετε λίγο χρόνο απολαμβάνοντας τις υπέροχες παραλίες του Maui, αλλά ενδιαφέρεστε επίσης να εξερευνήσετε μια πλούσια ομορφιά της Χαβάης είτε στο δρόμο προς τη Χάνα είτε σε ένα ταξίδι στην κορυφή της Χαλεάκαλα στο Εθνικό Πάρκο Χαλεάκαλα .

Μπορεί να είστε και παίκτης γκολφ που θέλει να παίξει σε αρκετά κορυφαία μαθήματα όπου το PGA Tour ή το PGA Senior Tour φιλοξένησαν τουρνουά. Πιθανότατα θέλετε να ξεφύγετε από τη μεγάλη πόλη, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να έχετε πρόσβαση σε πολλές από τις ανέσεις που χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Μάθετε περισσότερα για το Maui.

Μεγάλο νησί της Χαβάης

Εάν το σκορ σου οδηγεί στο Μεγάλο Νησί, πιθανότατα είσαι πρόθυμος να εξερευνήσεις τα πιο οικολογικά ποικίλα νησιά της Χαβάης.

Μπορείτε να ταξιδέψετε στην κορυφή της Mauna Kea όπου μπορείτε πραγματικά να δείτε χιόνι και σίγουρα θα δείτε αστέρια που δεν έχετε δει ποτέ πριν.

Μπορείτε επίσης να κάνετε ιππασία στην κοιλάδα Waipio με χίλια πόδια από κάθε πλευρά, καταρράκτες και μια παραλία με μαύρη άμμο.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το μοναδικό μέρος στη γη όπου ο πλανήτης αναπτύσσεται κάθε μέρα - το Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων της Χαβάης, το σπίτι του Kilauea και της Madame Pele.

Μπορείτε να κοιτάξετε όλη τη χώρα του μεγαλύτερου ιδιωτικού ράντσου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο Big Island, μπορείτε να μείνετε σε ένα θέρετρο παγκόσμιας κλάσης στην ηλιόλουστη δυτική πλευρά του νησιού ή ένα πιο λογικό ξενοδοχείο στο Hilo, όπου βρέχει σχεδόν κάθε βράδυ και η βλάστηση είναι πλούσια.

Μάθετε περισσότερα για το Μεγάλο Νησί της Χαβάης.

Kauai

Εάν το σύνολο σας δείχνει ότι το Kauai είναι το νησί της επιλογής σας, έχετε επιλέξει το Garden Isle, το παλαιότερο από τα κύρια νησιά της Χαβάης. Θα δείτε λουλούδια και τροπική βλάστηση που δεν έχετε δει ποτέ πριν.

Συχνά θα νιώσετε ότι είστε μόνοι σας στο δικό σας νησί, καθώς περιπλανηθείτε σε μια μοναχική παραλία ή εξερευνήσετε μερικά από τα κρατικά πάρκα του Kauai.

Οι πιθανότητες είναι πραγματικά να θελήσετε να δείτε τη φυσική ομορφιά των νησιών είτε πρόκειται για το φαράγγι Waimea , το Μεγάλο Φαράγγι του Ειρηνικού, είτε για την ακτή Na Pali με μερικούς από τους υψηλότερους θαλάσσιους βράχους του κόσμου.

Όταν η μέρα της εξερεύνησης σας τελειώσει, μπορείτε να επιστρέψετε σε ένα από τα ξενοδοχεία παγκόσμιας κλάσης του Kauai στην ηλιόλουστη ακτή Poipu ή ίσως ακόμη και σε κοντινή συγκυριαρχία. Οι πιθανότητες είναι ότι βρίσκεστε στο μήνα του μέλιτος σας ή ίσως ένα ζευγάρι που θέλει να αναζωπυρώσει το ρομαντισμό στη ζωή τους.

Μάθετε περισσότερα για την Kauai.

Lana'i

Εάν το σκορ σας δείχνει ότι η Lana'i είναι η κατάλληλη θέση για εσάς, τα χρήματα δεν είναι πιθανώς ο σημαντικότερος παράγοντας για τον προγραμματισμό του ταξιδιού σας.

Ψάχνετε να μείνετε σε ένα από τα δύο κορυφαία ξενοδοχεία του κόσμου όπου κάθε επιθυμία σας χαϊδεύεται. Ενώ μπορείτε να απολαύσετε ένα γύρο σε ένα από τα παγκοσμίου φήμης γήπεδα γκολφ του νησιού, πιθανότατα δεν ενδιαφέρεστε πολύ για αξιοθέατα ή για να κάνετε πολλές εξερευνήσεις. Είστε πιθανότατα το περιεχόμενο για να μείνετε στο ξενοδοχείο, να απολαύσετε την πισίνα ή την παραλία στο Manele Bay Hotel, και να χαλαρώσετε όλη μέρα μακριά.

Τα πλήθη δεν είναι για σας και πάντα ονειρεύεστε να μείνετε στο νησί όπου ο Donald Trump παντρεύτηκε κάποτε.

Μάθετε περισσότερα για τη Lana'i.

Moloka'i

Εάν το σκορ σου οδηγεί στο Μολοκάι, θα είσαι ένας από τους πολύ λίγους επισκέπτες που βιώνουν ποτέ αυτό το "πιο νησί της Χαβάης".

Το Moloka'i έχει το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού καθαρόαιμων Χαβανέων από οποιοδήποτε από τα νησιά της Χαβάης. Είναι επίσης το πιο αγροτικό και λιγότερο ανεπτυγμένο νησί.

Η επιλογή σας για διαμονή είναι πολύ περιορισμένη. Θα μείνετε πιθανότατα στο Hotel Moloka'i κοντά στη μεγαλύτερη πόλη του νησιού Kauanakakai.

Το Μόλοκα είναι ένα μέρος για να ξεφύγεις από όλα. Δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να δείτε ή να κάνετε για μια μακροχρόνια διαμονή.

Μια επίσκεψη στο Kalaupapa, όπου βρίσκεται ο πατέρας Damien, όπου έζησε και δούλεψε, είναι απαραίτητη, αλλά η καθίζηση περιλαμβάνει είτε ένα μακρύ περίπατο και ένα σκληρό μονοπάτι σε ένα στενό μονοπάτι, είτε ένα βέλος με μουλάρι που οδηγεί στο ίδιο μονοπάτι. Εάν η μοναξιά και η ιδιωτικότητα είναι αυτό που ψάχνετε, το Moloka'i είναι το μέρος για εσάς.

Μάθετε περισσότερα για το Moloka'i.