Κινεζικές Παραδόσεις και Τελωνεία Νέου Έτους στο Χονγκ Κονγκ

Από Λουλούδια σε Οικογενειακά Επιχειρήματα

Το κινεζικό νέο έτος δεν είναι διαφορετικό από τα Χριστούγεννα στα δυτικά. Υπάρχει η παράδοση να δίνεις δώρα και να γευματίζεις στα τρόφιμα, καθώς και το έθιμο της εχθρότητας με τα μέλη της οικογένειας μετά από να κλείνεις μέσα στο να βλέπεις παλιές επανάληψη ταινιών για μερικές μέρες.

Ενώ οι ρίζες του κινεζικού νέου έτους είναι στη συγκομιδή των αγροτών, αυτές τις μέρες CNY είναι μια γενική δικαιολογία για τον εορτασμό μεταξύ οικογένειας και φίλων. Οι άνθρωποι περνούν τις ημέρες τους σε ένα συνταγματικό χρονοδιάγραμμα οικογενειακών επισκέψεων, εξωραϊσμένο από τις μυριάδες εκδηλώσεων και εορτασμών που πραγματοποιούνται γύρω από την πόλη.

Παρακάτω παρατίθενται μερικές από τις κυριότερες παραδόσεις και έθιμα της κινεζικής Πρωτοχρονιάς στο Χονγκ Κονγκ .

Απενεργοποίηση αγορών

Πιθανώς η μόνη εποχή του χρόνου ότι τα καταστήματα του Χονγκ Κονγκ φέρουν τα παραθυρόφυλλα τους, το κινεζικό νέο έτος μπορεί να παίξει τον όλεθρο με τα τουριστικά δρομολόγια, καθώς μεγάλο μέρος της πόλης πηγαίνει στο κλείσιμο.

Κατά τη διάρκεια των επίσημων αργιών για το σεληνιακό νέο έτος, τα περισσότερα καταστήματα κλείνονται για τις δύο πρώτες ημέρες. Πολλοί ανεξάρτητοι λιανοπωλητές θα κλείσουν τις πόρτες τους για όλη την εβδομάδα. Τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα κλαμπ θα είναι ανοιχτά και απασχολημένα, καθώς οι επιχειρήσεις θέλουν να ξεπεράσουν το τουριστικό και το εμπόριο εκτόξευσης. Τα περισσότερα σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα θα κλείσουν μόνο για την πρώτη ημέρα του κινεζικού νέου έτους, ενώ η πόλη θα φιλοξενήσει επίσης μια επιλογή μπουφέ από κορυφαίες εκδηλώσεις.

Εκείνοι που ταξιδεύουν στην Κίνα πρέπει να προειδοποιήσουν ότι το Κινεζικό Νέο Έτος μαρτυρά τη μεγαλύτερη μετανάστευση ανθρώπων στον κόσμο και ότι θα είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθούμε σε αεροπλάνα, τρένα ή αυτοκίνητα στη χώρα.

Εκτός μεγάλων πόλεων, η χώρα θα μοιάζει με πόλη-φάντασμα για μια ολόκληρη εβδομάδα.

Πόλη στην κάτω

Το Χονγκ Κονγκ στεγάζεται συνεχώς σε μια ταραχή χρώματος, ωστόσο, με την έναρξη του κινεζικού νέου έτους η πόλη είναι διακοσμημένη σε ένα φρέσκο ​​παλτό κόκκινο, χρυσό και πράσινο. Από τις πινακίδες νέον μεγέθους ουρανοξύστη στις κόκκινες κορδέλες που κρέμονται σε όλους τους δρόμους, τα φωτεινότερα και καλύτερα χρώματα προέρχονται από τις αγορές λουλουδιών του Χονγκ Κονγκ.

Η μεγάλη μέρα για την αγορά λουλουδιών είναι η Παραμονή της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς, όταν η μεγαλύτερη αγορά λουλουδιών της πόλης στο πάρκο Victoria Park θα πετάξει με ανθρώπους που θέλουν να πάρουν ανθοδέσμες. Τα λουλούδια λένε ότι δίνουν καλή τύχη και δίνονται όταν επισκέπτονται την οικογένεια για την παραδοσιακή γιορτή Πρωτοχρονιάς κοτόπουλου και ψαριών.

Ο χρόνος του ναού

Ένα από τα πιο επίσημα καθήκοντα των εορτασμών της κινεζικής Πρωτοχρονιάς είναι οι οικογένειες να πέσουν στους τοπικούς ναούς τους. Το κινεζικό νέο έτος είναι γεμάτο με δεισιδαιμονίες και οι Χονγκ Κονγκέρ πιστεύουν ότι η στάση στο ναό είναι ο τέλειος τρόπος για να μπορέσεις να ευνοήσεις με τις θεότητες μέσα και να φέρεις τύχη για το επόμενο έτος. Παραδοσιακά, οι οικογένειες μπαίνουν στον ναό τα πρωινά της πρώτης και της δεύτερης ημέρας του CNY.

Ακόμη και αν δεν θέλετε να τσακώσετε λίγη τύχη για το επόμενο έτος, οι ναοί είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να δείτε το κινεζικό νέο έτος σε δράση. Το έντονο μείγμα θορύβου, μυρωδιού και αξιοθέατων είναι μεθυστικό και χωρίς επίσημες υπηρεσίες οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να έρχονται και να κοιτάζουν γύρω. Θα πρέπει, ωστόσο, να είστε ευαίσθητοι στη φωτογράφηση των προσκυνητών.

Πακέτα παρουσιάζει

Το κινεζικό νέο έτος βλέπει την πόλη να μπει σε μια φρενίτιδα της σημερινής δίνοντας, από τους εργαζόμενους που λαμβάνουν τα μπόνους τους για την παράδοση των εικονικών πακέτων Lai See του Χονγκ Κονγκ.

Εάν παραμείνετε σε ένα ξενοδοχείο για μεγάλο χρονικό διάστημα ή όταν καταναλώνετε επανειλημμένα στο ίδιο εστιατόριο, ο σερβιτόρος και ο θυρωρός σας θα εκτιμήσουν σίγουρα κάποια Lai See, διαφορετικά δεν θα χρειαστεί να εμπλακείτε. Μάθετε τι είναι το Lai See και πώς να το δώσετε σε αυτόν τον οδηγό στο Χονγκ Κονγκ Lai See .

Γνωρίστε την οικογένεια

Ενώ οι διακοπές μπορούν να περιστρέφονται γύρω από την οικογένεια, η τρίτη ημέρα του κινεζικού νέου έτους δεν είναι η μέρα για να δούμε τους νόμους. Γνωστή ως κόκκινη ημέρα στο στόμα, λέγεται ότι όλες οι συναντήσεις με την οικογένεια θα ανταμειφθούν με φιλονικίες και επιχειρήματα στο μπαρ.