Βασικός οδηγός για την Παρέλαση της Δημοκρατίας της Ινδίας στο Δελχί

Πότε γίνεται η Παρέλαση της Ημέρας της Δημοκρατίας;

Η κύρια παρέλαση της Ημέρας της Δημοκρατίας γίνεται σε εξέλιξη στις 9.30 π.μ., ακολουθώντας τη σημαία ανύψωσης στις 9 π.μ., στις 26 Ιανουαρίου κάθε έτους. Τρέχει για περίπου τρεις ώρες. Μια πρόβα πλήρης φόρεμα πραγματοποιείται επίσης λίγες μέρες πριν από την πραγματική εκδήλωση.

Πού βρίσκεται το Parade Held;

Η Παρέλαση της Παγκόσμιας Ημέρας πραγματοποιείται κατά μήκος του Rajpath, στο Δελχί. Η διαδρομή του, η οποία έχει μήκος πάνω από πέντε χιλιόμετρα, ξεκινά από τον λόφο Raisina κοντά στο Rashtrapati Bhavan (Palace of President) και ακολουθεί το Rajpath πέρα ​​από την Πύλη της Ινδίας και στο Κόκκινο Φρούριο .

Τι συμβαίνει στην παρέλαση;

Η Παρέλαση της Παγκόσμιας Ημέρας ξεκινά με την άφιξη του Προέδρου της Ινδίας, συνοδευόμενη από μια στάση των σωματοφυλάκων στα άλογα. Ο πρωθυπουργός της Ινδίας τοποθετεί στεφάνι στο Amar Jawan Jyoti στην Πύλη της Ινδίας για να τιμήσει αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο. Ο Πρόεδρος σηκώνει την Εθνική σημαία καθώς παίζεται ο Εθνικός Ύμνος και δίνεται ένα χαιρετισμό με 21 όπλα. Η παρέλαση οδηγείται από τα τρία τμήματα των ενόπλων δυνάμεων (Στρατός, Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία) που επιδεικνύουν τη δύναμή τους. Αυτό περιλαμβάνει ένα δραματικό airshow ως το μεγάλο φινάλε παρέλασης.

Η δύναμη της συνοριακής ασφάλειας της Ινδίας "Daredevils" αναβάτες μοτοσικλετών γυναικών θα εκτελέσουν ακροβατικά στην παρέλαση, για πρώτη φορά, στις 350cc Royal Enfield Bullet μοτοσικλέτες.

Διάφορα ινδικά κράτη εκπροσωπούνται στην παρέλαση με πλωτήρες που επισημαίνουν μια πτυχή του πολιτισμού τους. Ένα ειδικό χαρακτηριστικό φέτος θα είναι ένα float από το ραδιόφωνο All India Radio με θέμα το Mann Ki Baat, το μηνιαίο ραδιοφωνικό του πρόγραμμα που απευθύνεται στον πρωθυπουργό Modi.

Επιπλέον, η παρέλαση θα περιλαμβάνει περισσότερους από 700 φοιτητές που εκτελούν Kathak και λαϊκούς χορούς από χώρες όπως η Καμπότζη, η Μαλαισία και η Ταϊλάνδη.

Πού να πάρετε εισιτήρια για την παρέλαση;

Η Παρέλαση της Παγκόσμιας Ημέρας είναι μια διοργάνωση με εισιτήρια. Που πωλούνται μερικές εβδομάδες πριν από την εκδήλωση.

Συμβουλές για την συμμετοχή στην παρέλαση της ημέρας της Δημοκρατίας της Ινδίας

Δεν επιτρέπονται τα κινητά τηλέφωνα, οι κάμερες και όλες οι άλλες ηλεκτρονικές συσκευές (συμπεριλαμβανομένων των κλειδιών αυτοκινήτου τηλεχειρισμού). Έτσι, αφήστε τους πίσω. Υπάρχει αυστηρός έλεγχος ασφαλείας. Προσπαθήστε να φτάσετε όσο το δυνατόν νωρίτερα, καθώς η περιοχή είναι πολύ γεμάτη κυκλοφοριακή συμφόρηση και το όχημά σας πιθανότατα θα σταματήσει για ελέγχους ασφαλείας. Όλες οι εισόδους κλείνονται πριν ξεκινήσει ο Εθνικός Ύμνος. Εξοικονομήστε επιπλέον για κρατημένα εισιτήρια. Θα πάρετε μια πολύ καλύτερη θέση κοντά στη σκηνή και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Ο πρωινός καιρός στο Δελχί θα είναι κρύο, οπότε φέρτε ένα σακάκι.

Διαταραχές στο χρονοδιάγραμμα τρένων του Δελχί του Μετρό

Οι υπηρεσίες του μετρό του Δελχί διακόπτονται εν μέρει εξαιτίας των ρυθμίσεων ασφαλείας στις 26 Ιανουαρίου για την Ημέρα της Δημοκρατίας και στις 29 Ιανουαρίου για την τελετή αποτροπής του Beating Retreat. Αυτό επηρεάζει τη Γραμμή 2 (Κέντρο Πόλης HUDA - Samaypur Badli), Γραμμή 3 (Κέντρο Πόλης Noida - Dwarka Sector 21), Γραμμή 4 (Yamuna Bank - Vaishali) και Γραμμή 6 (Kashmere Gate-Escorts Mujesar). Τα δρομολόγια τρένων τροποποιούνται και ορισμένοι σταθμοί παραμένουν κλειστοί. Επιπλέον, όλες οι θέσεις στάθμευσης του μετρό θα κλείσουν από τις 6 π.μ. στις 25 Ιανουαρίου έως τις 2 μ.μ. στις 26 Ιανουαρίου. Ελέγξτε τον δικτυακό τόπο του μετρό του Δελχί για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες και ενημερώσεις.

Ημέρα της Παγκόσμιας Ημέρας της Ινδίας

Αν δεν μπορείτε να φτάσετε στην κύρια παράταξη της ημέρας της Δημοκρατίας στο Δελχί, υπάρχουν και άλλες μεγάλες εκδηλώσεις στις πρωτεύουσες σε ολόκληρη την Ινδία. Δυστυχώς, η Μεγάλη Παρέλαση της Παγκόσμιας Ημέρας του Μουμπάι, η οποία έλαβε χώρα κατά μήκος του θαλάσσιου οχήματος το 2014, επέστρεψε στο πάρκο Shivaji στο κέντρο της Βομβάη το 2015 λόγω της οδικής αναμόρφωσης. Η κρατική κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι εορτασμοί της Ημέρας της Δημοκρατίας θα παραμείνουν στο πάρκο Shivaji λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Στο Μπανγκαλόρ, παρέχεται μια παρέλαση και μια πολιτιστική έκθεση στο Field Parade Marshal Manekshaw. Στην Καλκούτα, η Παρέλαση της Παγκόσμιας Ημέρας πραγματοποιείται κατά μήκος της Κόκκινης Οδού κοντά στο Μαϊντάν. Στο Τσενάι, το Kamaraj Salai και η παραλία Marina είναι οι χώροι διεξαγωγής των εορτασμών της Δημοκρατίας.

Πάνοντας την Τελετή Αποκατάστασης

Η Παρέλαση της Παγκόσμιας Ημέρας ακολουθείται με μια τελετή που κηρύσσει την επανάσταση στις 29 Ιανουαρίου.

Συμβολίζει την υποχώρηση μετά από μια μέρα στο πεδίο της μάχης και παρουσιάζει παραστάσεις από ομάδες των τριών φτερών του ινδικού στρατού - το Στρατό, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία. Τα εισιτήρια για την πλήρη πρόβα στο φόρεμα διατίθενται από τα ίδια καταστήματα με τα εισιτήρια της Republic Day Parade.