Τέσσερις συμβουλές για το πώς να αγοράσετε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου

Πράγματα που πρέπει να εξετάσετε πριν αγοράσετε ένα ακριβό ζευγάρι γυαλιά ηλίου

Ναι, ξέρω, τώρα δεν είναι η ώρα να σκεφτόμαστε γυαλιά ηλίου ... Ή μήπως είναι; Κάνουν υπέροχα δώρα για τις διακοπές και υπάρχουν εκπτώσεις που πρέπει να γίνουν. Έτσι, εδώ είναι τέσσερις συμβουλές για το πώς να αγοράσετε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Αν δεν ξέρετε τι κάνετε, μπορείτε να κάνετε περισσότερη βλάβη παρά καλό. Μερικοί άνθρωποι έχουν έλξη για λαμπερά πράγματα: μαχαίρια τσέπης, για παράδειγμα, ακόμη και όπλα. Μου? Έχω κάτι για τα γυαλιά ηλίου.

Όχι μόνο φαίνονται καλά, απλά βάζοντας σε ένα ζευγάρι με κάνει να αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Δεν υπάρχει ποτέ στιγμή όταν δεν θέλω να αγοράσω ένα νέο ζευγάρι. Με όλες τις προόδους στην οπτική τεχνολογία, το ύφος και το σχεδιασμό, όμως, η αγορά γυαλιών ηλίου δεν είναι απλώς θέμα αρπάζοντας ένα ζευγάρι και ξεκινώντας από τον ήλιο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε πριν αγοράσετε ένα ακριβό ζευγάρι γυαλιά ηλίου:

Υπεριώδες φως:

Η υπεριώδης ακτινοβολία από τον ήλιο είναι ένας κίνδυνος που υποτιμάται σε μεγάλο βαθμό από τους άνδρες και τις γυναίκες σε γενικές γραμμές και ειδικά από τους παίκτες του γκολφ - νομίζω ότι έχει κάτι να κάνει με αυτό το πανίσχυρο putt.

Οι ακτίνες UV είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για την όρασή μας. Προκαλούν καταρράκτη, εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας και πλήθος άλλων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός από τον οποίο έχω υποφέρει για περισσότερα χρόνια από ότι μπορώ να υπολογίζω: καρκίνο του δέρματος. Ευτυχώς, το 99% των ακτίνων UV δεν φτάνει ποτέ στη γη. Το άλλο 1% που κάνει είναι πραγματικής ανησυχίας.

Το stat λέει ότι οι παίκτες του γκολφ έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να συστέλλουν μια οφθαλμική πάθηση που σχετίζεται με την υπεριώδη ακτινοβολία από ό, τι ο υπόλοιπος πληθυσμός. Ως εκ τούτου, θεωρώ ένα πολύ καλό ζευγάρι γυαλιά ηλίου απαραίτητο για την καλή υγεία του γκολφ μου. Ένα καλό ζεύγος πρέπει να εμποδίζει τουλάχιστον το 98% του φωτός UV. Εάν όχι, μην τα αγοράζετε.

Πόλωση:

Σε αντίθεση με ό, τι νομίζετε, το φως δεν ταξιδεύει σε ευθεία γραμμή: αναπηδά πέρα ​​από μια ανακλαστική επιφάνεια στην άλλη.

Αυτό προκαλεί λάμψη, ειδικά από γυαλί, νερό, λαμπερό πράσινο γρασίδι και ακόμη και λευκή άμμο - παγίδες άμμου και παραλία.

Οι πολωμένοι φακοί επιτρέπουν μόνο τις κάθετες ακτίνες φωτός να περάσουν μέσα από αυτές, όχι οριζόντια, και έτσι μειώνουν την αντανάκλαση.

Τώρα, μερικοί άνθρωποι λένε, και πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι ένας από αυτούς, ότι τα πολωμένα γυαλιά ηλίου δεν βοηθούν κατά την ανάγνωση του πράσινου. Είναι λογικό σημείο και δεν είμαι ειδικός σε τέτοια θέματα, αλλά ... απλά δεν αισθάνομαι άνετα φορώντας γυαλιά με πόλωση στο πράσινο. Και, καθώς το παιχνίδι μου δεν είναι το μόνο που πρέπει να είναι ούτως ή άλλως ....

Τα χρώματα του γυαλιού:

Μιλώ φακοί εδώ. Πρώτον, πρέπει να ξέρετε ότι το χρώμα του φακού δεν έχει καμία σχέση με την πόλωση. Μπορεί, ωστόσο, να επηρεάσει την αντίληψη βάθους, τη σαφήνεια και ακόμη και τη λάμψη.

Θα έχετε παρατηρήσει ότι τα περισσότερα γυαλιά ηλίου έχουν γκρι φακούς. Αυτό δεν είναι ατύχημα. Το γκρι είναι το ουδέτερο χρώμα: δεν παραμορφώνει το χρώμα ή την αντίθεση. Οι επαγγελματίες φωτογράφοι χρησιμοποιούν φίλτρα ουδέτερης πυκνότητας (γκρι) για να μειώσουν την ποσότητα φωτός που εισέρχεται στο φακό. Ένα τέτοιο φίλτρο δεν έχει καμία επίδραση στο χρώμα ή την αντίθεση.

Ο κόκκινος (και όλες οι αποχρώσεις του) προκαλεί αντίθεση. το ενισχύει. Διαστρεβλώνει επίσης άλλα χρώματα.

Οι καφέ και οι πράσινοι φακοί ενισχύουν την αντίληψη του βάθους, μειώνουν την αντανάκλαση και αυξάνουν την αντίθεση και τη σαφήνεια.

Οι κίτρινοι και οι πορτοκαλί φακοί αυξάνουν την αντίθεση και την αντίληψη βάθους.

Το χρώμα του επιλεγμένου φακού είναι κάτι που πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά πριν αγοράσετε. Μην τα δοκιμάσετε μόνο στο κατάστημα. Βγάλτε τα στο φως, κατά προτίμηση στο ηλιακό φως. Αλλά μην σταματήσετε εκεί, κάντε μερικές δοκιμές. Εάν σκοπεύετε να περάσετε μερικά δισεκατομμύρια δολάρια στα γυαλιά σας, θα πρέπει καλύτερα να βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε άνετα σε αυτά.

Κορνίζες - Στυλ:

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε εδώ - βάρος, αντοχή και στυλ. Ναι, έβαλα το στυλ τελευταίο, αλλά ξέρω ότι δεν θα το κάνετε, και σίγουρα δεν το κάνω. Αλλά πραγματικά θα πρέπει να είναι η μικρή σημασία κατά την αγορά ενός ζευγαριού γυαλιών ηλίου. Πρόκειται να τα φοράτε για μεγάλο χρονικό διάστημα - ένας γύρος γκολφ διαρκεί τουλάχιστον τέσσερις ώρες - γι 'αυτό πρέπει να είναι ελαφρύς. Θα πρέπει επίσης να είναι ανθεκτικά - το νάιλον φαίνεται να είναι η πιο δημοφιλής επιλογή μεταξύ των επαγγελματιών.

Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και ζυγίζει πολύ λίγο.

Τελικά (καλά, ίσως), πόσο καλό βλέπετε σε αυτά; Τώρα, πρέπει να σας πω. Αν δεν φαίνονται καλά, δεν θα τα αγοράσω. Όχι, δεν έχει νόημα να μου λέω ότι πρέπει να κάνω αυτό που κηρύττω, δεν πρόκειται να φορέσω κάτι που με κάνει να μοιάζω σαν σκουλήκι.

Ω, και ενώ μιλάμε για στυλ, αυτά τα μοντέρνα, περιτυλιγμένα μοντέλα έχουν πρακτικές λεπτομέρειες πέρα ​​από το να φαίνονται δροσερά: μπορούν να εξαλείψουν την αστραφτερή εμφάνιση γύρω από τους φακούς και, σε μια αλαζονική μέρα, θα κρατήσουν τη σκόνη έξω από τα μάτια σου.

Ένα καλό ζευγάρι γυαλιά ηλίου θα βοηθήσει το παιχνίδι σας με πολλούς τρόπους: θα δείτε καλύτερα, τα μάτια σας θα αισθάνονται πιο άνετα και τα τελευταία, αλλά όχι λιγότερο, θα μειώσετε τις πιθανότητες καταρράκτη σας ή κάποια άλλη τρομακτική πάθηση το μάτι. Πάρτε το χρόνο σας και επιλέξτε σοφά.

Γυαλιά ηλίου - Κριτικές Προϊόντων:

Ακολούθησέ με στο τουίτερ . Διαβάστε το Blog μου για το Golf Travel

Γνωστοποίηση: Τα δείγματα ανασκόπησης παρέχονται από τον κατασκευαστή. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Δεοντολογίας μας.