Φόρος πωλήσεων της Γιούτα: Ακριβώς τα πραγματικά περιστατικά

Τι πληρώνετε και πού πηγαίνει

Οι κάτοικοι της Γιούτα πληρώνουν σχεδόν κάθε μέρα, αλλά πόσοι πραγματικά καταλαβαίνουν τον φόρο πωλήσεων του κράτους; Οι φόροι επί των πωλήσεων ποικίλλουν ελαφρώς ανάλογα με την πόλη και τον τύπο αγοράς. Ο φόρος πωλήσεων που πληρώνετε για οτιδήποτε αγοράζετε και ορισμένες υπηρεσίες είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών κρατικών, νομαρχιακών και τοπικών φόρων. Το ποσοστό αυτό μπορεί να αλλάξει καθώς οι φορολογικές αρχές αναθεωρούν τα ποσοστά που χρεώνονται και διαφέρουν ανάλογα με τη δικαιοδοσία.

Φόροι πωλήσεων στη Γιούτα

Από τον Μάρτιο του 2018, ο συντελεστής φόρου επί των πωλήσεων της πολιτείας της Γιούτα ήταν 4,7 τοις εκατό και θα μπορούσε να φθάσει το 8,6 τοις εκατό σε ορισμένες πόλεις, ανάλογα με τους δημοτικούς νόμους.

Μετά την τυπική κατάσταση, τους φόρους των νομαρχιών και των δήμων, οι τοπικές κυβερνήσεις μπορούν να χρεώσουν πρόσθετους φόρους, για παράδειγμα, φόρο ZOO, Τέχνες και Πάρκα (ZAP), φόρο μαζικής διέλευσης ή αγροτικό νοσοκομείο. Αυτοί οι πρόσθετοι φόροι πρέπει να εγκριθούν από τους ψηφοφόρους σε αυτές τις πολιτικές δικαιοδοσίες. Ακολουθεί μια σύνοψη των τύπων των φόρων που προστίθενται σήμερα στον τυπικό φόρο επί των πωλήσεων σε διαφορετικές τοποθεσίες:

Ένα γεγονός που πρέπει να θυμάστε είναι ότι αν ψωνίζετε στην πόλη όπου ζείτε, κάποιοι από τους φόρους επί των πωλήσεων πηγαίνουν να παρέχουν υπηρεσίες στην πόλη σας. Έτσι, ίσως να θέλετε να σκεφτείτε να ξοδεύετε τα χρήματά σας κοντά στο σπίτι για να κερδίσετε περισσότερα από τα οφέλη από τους φόρους που πληρώνετε.

Η Γιούτα δεν έχει διακοπές φόρου επί των πωλήσεων, την οποία ορισμένα κράτη χρησιμοποιούν για να ενθαρρύνουν τα ψώνια.

Φόροι πωλήσεων στο Salt Lake City

Από τον Μάρτιο του 2018, ο κανονικός συντελεστής φόρου επί των πωλήσεων του Salt Lake City ήταν 6,85% και περιελάμβανε τα εξής:

Χρήση Φόρων

Η Γιούτα έχει μια ρυτίδα στους νόμους για τους φόρους επί των πωλήσεων. Ονομάζεται φόρος χρήσης. Εδώ είναι πώς λειτουργεί: Αν αγοράσετε κάτι από έναν λιανοπωλητή που δεν είναι στη Γιούτα, για παράδειγμα, σε απευθείας σύνδεση και σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε, να αποθηκεύσετε ή να καταναλώσετε τα αγαθά που αγοράσατε στη Γιούτα, πρέπει να πληρώσετε φόρο χρήσης εάν ο φόρος πωλήσεων δεν ήταν καταβληθεί κατά τη στιγμή της πώλησης. Οι περισσότεροι κάτοικοι της Γιούτα αναφέρουν τυχόν φόρους χρήσης που οφείλονται στην ατομική φορολογική τους δήλωση ή στην Utah. Εάν πληρώσατε φόρο πωλήσεων σε άλλο κράτος για τα αγαθά που αγοράσατε, ακολουθήστε τις οδηγίες σχετικά με τη φορολογική σας δήλωση για τον τρόπο υπολογισμού του τι οφείλετε στη Γιούτα. Όπως οι φόροι επί των πωλήσεων, οι φορολογικοί συντελεστές χρησιμοποιούνται ανάλογα με το κράτος, οπότε πληρώνετε ένα ελαφρώς διαφορετικό ποσοστό ανάλογα με τον τόπο κατοικίας σας.

Περισσότερες πληροφορίες

Εάν έχετε ερωτήσεις ή χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, ελέγξτε τον ιστότοπο για την Επιτροπή Φορολογικού Ελέγχου της Γιούτα.