Εθνικό Πάρκο Arches, Γιούτα

Δεν αποτελεί έκπληξη το πώς πήρε το όνομά του το Εθνικό Πάρκο Arches. Με πάνω από 2.000 φυσικές αψίδες, γιγαντιαία ισορροπημένα βράχια, κορυφές και τρούλους slickrock, το Arches είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Βρίσκεται ψηλά πάνω από τον ποταμό Κολοράντο, το πάρκο είναι μέρος της χώρας φαράγγι της νότιας Γιούτα. Εκατομμύρια χρόνια διάβρωσης και καιρικών συνθηκών είναι υπεύθυνα για τα πιο όμορφα φυσικά θαύματα που θα μπορούσατε να φανταστείτε. Και συνεχίζουν να αλλάζουν!

Τον Απρίλιο του 2008, η περίφημη Wall Arch κατέρρευσε αποδεικνύοντας ότι όλες οι καμάρες θα υποχωρήσουν τελικά στη διάβρωση και τη βαρύτητα.

Ιστορία:

Πριν κάποιοι ορεινοί ποδηλάτες ήρθαν στα Arches, οι κυνηγοί-συλλέκτες μετανάστευσαν στην περιοχή πριν από περίπου 10.000 χρόνια στο τέλος της Εποχής των Παγετώνων. Περίπου πριν από δύο χιλιάδες χρόνια, οι νομαδικοί κυνηγοί και συλλέκτες άρχισαν να εγκατασταθούν στην περιοχή των τεσσάρων γωνιών. Γνωστή ως προγονική Puebloan και Fremont άνθρωποι, έθεσαν αραβόσιτο, φασόλια, και σκουός, και έζησε σε χωριά όπως αυτά που διατηρούνται στο Εθνικό Πάρκο Mesa Verde . Παρόλο που δεν βρέθηκαν κατοικίες στα Αρχεία, έχουν βρεθεί επιγραφές από πέτρα και πετρογλυφικά.

Στις 12 Απριλίου 1929 ο Πρόεδρος Herbert Hoover υπέγραψε νομοθεσία για τη δημιουργία του Εθνικού Μνημείου του Arches, το οποίο δεν αναγνωρίστηκε ως εθνικό πάρκο μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 1971.

Πότε να επισκεφθείτε:

Το πάρκο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, αλλά παραμένει πιο δημοφιλής στους τουρίστες κατά την άνοιξη και το φθινόπωρο καθώς οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικές για πεζοπορία.

Αν ψάχνετε να δείτε αγριολούλουδα, σχεδιάστε ένα ταξίδι τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Και αν μπορείτε να σταθείτε στο κρύο, επισκεφθείτε το Arches κατά τη διάρκεια του χειμώνα για μια σπάνια και όμορφη τοποθεσία. Το χιόνι μπαίνει υπέροχα στον κόκκινο ψαμμίτη!

Να φτάσετε εκεί:

Από Moab, οδηγήστε στις ΗΠΑ 191 βόρεια για 5 μίλια μέχρι να δείτε την είσοδο του πάρκου.

Αν έρχεστε από το I-70, πάρτε την έξοδο Crescent Junction και ακολουθήστε US 191 για 25 μίλια μέχρι να φτάσετε στην είσοδο.

Τα κοντινά αεροδρόμια βρίσκονται 15 μίλια βόρεια του Moab και στο Grand Junction, CO, που βρίσκεται περίπου 120 μίλια μακριά. (Εύρεση πτήσεων)

Χρεώσεις / Άδειες:

Όλα τα εθνικά πάρκα και τα ομόσπονδα χωράφια γίνονται δεκτά στο πάρκο. Για τα άτομα που επισκέπτονται μέσω μοτοσικλέτας, ποδηλάτου ή με τα πόδια, εισπράττεται εισιτήριο $ 5 και είναι καλό για μία εβδομάδα. Τα οχήματα πρέπει να πληρώσουν 10 δολάρια για ένα πέρασμα διάρκειας μιας εβδομάδας το οποίο περιλαμβάνει όλους τους επιβάτες του οχήματος.

Μια άλλη επιλογή είναι η αγορά του τοπικού διαβατηρίου. Αυτό το πέρασμα είναι καλό για ένα χρόνο και επιτρέπει είσοδο σε Arches, Canyonlands , Hovenweep, και φυσικές γέφυρες.

Σημαντικές Αξιοθέατα:

Είτε θέλετε να οδηγήσετε είτε να πετάξετε στις καμάρες, το πάρκο περιέχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση φυσικών τόξων στη χώρα. Έτσι είναι άχρηστο να πεις ότι μπορεί να μην τους χτυπήσεις όλους. Εδώ είναι αυτά που απλά δεν πρέπει να χάσετε:

Delicate Arch: Αυτή η καμάρα έχει γίνει το σύμβολο του πάρκου και παραμένει η πιο εικονική και αναγνωρίσιμη.

Fiery Furnace: Αυτό το τμήμα είναι σχεδόν λαβυρινθώδες με στενά περάσματα και γιγαντιαίες κολώνες.

Τα Windows: Ακριβώς όπως ακούγεται, τα Windows περιέχουν δύο καμάρες - το μεγαλύτερο παράθυρο του Βορρά και το ελαφρώς μικρότερο παράθυρο του Νότου.

Όταν κοιτάζουμε μαζί, είναι γνωστά ως τα Spectacles.

Balanced Rock: Δεν μπορείτε να βοηθήσετε, αλλά να αισθανθείτε μικροσκοπικά δίπλα σε ένα γιγάντιο βράχο εξισορρόπησης που είναι το μέγεθος τριών σχολικών λεωφορείων.

Τοπίο Arch: Το μεγαλύτερο φυσικό τόξο στον κόσμο, Το τοπίο εκτείνεται πάνω από 300 πόδια και απλά κόβει την ανάσα. (Το δικό μου αγαπημένο!)

Skyline Arch: Το 1940, μια τεράστια μάζα βράχου έσπασε από το τόξο διπλασιάζοντας το μέγεθος του ανοίγματος σε 45 με 69 πόδια.

Double Arch: Ελέγξτε δύο αψίδες που μοιράζονται ένα κοινό άκρο για ένα εκπληκτικό θέαμα.

Διαμονή:

Παρόλο που το Arches δεν επιτρέπει την κάμπινγκ στο πάρκο, το Devils Garden Campground βρίσκεται 18 μίλια από την είσοδο του πάρκου και είναι ανοιχτό όλο το χρόνο. Το κάμπινγκ δεν έχει ντους, αλλά περιλαμβάνει χώρους πικ-νικ, νιπτήρες, σχάρες και πόσιμο νερό. Κρατήσεις μπορούν να γίνουν καλώντας το 435-719-2299.

Άλλα ξενοδοχεία, μοτέλ και πανδοχεία βρίσκονται σε βολική τοποθεσία στο Moab. Το Best Western Green Well Motel προσφέρει 72 μονάδες που κυμαίνονται από $ 69 έως $ 139. Το Cedar Breaks Condos είναι ιδανικό για οικογένειες που αναζητούν αρκετό χώρο. Προσφέρει έξι μονάδες 2 υπνοδωματίων με πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες. Επίσης δοκιμάστε το Pack Creek Ranch για καμπίνες, σπίτια και bunkhouses που κυμαίνονται από $ 95 έως $ 300. Διατίθενται επίσης μασάζ και βόλτες με ποδήλατα έναντι αμοιβής. (Συγκρίνετε Τιμές)

Τομείς ενδιαφέροντος έξω από το πάρκο:

Εθνικό δάσος Manti-La Sal: Η περιοχή του δάσους Moab είναι μόνο περίπου 5 μίλια από το Arches, ενώ η συνοικία Monticello συνορεύει με το εθνικό πάρκο Canyonlands. Το δάσος είναι γεμάτο εκπληκτικά βουνά με κουκούτσι, ασβέστη, έλατο και ερυθρελάτη. Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν πολλά για να κάνουν στο Dark Canyon Wilderness, 1.265.254 στρέμματα που προσφέρουν χώρους για πεζοπορία, αναρρίχηση, ιππασία, ψάρεμα, κάμπινγκ και ψάρεμα. Ανοιχτό όλο το χρόνο, περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες καλώντας το 435-259-7155.

Canyonlands Εθνικό Πάρκο : Αν και ένα ελαφρώς λιγότερο ταξίδεψε πάρκο, Canyonlands προσφέρει στους επισκέπτες τρεις ξεχωριστές και εκπληκτικές συνοικίες για να επισκεφθείτε. Το νησί στον ουρανό, οι βελόνες και το λαβύρινθο κυμαίνονται από ριγωτές κορυφές έως ανέγγιχτη μοναξιά. Απολαύστε το κάμπινγκ, περιπάτους στη φύση, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, εκδρομές με ποτάμι και ολόσωμο backpacking. Το πάρκο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και μπορεί να προσεγγιστεί στις 435-719-2313.

Το Εθνικό Μνημείο του Κολοράντο: Περιηγηθείτε στους όμορφους τοίχους των φαραγγιών και στους μονόλιθους ψαμμίτη στον 23χλμ. Rim Rock Drive. Τα μονοπάτια είναι καλά διατηρημένα και ιδανικά για πεζοπορία, ποδηλασία, αναρρίχηση και ιππασία. Ανοιχτό όλο το χρόνο, το μνημείο προσφέρει 80 κατασκηνώσεις και βρίσκεται περίπου 100 μίλια από το Arches.

Πληροφορίες επαφής:

Mail: PO Box 907, Moab, UT 84532

Τηλέφωνο: 435-719-2299