Συμμετοχή σε μια μπάντα στο Καρναβάλι στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο

Το Καρναβάλι στο νησί Τρινιδάδ και Τομπάγκο είναι ένα πολυαναμενόμενο ετήσιο γεγονός. Η ζοφερή παρέλαση των ζωνών calypso και soca ντυμένες με περίτεχνα κοστούμια δεν είναι μόνο διασκεδαστικό να παρακολουθήσουν, αλλά και μια εκπληκτική εμπειρία που αποτελεί μέρος της. Οι επισκέπτες και οι ντόπιοι του Trini είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν σε ένα από τα πολλά καρναβαλικά "Mas Bands" (βραχυπρόθεσμα για τις μπάντες Masquerader), αλλά απαιτούνται κρατήσεις μπροστά από το χρόνο.

Όταν πορευτείτε με μια από τις καρναβαλικές μπάντες στους δρόμους του Port of Spain, αναφέρεται ως "παιχνίδι μασάζ" και σημαίνει ότι θα φορέσετε το περίτεχνο κοστούμι της μπάντας ενώ χορεύετε στους δρόμους προς τη νησιώτικη μουσική. Αυτή είναι μια μεγάλη εμπειρία για να μοιραστείτε με φίλους.

Επιλέγοντας ένα Mas Band

Μπορεί να θέλετε να αποφασίσετε για μια μπάντα από το κοστούμι της - κάθε μπάντα που παίζει στο Καρναβάλι θα έχει το δικό της χρωματικό σχέδιο και θέμα, καθώς και στυλ. Ορισμένες μπάντες, όπως αυτή που ονομάζεται Bikini Mas, διαθέτουν πολύ αποκαλυπτικές, σέξι ενδυμασίες, ενώ άλλοι θα είναι πιο συντηρητικοί. Κάθε μπάντα χωρίζεται σε τμήματα (όπου πορεύεστε μέσα στην ομάδα, όπως εμπρός ή πίσω) με κάθε τμήμα να έχει το δικό της κοστούμι. Μπορείτε να δείτε κάθε κοστούμι στην ιστοσελίδα της μπάντας. Πρέπει επίσης να πληρώσετε για το κοστούμι, οπότε ο έλεγχος του κόστους μπροστά από το χρόνο είναι μια καλή ιδέα.

Για μερικά μπάντα Mas, πληρώνετε για τη φορεσιά και απλά ακολουθείτε μαζί τους.

Εάν επιλέξετε μια μπάντα all-inclusive, ωστόσο, η πληρωμή σας δεν θα καλύπτει μόνο τη φορεσιά, αλλά και τα αλκοολούχα και άλλα ποτά, τα τρόφιμα και τις κινητές τουαλέτες. Οι κουκίδες για all-inclusive (καθώς και οι δημοφιλείς μπάντες mas) γεμίζουν γρήγορα, οπότε πρέπει να κάνετε κράτηση νωρίς.

Mas Band κοστούμια

Εκτός από τη μουσική, το Καρναβάλι είναι όλα σχετικά με τα κοστούμια!

Το να πω ότι τα κοστούμια καρναβαλιού είναι περίτεχνα είναι μια υποτίμηση. Γίνονται μήνες πριν και δημιουργούνται από μερικούς κορυφαίους σχεδιαστές του Τρινιντάντ - υπάρχει ακόμη και μια επίδειξη μόδας που αποκαλύπτει τα ρούχα. Τούτου λεχθέντος, να είστε έτοιμοι να ξοδέψετε κάποια χρήματα-κοστούμια ξεκινούν από περίπου 200 δολάρια και μπορεί να φτάσει πάνω από $ 1000. Σχεδόν όλοι έχουν κάποια λάμψη και glam (κάποια πολύ περισσότερα από άλλα) και κυμαίνονται από πολύ αποκαλυπτικό σε πιο κρύψιμο.

Premium All-Inclusive Mas Band

Πολλοί επισκέπτες επιλέγουν να "παίξουν mas" με ένα από τα μεγάλα, all-inclusive συγκροτήματα όπως το Tribe ή το Harts. Εδώ είναι μερικά από τα κύρια συγκροτήματα Mas που προσφέρουν high-end frills. Μην ξεχάσετε να σχεδιάσετε νωρίς: κάποιες μπάντες αρχίζουν να κάνουν κρατήσεις αρχίζοντας τον Αύγουστο!

Άλλα συγκροτήματα Mas

Εάν θέλετε να συμμετάσχετε στη διασκέδαση Carnival αλλά δεν χρειάζεστε όλα τα φανταχτερά extras, αυτά τα Mas Bands προσφέρουν όμορφα κοστούμια και συναρπαστική εμπειρία.

J'ouvert Bands

Το J'ouvert, η γαλλική λέξη για την "ημέρα ανοίγει," λαμβάνει χώρα το πρωί της Καρναβάλι πριν από την αυγή. Οι ξενώνες συγκεντρώνονται στους δρόμους του λιμανιού της Ισπανίας με τα σώματα τους να καλύπτονται από λάσπη, λάκα κόκας ή βαφή. Παρόμοια με το παιχνίδι, η συμμετοχή σε μια μπάντα J'ouvert ονομάζεται "παίζοντας J'ouvert". Το παιχνίδι J'ouvert είναι λιγότερο δαπανηρό από το να παίζεις μασάζ και λίγο πιο βασικό - σου παρέχεται απλή στολή, πρωινό, αλκοόλ και μουσική. Αν ενδιαφέρεστε για αυτή την εμπειρία, ελέγξτε μπάντες όπως το Chocolate City, το Dirty Dozen, το Mudders International, το We Love J'Ouvert και το Yellow Devils.