Επισκεφθείτε την Κίνα από το Χονγκ Κονγκ

Λήψη θεωρήσεων και περισσότερων

Το Χονγκ Κονγκ και η Κίνα είναι μία χώρα. Ωστόσο, στην πράξη και για όλους τους πρακτικούς λόγους παραμένουν ξεχωριστά, πράγμα που σημαίνει ότι μια αίτηση Visa της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ είναι εύκολη ή όχι απλή.

Το Χονγκ Κονγκ και η Κίνα έχουν ξεχωριστά νομίσματα, το γιουάν για την Κίνα και το δολάριο του Χονγκ Κονγκ, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο στα αντίστοιχα εδάφη τους. Το πιο σημαντικό, η είσοδος στο Χονγκ Κονγκ δεν σας κερδίζει την είσοδο στην Κίνα. Δείτε παρακάτω για πληροφορίες σχετικά με την αίτηση θεώρησης της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ και την είσοδο στην κινεζική ενδοχώρα.

Το Χονγκ Κονγκ αναφέρεται ως ειδική διοικητική περιοχή (SAR), ενώ η Κίνα αναφέρεται ως ηπειρωτική χώρα. Μάθετε περισσότερα στην χώρα μας στο Χονγκ Κονγκ; άρθρο.

Να αποκτήσετε μια Visa για την Κίνα στο Χονγκ Κονγκ

Η σύντομη απάντηση, ωστόσο, είναι ναι, μπορείτε να πάρετε μια κινεζική θεώρηση στο Χονγκ Κονγκ. Εναλλακτικά, εάν θέλετε απλά μια γρήγορη ματιά στην Κίνα, ορισμένες εθνικότητες μπορούν να πάρουν μια θεώρηση Shenzhen, η οποία είναι ειδική για εκείνη την πόλη.

Ταξιδεύοντας κατευθείαν στην Κίνα από το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ

Εάν μεταβαίνετε σε μια πτήση στην Κίνα, δεν θα χρειαστεί να περάσετε από τη μετανάστευση του Χονγκ Κονγκ. Η Dragon Air και η China Air προσφέρουν μια επιλογή πτήσεων στις περισσότερες κινεζικές πόλεις. Μπορείτε επίσης να ταξιδέψετε κατευθείαν στο Σέκου στο Σενζέν από το αεροδρόμιο με οχηματαγωγό πλοίο αν πετάξετε σε επιλεγμένες αεροπορικές εταιρείες.

Αυτή η επιλογή απαιτεί μόνο να καθαρίσετε την κινεζική μετανάστευση στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο, θα χρειαστείτε μια κινεζική θεώρηση εκ των προτέρων, καθώς δεν μπορείτε να αποκτήσετε μία στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Υπάρχει επίσης μια επιλογή από λεωφορεία στο αεροδρόμιο που ταξιδεύουν απευθείας σε διάφορες πόλεις της Νότιας Κίνας. Ωστόσο, απαιτούν να περάσετε πρώτα από τη μετανάστευση του Χονγκ Κονγκ.

Το πιο πολυσύχναστο τρόπο ταξιδιού από το Χονγκ Κονγκ στην Κίνα

Εκτός από τα δεσμευμένα πλοία και τις πτήσεις που αναφέρονται παραπάνω, η πιο κοινή μορφή ταξιδιού στην ηπειρωτική χώρα είναι με τρένο. Εάν απλά θέλετε μια γεύση από την Κίνα, μπορείτε πραγματικά να πάρετε το MTR μέχρι το Σενζέν από το σταθμό Tsim Sha Tsui . Εκείνοι που πηγαίνουν στο Guangzhou μπορούν να επωφεληθούν από μια τακτική και ποιοτική υπηρεσία τρένων. Τα τρένα φεύγουν κάθε ώρα, χρειάζονται περίπου 2 ώρες και κοστίζουν περίπου 25 δολάρια. Ένα καθημερινό τρένο για το Πεκίνο και τη Σαγκάη, αξίας περίπου $ 100 - $ 150 είναι διαθέσιμο. Όλα τα τρένα εξέρχονται από το σταθμό Hung Hom KCR και τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν στο σταθμό.

Κρατήσεις ξενοδοχείων και μεταφορών

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες του Χονγκ Κονγκ έχουν άδεια να κλείσουν ξενοδοχεία και να μεταφέρουν στην ηπειρωτική χώρα - θα βρείτε το ξενοδοχείο σας πιθανότατα να προσφέρει αυτή την επιλογή επίσης. Ορισμένοι πράκτορες έχουν επίσης καταστήματα στο αεροδρόμιο. Ωστόσο, αυτά είναι μετά τη μετανάστευση, οπότε αν ταξιδεύετε, δεν θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Το πλεονέκτημα της κράτησης στο Χονγκ Κονγκ είναι ότι θα είναι πιο απλό από ό, τι στην ηπειρωτική χώρα, αλλά το κόστος θα είναι ένα ασφάλιστρο.

Γλώσσες

Το Χονγκ Κονγκ μιλάει καντονέζικα, ενώ η πλειοψηφία των ομιλητών στην ηπειρωτική χώρα χρησιμοποιεί Mandarin, οι γλώσσες αυτές δεν είναι εναλλάξιμες. Καντονέζικα ομιλείται επίσης στα νότια μέρη της Κίνας, όπως το Guangdong και το Shenzhen, αλλά το Mandarin γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Το μανταρίνι είναι η Lingua Franca για την υπόλοιπη χώρα.

Επισκεφθείτε το Shenzhen

Επισκεφθείτε το Πεκίν

Επισκεφθείτε τη Σαγκάη