Ταξιδέψτε από το Χονγκ Κονγκ στο Πεκίνο με το τρένο

Χρονοδιαγράμματα, τιμές και οδηγός για τα διάφορα βαγόνια

Είτε ταξιδεύετε αεροπορικώς είτε σε γονατιστή θέση είτε απλά θέλετε να δείτε λίγο περισσότερο από την Κίνα, το ταξίδι από το Χονγκ Κονγκ στο Πεκίνο με το τρένο είναι μια πολύ εφικτή επιλογή. Παρακάτω θα βρείτε τμήματα σχετικά με τις ώρες, τις τιμές και τον έλεγχο διαβατηρίων σχετικά με τα ταξίδια από το Χονγκ Κονγκ προς το Πεκίνο της Κίνας με το τρένο.

Είναι ένας φανταστικός τρόπος να δείτε την καρδιά της Κίνας και δύο φανταστικές πόλεις. Θα δείτε ρυάκια και απομακρυσμένα βουνά από το παράθυρο.

Θα διασχίσετε επίσης τον διάσημο ποταμό Yangtze και θα περάσετε από μερικά εκπληκτικά τοπία στο Hubei και το Anhui. Όλο το ταξίδι σας μεταφέρει στα δύο τρίτα της διάρκειας της χώρας - είναι μια φανταστική εισαγωγή σε αυτήν την απίστευτη χώρα.

Χρονοδιαγράμματα

Τα δρομολόγια για το ταξίδι μπορεί να φαίνονται λίγο περίπλοκα, αλλά μόλις τα καταφέρετε είναι αρκετά απλά.

Για χρονοδιαγράμματα, το Χονγκ Κονγκ είναι γνωστό ως Hung Hom (το όνομα του σταθμού) και το Πεκίνο ως Πεκίνο Δύση. Βασικά, υπάρχει ένα τρένο κάθε δεύτερη μέρα. Το τρένο από το Χονγκ Κονγκ είναι το T98 και τρέχει ακόμη και ημέρες. Το τρένο φεύγει στις 12:40 και φτάνει στο Πεκίνο την επόμενη ημέρα στις 13:01, σχεδόν ακριβώς είκοσι τέσσερις ώρες αργότερα. Το τρένο από το Πεκίνο είναι το T97 και τρέχει σε περίεργες μέρες. Το τρένο αναχωρεί το μεσημέρι και φτάνει στις 13:05 την επόμενη μέρα.

Εισιτήρια και τύποι τρένων

Οι τιμές των εισιτηρίων για το Χονγκ Κονγκ-Πεκίνο είναι οι ακόλουθες. Όλα τα παρακάτω είναι οι τιμές για εισιτήρια μονής κατεύθυνσης, για ενήλικες, τα παιδιά (5-9) εισιτήρια είναι περίπου είκοσι πέντε τοις εκατό φθηνότερα.

Κάτω από πεντακόσιες διαδρομές ταξιδεύουν δωρεάν στο ίδιο κάθισμα ή στο κρεβάτι.

Οι διαφορές μεταξύ των διαφορετικών τάξεων σχετίζονται κυρίως με τον αριθμό των ανθρώπων που κοιμούνται στη μεταφορά. Μερικοί από τους ανώτερους μαλακούς στρωτήρες θα έχουν ιδιωτικό μπάνιο, ενώ ανώτεροι και μαλακοί είναι σε κλειδωμένα διαμερίσματα, Ο σκληρός υπνοδωμάτιο είναι ανοιχτό - κάπως σαν να κοιμάται σε έναν ξενώνα.

Μπορεί να είναι θορυβώδες ακόμη και τη νύχτα.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το τρένο είναι αρκετά δημοφιλές και μπορεί να γίνει κράτηση λίγες μέρες νωρίτερα, ειδικά κατά τις περιόδους αιχμής των διακοπών ταξιδιού όπως το κινεζικό νέο έτος . Θα χρειαστεί να αγοράσετε εισιτήρια πέντε ημέρες νωρίτερα, αν και αυτές οι πληροφορίες υπόκεινται σε συχνές αλλαγές. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από το ίδιο το σταθμό Hung Hom , το Beijing West και την τηλεφωνική γραμμή εισιτηρίων του Χονγκ Κονγκ (00852 2947 7888). Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το China Highlights, που έχει μια απλή ιστοσελίδα αγγλικής γλώσσας, όπου μπορείτε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων.

Υπάρχει ένα εστιατόριο σε κάθε τρένο. Θα βρείτε μια αρκετά καλή επιλογή από πιάτα με ρύζι και ρύζι, καθώς και κρύα μπύρα και δωρεάν τσάι.

Διατυπώσεις διαβατηρίων

Να θυμάστε ότι το Χονγκ Κονγκ και η Κίνα έχουν επίσημα σύνορα, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου των διαβατηρίων και των τελωνειακών ελέγχων. Κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστείτε βίζα για την Κίνα. Δείτε τη σελίδα της Κίνας Visa για πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα της απόκτησης κινεζικής θεώρησης στο Χονγκ Κονγκ ή της σελίδας μας Χρειάζομαι χάρτης του Χονγκ Κονγκ για ταξίδια προς την άλλη κατεύθυνση. Οι επιβάτες στο Hung Hom θα πρέπει να φτάσουν σαράντα πέντε λεπτά πριν από την αναχώρηση για τις συνοριακές διατυπώσεις, στο Πεκίνο Δυτικό το συνιστώμενο χρονικό διάστημα είναι ενενήντα λεπτά.