Απαιτούμενα έγγραφα για ταξίδια στην Κίνα

Αν σχεδιάζετε ταξίδι στο εξωτερικό, συνήθως χρειάζεστε μόνο το διαβατήριό σας. Εάν έχετε ένα ενημερωμένο διαβατήριο, τότε αυτό και μια πιστωτική κάρτα είναι τα γυμνά απαραίτητα που χρειάζεστε! Αλλά όταν ταξιδεύετε στην Κίνα θα χρειαστεί να διαχειριστείτε μερικά ακόμη πράγματα, ειδικότερα, το έγγραφο που είναι φυσικά συνδεδεμένο με το διαβατήριό σας προτού ταξιδέψετε και ονομάζεται «θεώρηση». Αυτή η βίζα δεν είναι πιστωτική κάρτα και, δυστυχώς, δεν θα σας αγοράσει τίποτα εκτός από την είσοδο στο Μεσαίο Βασίλειο.

Ακολουθεί μια ανάλυση των κύριων ταξιδιωτικών και άλλων εγγράφων που θα χρειαστείτε για την επίσκεψή σας στην Κίνα. Ανάλογα με τη χώρα της ιθαγένειας, η τοπική κινεζική πρεσβεία ή το προξενείο σας ενδέχεται να απαιτήσει άλλη τεκμηρίωση από εσάς. Ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος να κατανοήσετε τι θα χρειαστείτε είναι να επικοινωνήσετε με την κινεζική πρεσβεία ή προξενείο που βρίσκεται πιο κοντά σας. (Όλες οι πληροφορίες για τις θεωρήσεις επισκεπτών μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, εδώ είναι οι απαιτήσεις θεώρησης για τους πολίτες των ΗΠΑ ανά Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ουάσινγκτον, DC)

Η απόκτηση του διαβατηρίου σας ή η διασφάλιση του διαβατηρίου σας είναι ενημερωμένο

Ένα διαβατήριο απαιτείται για τα περισσότερα διεθνή ταξίδια, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα και είναι ενημερωμένο. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να λήξει εντός του ίδιου έτους που σχεδιάζετε ταξίδια. Οι επισκέπτες της ηπειρωτικής Κίνας απαιτούν διαβατήριο που ισχύει για τουλάχιστον έξι μήνες πριν από την ημερομηνία εισόδου στην Κίνα .

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για να μάθετε πώς να αποκτήσετε ένα νέο διαβατήριο των ΗΠΑ ή να ανανεώσετε το τρέχον διαβατήριο των ΗΠΑ.

Αφού έχετε έτοιμο το διαβατήριό σας, μπορείτε να αρχίσετε να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Δείτε την επόμενη ενότητα.

Τι είναι η Visa;

Η θεώρηση είναι μια εξουσιοδότηση από τη χώρα που επισκέπτεστε και σας επιτρέπει να εισέλθετε στη χώρα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Στην Κίνα, υπάρχουν διάφορες θεωρήσεις που διαφέρουν ανάλογα με τον λόγο της επίσκεψης. Υπάρχουν διάφορες θεωρήσεις για την επίσκεψη (τουριστική βίζα), τη μελέτη (φοιτητική θεώρηση) και την εργασία (επιχειρηματική θεώρηση).

Για μια πλήρη λίστα των θεωρήσεων και ό, τι απαιτείται, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της κινεζικής πρεσβείας ή προξενείου που βρίσκεται κοντά σας.

Πώς μπορώ να πάρω μια βίζα;

Απαιτείται θεώρηση εισόδου στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Οι θεωρήσεις μπορούν να αποκτηθούν αυτοπροσώπως στην κινεζική πρεσβεία ή γενικό προξενείο στην περιοχή σας. Εάν η επίσκεψη στην κινεζική πρεσβεία ή προξενείο δεν είναι βολική ή δυνατή για εσάς, οι ταξιδιωτικές και ταξιδιωτικές υπηρεσίες χειρίζονται επίσης τη διαδικασία θεώρησης έναντι αμοιβής.

Το διαβατήριό σας πρέπει να βρίσκεται στα χέρια των κινεζικών αρχών για μια χρονική περίοδο, ώστε να μπορούν να εγκρίνουν την αίτησή σας για θεώρηση και να επισυνάψουν την τεκμηρίωση θεώρησης στο διαβατήριό σας. Η θεώρηση έχει τη μορφή αυτοκόλλητου σήματος που είναι περίπου ίσο με το μέγεθος μιας σελίδας διαβατηρίου. Οι αρχές το τοποθετούν στο διαβατήριό σας και δεν μπορούν να καταργηθούν.

Πού μπορώ να πάρω μια βίζα;

Μπορείτε να αποκτήσετε βίζα στην πρεσβεία και τα προξενεία στις ΗΠΑ. Σημειώστε ότι η πρεσβεία και τα προξενεία είναι γενικά κλειστά κατά τις εθνικές αργίες των ΗΠΑ και της Κίνας. Ελέγξτε τους μεμονωμένους ιστότοπους για κλείσιμο.

Ισχύς και κόστος

Οι τουριστικές βίζες ή οι θεωρήσεις "L" ισχύουν συνήθως για 3 μήνες πριν από το ταξίδι και στη συνέχεια ισχύουν για διαμονή 30 ημερών. Η θεώρηση κοστίζει $ 50 για έναν Αμερικανό πολίτη, αλλά μπορεί να είναι πιο ακριβό εάν χρησιμοποιήσετε έναν πράκτορα για να το αποκτήσετε.