Νήσος Χονγκ Κονγκ εναντίον Kowloon - πού να μείνετε

Το χωριό Split σε δύο από το γραφικό λιμάνι του Χονγκ Κονγκ , το Kowloon και το νησί του Χονγκ Κονγκ είναι τα δύο αναπόσπαστα μέρη του Χονγκ Κονγκ και μεταξύ τους περιέχουν όλο το κέντρο του Χονγκ Κονγκ και σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία.

Παρακάτω εξηγούμε πού είναι το καθένα και αν πρέπει να κλείσετε ένα ξενοδοχείο στο νησί του Χονγκ Κονγκ ή να μείνετε στο Kowloon.

Πού βρίσκεται το νησί του Χονγκ Κονγκ;

Η καρδιά του Χονγκ Κονγκ. Λίγο όπως το Μανχάταν, η βόρεια ακτή του Χονγκ Κονγκ είναι το οικονομικό και ψυχαγωγικό κέντρο του Χονγκ Κονγκ.

Συμπυκνωμένο με μερικούς από τους ψηλότερους ουρανοξύστες στον κόσμο, αυτό το συγκρότημα κτιρίων έχει κάνει τις εικόνες του Χονγκ Κονγκ διάσημο σε όλο τον κόσμο.

Η Κεντρική Περιφέρεια ήταν κάποτε η πρωτεύουσα της τότε αποικίας και παραμένει η καλοδιατηρημένη πολιτική και επιχειρηματική περιοχή της πόλης. Θα βρείτε τα swankiest εμπορικά κέντρα της πόλης και τις καλύτερες μπουτίκ στους δρόμους της. Το νησί του Χονγκ Κονγκ είναι επίσης το μέρος όπου η πόλη πηγαίνει στο πάρτι. Το Lan Kwai Fong και το Wan Chai είναι γεμάτοι με παμπ, μπαρ και κλαμπ και φιλοξενούν επίσης τα καλύτερα δυτικά εστιατόρια της πόλης.

Τα καλύτερα πολυτελή ξενοδοχεία στο Χονγκ Κονγκ - κορυφαίες παραμονές στο νησί του Χονγκ Κονγκ

Πού είναι το Kowloon;

Τότε πού φεύγει από το Kowloon; Αυτό εξακολουθεί να είναι πολύ στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ, αλλά είναι λίγο πιο σκληρό - κάποιοι θα υποστήριζαν πιο αυθεντικό, περισσότερο κινέζικο. Τα κτίρια εδώ είναι σίγουρα μεγαλύτερα και οι δρόμοι λιγότερο πενιχρό, αλλά στη συνέχεια οι τιμές για φαγητό, ξενοδοχεία και ψώνια είναι επίσης πολύ χαμηλότερες.

Στο Μόνγκκοκ και την Ιορδανία θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες αγορές της πόλης, το είδος της τροφής για το δρόμο που κερδίζει το Michelin Stars και τις πιο πολυάσχολες γειτονιές στον κόσμο.

Η καρδιά του Kowloon είναι το Tsim Sha Tsui , όπου θα βρείτε τα περισσότερα ξενοδοχεία του Χονγκ Κονγκ, τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα και τα καλύτερα μουσεία.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία στο Kowloon - κορυφαίες παραμονές για το Kowloon

Το νησί του Χονγκ Κονγκ vs Kowloon στις μεταφορές

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα κάνει ή θα σπάσει τις διακοπές σας, είτε μένετε στο νησί Χονγκ ή στο Kowloon. Τα δύο μέρη του Χονγκ Κονγκ συνδέονται καλά με αρκετές συνδέσεις MTR καθώς και με το Star Ferry . Η διαδρομή από το Central προς το Tsim Sha Tsui με το μετρό είναι μόνο μερικά λεπτά.

Η μόνη δυσκολία στο ταξίδι μεταξύ των δύο είναι η νύχτα, όταν θα χρειαστεί να βασιστείτε σε νυχτερινά κέντρα ή ταξί - αυτό είναι εφικτό, αλλά μπορεί να διαρκέσει τριάντα λεπτά με το λεωφορείο και τα σταυροειδής λιμάνια ταξί είναι ακριβά. Εάν σχεδιάζετε να χτυπήσετε τα μπαρ, θα ήταν καλύτερα να μείνετε στο νησί του Χονγκ Κονγκ.

Ετυμολογία: Πού να μείνω;

Αν είναι η πρώτη σας φορά στο Χονγκ Κονγκ και μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, παραμείνετε στο νησί του Χονγκ Κονγκ. Παραμένει το καλύτερο της πόλης από τουριστική άποψη - από τα ιστορικά κτίρια μέχρι τα μπαρ και εστιατόρια του Wan Chai και του Lan Kwai Fong. Είναι πιο ευχάριστο να περπατήσετε στο αγαπημένο σας νυχτερινό κέντρο, αντί να πρέπει να πηδήσετε στο μετρό. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφθείτε το Kowloon, αλλά οι περισσότεροι τουρίστες θα περάσουν περισσότερο από το χρόνο τους στο νησί.

Η εξαίρεση είναι εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα. Υπάρχουν φθηνότερες γειτονιές για να μείνετε στο νησί του Χονγκ Κονγκ από το Central, όπως η ανατολή της βόρειας ακτής και οι περιοχές έξω από το North Point, αλλά αυτές είναι λιγότερο βολικές και λιγότερο ενδιαφέρουσες από το Tsim Sha Tsui.

Η καρδιά του Kowloon έχει περισσότερα ξενοδοχεία μεσαίας εμβέλειας από οπουδήποτε αλλού στο Χονγκ Κονγκ και υπάρχουν πολλά περισσότερα που συμβαίνουν εδώ απ 'ό, τι στην περαιτέρω φτάνουν φτάνει στο νησί του Χονγκ Κονγκ.

Αν δεν σας πειράζει να χτυπάτε το MTR μερικές φορές την ημέρα, θα έχετε σίγουρα καλύτερη αξία στο Kowloon. Δείτε τα ξενοδοχεία Kowloon μας κάτω από $ 100 για να ξεκινήσετε.