Άτομα με ειδικές ανάγκες και άτομα με ειδικές ανάγκες στην Ουάσινγκτον

Πληροφορίες και πόροι προσβασιμότητας για το κεφάλαιο του έθνους

Η Ουάσιγκτον είναι μία από τις πιο προσιτές πόλεις στον κόσμο. Αυτός ο οδηγός παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη μεταφορά, τη στάθμευση, την πρόσβαση σε δημοφιλή αξιοθέατα, τα σκούτερ και τα ενοικιαζόμενα αναπηρικά αμαξίδια και πολλά άλλα.

Πάρκινγκ για άτομα με ειδικές ανάγκες στην Ουάσιγκτον, DC

Δύο σταθμοί στάθμευσης που είναι προσβάσιμοι από την ADA βρίσκονται σε κάθε μπλοκ που διαθέτει σταθμούς στάθμευσης που λειτουργούν με κυβερνητικούς σκοπούς. Το DC Department of Motor Vehicles τιμά τις άδειες στάθμευσης για τα χέρια από άλλα κράτη.

Τα αυτοκίνητα που φέρουν ετικέτες στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες μπορούν να σταθμεύουν σε καθορισμένους χώρους και να σταθμεύουν για το διπλάσιο της αναγραφόμενης ώρας σε χώρους μέτρησης ή χρονικού περιορισμού.

Προσβάσιμες ζώνες φόρτωσης επιβατών στο National Mall:

Χώρος στάθμευσης Γκαράζ Κοντά στο Εθνικό Λεωφορείο με Προσβάσιμο Χώρο Στάθμευσης:

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη στάθμευση κοντά στο National Mall.

Ουάσιγκτον Metro πρόσβαση με ειδικές ανάγκες

Το μετρό είναι ένα από τα πιο προσιτά συστήματα δημόσιων συγκοινωνιών στον κόσμο. Κάθε σταθμός του μετρό είναι εξοπλισμένος με ανελκυστήρα στις πλατφόρμες των τρένων και εξαιρετικά μεγάλες πύλες εισιτηρίων για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.

Σχεδόν όλες οι Metrobuses έχουν ανελκυστήρες αναπηρικής καρέκλας και γονατίζουν στο περίπτερο.

Οι ταξιδιώτες με αναπηρία μπορούν να αποκτήσουν κάρτα ταυτότητας αναπηρίας Metro, η οποία τους δίνει δικαίωμα σε μειωμένους ναύλους. (Καλέστε 202-962-1558, TTY 02-962-2033 τουλάχιστον 3 εβδομάδες εκ των προτέρων). Η ταυτότητα Metro Disability ID ισχύει για τα Metrobus, Metrorail, MARC, Virginia Railway Express (VRE), Fairfax Connector, λεωφορείο CUE, DC

Κυκλοφορητή, το λεωφορείο GEORGE, το Arlington Transit (ART) και το Amtrak. Το Montgomery County Ride On και το County Prince George Το λεωφορείο επιτρέπει στα άτομα με αναπηρίες να οδηγούν ελεύθερα με έγκυρη ταυτότητα. Διαβάστε περισσότερα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Ουάσιγκτον, DC

Για άτομα που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω αναπηρίας, το MetroAccess παρέχει υπηρεσία από 5:30 π.μ. έως μεσάνυχτα. Ορισμένες αργά τη νύχτα υπηρεσία είναι διαθέσιμη μέχρι τις 3 το πρωί τα σαββατοκύριακα. Ο αριθμός εξυπηρέτησης πελατών της MetroAccess είναι (301) 562-5360.

Η Υπηρεσία Μητροπολιτικής Διαμετακόμισης της Ουάσινγκτον δημοσιεύει πληροφορίες σχετικά με την προσβασιμότητα στην ιστοσελίδα της www.wmata.com. Μπορείτε επίσης να καλέσετε (202) 962-1245 με ερωτήσεις σχετικά με τις υπηρεσίες Metro για τους ταξιδιώτες με αναπηρίες.

Άτομα με ειδικές ανάγκες Πρόσβαση σε σημαντικά αξιοθέατα της Ουάσιγκτον, DC

Όλα τα μουσεία του Smithsonian είναι προσβάσιμα από αναπηρικά καροτσάκια. Ειδικές εκδρομές μπορούν να προετοιμαστούν για άτομα με ειδικές ανάγκες. Επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.si.edu για λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων χαρτών που μπορούν να μεταφορτωθούν, που προσδιορίζουν προσβάσιμες εισόδους, περικοπές, καθορισμένο χώρο στάθμευσης και πολλά άλλα. Για ερωτήσεις σχετικά με προγράμματα αναπηρίας, καλέστε (202) 633-2921 ή TTY (202) 633-4353.

Όλα τα μνημεία στην Ουάσινγκτον, DC είναι εξοπλισμένα για να φιλοξενήσουν επισκέπτες με αναπηρίες.

Οι χώροι στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες είναι περιορισμένοι σε ορισμένες περιοχές. Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε (202) 426-6841.

Το Κέντρο John F. Kennedy για τις Τέχνες Τέχνης είναι προσβάσιμο από αναπηρικά καροτσάκια. Για να κάνετε κράτηση σε αναπηρική καρέκλα, καλέστε (202) 416-8340. Ένα ασύρματο σύστημα υπέρυθρης ακρόασης είναι διαθέσιμο σε όλα τα θέατρα. Ακουστικά για άτομα με προβλήματα ακοής παρέχονται δωρεάν. Ορισμένες παραστάσεις προσφέρουν τη γλώσσα νοηματικής και την ακουστική περιγραφή. Για ερωτήσεις σχετικά με τους προστάτες με αναπηρίες, καλέστε το Γραφείο Πρόσβασης στο (202) 416-8727 ή στο TTY (202) 416-8728.

Το Εθνικό Θέατρο είναι προσβάσιμο από αναπηρικά καροτσάκια και διαθέτει ειδικές παραστάσεις για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής. Το θέατρο προσφέρει περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων μισής τιμής για τους προστάτες με αναπηρίες. Για λεπτομέρειες, καλέστε (202) 628-6161.

Σκούτερ και Ενοικιάσεις αναπηρικών καρέκλων

Πρόσβαση σε αναπηρικά καροτσάκια Ενοικιάσεις και πωλήσεις οχημάτων