Ζήστε το Ραμαζάνι στο Δελχί: Ειδικές Εκδρομές Οδού

Πού να γιορτάσετε για το καλύτερο φαγητό στο δρόμο κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Ραμαζανιού

Ο ιερός μουσουλμανικός μήνας του Ραμαζανίου πραγματοποιείται κάθε Ιούνιο / Ιούλιο κάθε χρόνο (οι ακριβείς ημερομηνίες αλλάζουν. Το 2017, το Ραμαζάνι ξεκινάει στις 27 Μαΐου και ολοκληρώνεται με τον Eid-ul-Fitr στις 26 Ιουνίου). Το Δελχί έχει μια ζωντανή και ουσιαστική μουσουλμανική κοινότητα, και αν είστε σκληρός μη χορτοφάγος, το φεστιβάλ είναι μια φανταστική ευκαιρία να γευματίσετε σε φρέσκα τρόφιμα στο δρόμο.

Κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, οι μουσουλμάνοι γρήγορα καθημερινά από την ανατολή μέχρι το ηλιοβασίλεμα.

Τα βράδια, οι δρόμοι σε παραδοσιακές μουσουλμανικές περιοχές ζωντανεύουν με απαίσιο άρωμα νόστιμων λιχουδιών για να ταΐσουν τους φτωχούς. Το γεύμα, γνωστό ως iftar , είναι το πιο σημαντικό μέρος της ημέρας. Οι άνθρωποι πάνε όλοι έξω για να το τιμήσουν προετοιμάζοντας νόστιμα φαγητά, τα οποία ξεχειλίζουν στους δρόμους. Είναι μια υπόθεση όλη νύχτα, καθώς οι απόγονοι βγαίνουν επίσης για το πρωινό γεύμα, sehar . Αυτό τελειώνει με την πρόσκληση για πρωινή προσευχή περίπου μια ώρα και μισή πριν την ανατολή.

Ένας από τους πιο διάσημους χώρους για εορτασμούς του Ραμαζανιού στο Δελχί είναι γύρω στο μεγάλο τζαμί Jama Masjid στο Παλιό Δελχί. Τα φρέσκα ψητά κεμπάπ και άλλα πιάτα με βάση το κρέας είναι το επίκεντρο. Αν προτιμάτε να δειπνήσετε σε ένα εστιατόριο, παρά στους δρόμους, υπάρχει το Karim's .

Το Nizamuddin είναι μια άλλη δημοφιλή περιοχή του Ραμαζανιού, καθώς είναι το σπίτι του Χαζράτ Νιζαμουντίν Ντάγκα, που είναι ο τόπος αναπαύσεως ενός από τους πιο διάσημους αγίους του Σουφί, του Νιζιαμουντίν Αλίγια. Είναι γνωστός για τον ολόπνευστο ήχο των ζωντανών qawwalis (τραγούδια του Sufi devotional).

Ειδικές εκδρομές 2017 Ramadan Food στο Δελχί

Το Delhi Food Walks εκτελεί ειδικές διαδρομές Ramadan μέσω των λωρίδων του Παλαιού Δελχί ως εξής:

Για περισσότερες λεπτομέρειες καλέστε το 9891121333 (cell) ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο delhifoodwalks@gmail.com

Το Real Tours and Travel πραγματοποιεί επίσης ξεναγήσεις στο Ramadan μέσω του Παλαιού Δελχί από τις 18:00 έως τις 21:00 την Κυριακή 28 Μαΐου, το Σάββατο 3 Ιουνίου και την Κυριακή 4 Ιουνίου. Το κόστος είναι 1.500 ρουπίες ανά άτομο, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων. Η περιοδεία επισκέπτεται επίσης τη Jama Masjid.