Γαλλικών δρόμων και οδηγών στη Γαλλία

Πώς να διαπραγματευτείτε το γαλλικό οδικό δίκτυο

Η Γαλλία είναι η μεγαλύτερη χώρα στην Ευρώπη. Έχει ένα πολύ καλό οδικό σύστημα, με περισσότερα χιλιόμετρα δρόμου από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Γαλλία έχει συνολικά 965.916 χιλιόμετρα (600.192 μίλια) τοπικών, δευτερογενών, κύριων οδών και αυτοκινητοδρόμων.

Αριθμοί Οδού:

Αυτοκινητόδρομοι (Autoroutes)

Υπάρχουν διόδια σχεδόν σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους (που ονομάζονται autoroutes) στη Γαλλία. Οι μόνες εξαιρέσεις από αυτό είναι όπου το autoroute έχει δημιουργηθεί από έναν ήδη υπάρχοντα δρόμο και γύρω από μεγάλες πόλεις και πόλεις.

Λαμβάνετε ένα εισιτήριο καθώς μπαίνετε στον αυτοκινητόδρομο από μια μηχανή και πληρώνετε όταν βγείτε από τον αυτοκινητόδρομο. Σε ορισμένες παζάδες αυτοκινητοδρόμων, δεν θα υπάρχει κανένα άτομο στο περίπτερο. Τώρα, πολλές μηχανές εξόδου αυτοκινήτου δέχονται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Αν πληρώνετε με μετρητά, ελέγξτε το εισιτήριο που εισάγετε στην είσοδο του αυτοκινητόδρομου - κάποιοι θα έχουν την τιμή σε διάφορες εξόδους που είναι τυπωμένες στο εισιτήριο.

Εάν δεν θέλετε να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα (η οποία είναι πιο ακριβή αφού λάβετε υπόψη τις χρεώσεις και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες) βεβαιωθείτε ότι έχετε αλλάξει.

Όταν φτάσετε στην έξοδο, βάλτε την κάρτα σας στο μηχάνημα και θα σας πει πόσα χρήματα θα πληρώσετε. Εάν πληρώνετε με μετρητά και έχετε μόνο σημειώσεις, το μηχάνημα θα σας δώσει αλλαγή. Θα έχει επίσης ένα κουμπί για μια απόδειξη (ένα reçu) αν χρειάζεστε ένα.

Εάν ταξιδεύετε τακτικά στη Γαλλία ή ταξιδεύετε πολύ, τότε εξετάστε την προσφορά από τις αρχές. Η Sanef France έχει επεκτείνει την αυτοματοποιημένη υπηρεσία πληρωμής των τηλεδιοδίων Liber-t στους αυτοκινητιστές του Ηνωμένου Βασιλείου που είχαν προηγουμένως επιφυλάξει στους κατοίκους της Γαλλίας. Πηγαίνετε στο UK Sanef site για να εγγραφείτε. Στη συνέχεια, μπορείτε να περάσετε από τις πύλες με το σημάδι ενός μεγάλου πορτοκαλί 't' σε μαύρο φόντο. Εάν είστε μόνοι σας και σε ένα αυτοκίνητο με το δεξί χέρι, σας εξοικονομούν από το να σκύβετε ή να βγείτε έξω για να πληρώσετε τα διόδια και να παραμείνετε σε μια βιασύνη που θα μπορούσε να είναι μια ουρά οδηγών. Θα σας κοστίσει λίγο περισσότερο σε προκαταβολές, αλλά ίσως αξίζει τον κόπο.

Ιστοσελίδα Πληροφορίες για τους αυτοκινητόδρομους

Συμβουλές για οδήγηση στη Γαλλία

Απασχολημένοι χρόνοι σε γαλλικούς δρόμους

Η πιο πολυσύχναστη εποχή του χρόνου είναι το καλοκαίρι, το οποίο ξεκινάει από ή κοντά στις 14 Ιουλίου, όταν τα σχολεία ξεκινούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, και γύρω στις 4 Σεπτεμβρίου (όταν ανοίγουν τα σχολεία.) Άλλες σχολικές διακοπές όταν μπορείτε να περιμένετε περισσότερη κυκλοφορία στους δρόμους περιλαμβάνει την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου και την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, το Πάσχα και από το τέλος Απριλίου έως τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου.

Οι δημόσιες αργίες όταν οι δρόμοι είναι απασχολημένοι περιλαμβάνουν: 1η Απριλίου, 1 Μαΐου, 8 Μαΐου, 9 Μαΐου, 20 Μαΐου, 14 Ιουλίου, 15 Αυγούστου, 1 Νοεμβρίου, 11 Νοεμβρίου, 25 Δεκεμβρίου, 1 Ιανουαρίου.

Εάν συμμετέχετε σε τροχαίο ατύχημα στη Γαλλία

Ανεπάρκεια ή ατύχημα: Εάν το αυτοκίνητό σας είναι ακινητοποιημένο στο δρόμο ή εν μέρει στο δρόμο λόγω βλάβης ή ατυχήματος, πρέπει να ρυθμίσετε το κόκκινο προειδοποιητικό τρίγωνό σας σε κατάλληλη απόσταση πίσω από το όχημα, έτσι ώστε η πλησιέστερη κυκλοφορία να γνωρίζει ότι υπάρχει κίνδυνος .

Θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε μια συμπερασματική (φιλική δήλωση) από τον οδηγό οποιουδήποτε εμπλεκόμενου γαλλικού αυτοκινήτου.

Εάν μπορείτε, καλέστε αμέσως την ασφαλιστική σας εταιρεία στο κινητό σας τηλέφωνο. Μπορεί να είναι σε θέση να σας φέρουν σε επαφή με έναν τοπικό γαλλικό ασφαλιστικό αντιπρόσωπο.

Αν υπάρχουν τραυματισμοί, ακόμη και αν δεν είναι δικό σας λάθος, ΠΡΕΠΕΙ να μείνετε στο αυτοκίνητο μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

Αριθμοί τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης:

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Εάν είστε από μια ευρωπαϊκή χώρα, βεβαιωθείτε ότι έχετε την ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης υγείας (EHIC), η οποία αντικατέστησε το παλιό έντυπο Ε 111. Αλλά καθώς θα πρέπει να πληρώσετε για κάποια ιατρικά έξοδα, βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή ταξίδια και υγεία.

Εάν δεν είστε από μια ευρωπαϊκή χώρα, ΠΡΕΠΕΙ να έχετε ξεχωριστή ασφάλεια ταξιδιού και υγείας.

Πόσιμο και οδήγηση

Σημειώστε: Η Γαλλία έχει πολύ αυστηρούς νόμους για την οδήγηση σε κατάσταση μέθης. Επιτρέπεται το μέγιστο 0,5mg / ml αλκοόλης ανά λίτρο στο αίμα σας, σε σύγκριση με 0,8mg / ml στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι γάλλοι χωροφύλακες μπορούν να σας σταματήσουν τυχαία για να ελέγξουν τα χαρτιά σας και να εκτελέσουν τη δοκιμή για αλκοόλ.

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Υπάρχουν εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων σε όλη τη Γαλλία, σε μεγάλες και μικρές πόλεις και στα αεροδρόμια. Όλα τα μεγάλα ονόματα έχουν παρουσία στη Γαλλία.
Εάν προγραμματίζετε μια μεγαλύτερη διαμονή, τότε εξετάστε το πολύ καλό αγαθό Renault Eurodrive Buy-Back Car Leasing Scheme .

Για περισσότερα σχετικά με την οδήγηση στη Γαλλία, ελέγξτε την ιστοσελίδα AA Driving in France.